Galatasaray'daki krizin perde arkası! Şoke eden belge...

20.06.2020 - 08:07 | Son Güncellenme: 20.06.2020 - 10:02

Galatasaray'ın basketbol şubesinde ortaya çıkan krizin ardından yeni haberler gelmeye devam ediyor. Krizde Yusuf Günay ve Ömer Yalçınkaya ilişkisi ne? Detayları ve daha fazlası haberimizde...

Galatasaray'daki krizin perde arkası! Şoke eden belge...

BURHAN CAN TERZİ - AJANSSPOR ÖZEL

Galatasaray’da basketbol şubesinde patlak veren krizin ardı arkası kesilmiyor. Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek’in ayrılığıyla başlayan kriz, şubeden sorumlu yöneticilerin istifasıyla devam etmişti. Galatasaray Kulübü dün bir resmi açıklama yaparak basketbol şubesine yöneticiler Mahmut Recevik, Erol Özmandıracı ve Ömer Cansever’in yerine Dorukhan Acar, İlber Aydemir ve Oytun Özer’in atandığını açıkladı. Bu değişimin perde arkasındaki bir sırrı daha AJANSSPOR aydınlatıyor.

Yalçınkaya-Günay ilişkisi

Çarşamba günü br araya gelen yöneticilerden Erol Özmandıracı, başkan yardımcıları Yusuf Günay ve Kaan Kançal’a basketbol şubesiyle ilgili önerileri sunmuş, basketbol genel menajeri Ömer Yalçınkaya’nın da görevden almasını isteyince tartışma yaşanmış ve Erol Özmandıracı ve Ömer Cansever görevlerinden istifa etmişti. Peki Yusuf Günay’ın, Ömer Yalçınkaya’yı korumasının altında ne yatıyordu? İşte şok edici gerçek: Çünkü Ömer Yalçınkaya, Yusuf Günay’ın yeğenine sözleşme yaptı ve bu sırrı koruyan kişiydi.

A takımla idmanlara çıkmıyor

Yusuf Günay’ın 2001 doğumlu yeğeni Tarık Günay gelecek vaadeden bir basketbolcu görüldü ve 1 Ekim 2019 tarihinde başkan yardımcısının yeğeni, Galatasaray’a getirildi. Ancak 19 yaşına gelen yani basketbol için küçük bir yaşta olmayan oyuncu A Takım ile antrenmana dahi çıkmıyor. A takım seviyesinde görülmeyen oyuncuya buna rağmen sözleşme yapıldı.

(Tarık Günay kimdir?)

A Takım’la antrenmana dahi çıkmayan Tarık Günay’ın bu sezon kazandığı para 48 bin lira. Ancak bununla da bitmiyor. Gelecek sezonki sözleşmesi de hazır. Genç Tarık’ın 2020-21 sözleşmesi 60 bin lira. Ve sözleşme 2024’e kadar devam ediyor. Efsane kaptanı Işıl Alben’in sözleşmesini haftalar boyu bekleten Galatasaray yönetimi ve basketbol genel menajeri, başkan yardımcısının yeğenine ise sözleşme yaparken hiç düşünmediğini belgeler kanıtlıyor.

Belgeler;

Yusuf Günay'dan Tarık Günay açıklaması!

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, bugün düzenlenen Divan Kurulu'nda Tarık Günay'la ilgili açıklamalarda bulundu. 

Tarık Günay'ın 25 yaşında trafik kazasında vefat etmiş abisinin torunu olduğunu ifade eden Günay, "TED Ankara Koleji’nde öğretim gördü. Orada basketbol oynuyordu. 2015 yılında yapılan genç erkekler basketbol turnuvasında Türkiye’nin birinci forveti seçildi. Benim Galatasaray yönetim kurulu üyesi olmadığım süre içerisinde Galatasaray Basketbol teknik heyeti Tarık’ı almak için uğraş verdi. Fakat TED Ankara Koleji buna izin vermedi. Yüksek bonservis bedeli istedi. Sonra 18 yaşına geldiğinde yüksek bonservisini eline aldı ve Galatasaray’a transfer edildi. 1 yıldır Galatasaray Genç Takımı’nda oynuyor. Tarık, Milli Takım’a seçilmiş bir oyuncu. Benim bir gram torpilim söz konusu değildir. Kendisi ile Basketbol Federasyonu’nun öngördüğü en altta limitten sözleşme yapılmıştır. Şu an Türkiye Basketbol Gençler Ligi’nin 3. en iyi forvetidir. Hiçbir şekilde benim soyadımı taşıyor diye artı muameleye tabi tutulmamıştır. Buna izin vermem. Benim için Tarık Günay önemlidir, Galatasaray daha önemlidir" dedi. 

 

Senin için hazırladığımız haberler