Galatasaray'daki motivasyon kaybının nedeni ortaya çıktı!

29.08.2024 - 08:30 | Son Güncellenme: 29.08.2024 - 08:40

Galatasaray'ın kadro değeri ve kalitesi olarak kendisinden kat kat aşağıda olan Yong Boys'a iki maçta da yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesinin nedenleri arasında futbolcuların motivasyon eksikliği gösterilmişti. Sarı kırmızılı takımdaki motivasyon kaybının nedeni ortaya çıktı.

Galatasaray'daki motivasyon kaybının nedeni ortaya çıktı!

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys'a deplasmanda 3-2, sahasında ise 1-0 yenilerek Devler Ligi'ne veda etti.

Motivasyon kaybının nedeni

Milliyet'in haberine göre; Young Boys’a elenerek Şampiyonlar Ligi’nde lig aşamasına kalamayan, hem mali yönden hem prestij açısından büyük darbe yiyen G.Saray’da şampiyonluk primlerinin aylardır yatmadığı ortaya çıktı. Bu durumun futbolcuların motivasyon kaybına neden olduğu belirtildi.

Süper Kupa ve Young Boys maçları için özel prim vaat edilmedi

Florya’ya yakın kaynaklar, mayıs ayından bu yana primlerini bekleyen futbolcuların psikolojisini olumsuz etkilediğini belirterek, “3 ay oldu daha primler yatmadı. Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa maçı öncesi ezeli rakibimiz futbolcularını konsantre etmek için önemli bir vaatte bulunmuştu. Galatasaray’da ise ne bu maçtan önce ne de Young Boys karşılaşması öncesi özel prim vaat edilmedi” ifadesini kullandı.

Şampiyonluk primleri de henüz ödenmedi

Haberin detayında, oyuncuların ödenmeyen şampiyonluk primleriyle ilgili rahatsızlıklarını teknik direktör Okan Buruk’la da paylaştıkları kaydedildi. Buruk’un araya girmesine rağmen gergin ortamın dağılmadığı ve oyuncuların çok rahatsız olduğu belirtildi.Galatasaray’da şampiyonluk primleri özel sözleşmelere göre değişkenlik gösterebiliyor.

Mali sıkıntı kaosun kapıları araladı

Öte yandan haberde, sarı kırmızılı kulüpte mali sıkıntının, daha büyük kaosun kapılarını da araladığı ileri sürüldü.

Senin için hazırladığımız haberler