Galatasaray'dan ayrılan futbolcular bu sezon ne yaptı?

Akın Ungan
14.11.2023 - 00:48 | Son Güncellenme: 14.11.2023 - 00:59

Son dakika haberleri | 2023-2024 sezonunun yaz transfer döneminde Galatasaray'dan ayrılan futbolcuların bu sezonki istatistikleri nasıl? İşte tüm detaylar.

Galatasaray'dan ayrılan futbolcular bu sezon ne yaptı?

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, bu sezon tam 31 futbolcuyla yollarını ayırdı. Bu futbolcular arasında A takım ve altyapı takımlarında forma giyen futbolcular da mevcut. Sarı-Kırmızılılar, bu sezon en yüksek geliri Mostafa Mohamed transferinden elde etti. Mısırlı golcü, geçen sezon kiralık oynadığı Fransa Ligue 1 takımı Nantes'a 5.7 milyon Euro'luk bir bedelle yeniden katıldı. 

Mostafa Mohamed Nantes'a alıştı

Galatasaray'dan ayrılan 25 yaşındaki golcü, kiralık olarak geçen sezonu Nantes'ta tamamlamıştı. Geçen sezon 51 resmi maçta 11 gol ve 4 asistlik performans sergilemişti. Bu sezon başında Mohamed'in satın alma opsiyonunu kullanan Nantes, Mısırlı oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Mostafa Mohamed bu sezon 9 maça çıktı ve bu maçlarda 5 kez fileleri havalandırmayı başardı. 25 yaşındaki santrfor, Galatasaray formasını 58 kez giydi ve 17 kez gol sevinci yaşadı.

Zaniolo İngiltere'ye ısınamadı

Premier Lig takımı Aston Villa, sezon başında Galatasaray'dan Nicolo Zaniolo'yu 5 milyon euroluk bedelle satın alma opsiyonula birlikte kiraladı. Galatasaray'ın açıklamasına göre, Aston Villa Zaniolo'nun bonservisini alırsa 22.5 milyon euro ödeyecek. Buna ek olarak ise şarta bağlı 15.5 milyon euro değerinde de bonuslar yer alacak. İtalyan yıldız, Aston Villa ile 8'i ilk 11 olmak üzere 14 maça çıktı. Bu 14 maçta gol ve asist üretemeyen Zaniolo'nun ismi geçen haftalarda yasa dışı bahis soruşturmalarında geçmişti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray maçı öncesi ManU'da sakatlık şoku
Habere Git

Midtsjö ve Morutan rekor bonservisle ayrıldı

Galatasaray'ın sezon başında yollarını ayırdığı futbolculardan olan Fredrik Midtsjö ve Olimpiu Morutan, 3 milyon euroluk bir bedelle başka takımlara transfer oldu. Midtsjö, Pendikspor'a transfer olurken Morutan ise Ankaragücü'nün yolunu tuttu. Bu iki futbolcuda yeni kulüplerinin en pahalı transferleri oldu. Fredrik Midtsjö, Pendikspor ile 4 maça çıktı ve 2 asist üretti, Norveçli orta saha en son 7 Ekim tarihinde maça çıktı. Morutan, başkent takımıyla çıktığı 11 maçta 2 gol ve 1 asist üretmeyi başardı.

Yunus Akgün Premier Lig şampiyonuna kiralandı

23 yaşındaki Milli futbolcu Yunus Akgün, 500 bin euro kiralama bedeli ve 9 milyon euroluk satın alma opsiyonuyla, 2015-2016 sezonunda Premier Lig'de şampiyon olan Leicester City'e kiralandı. Geçen sezon küme düşen ve bu sene Championship'te yer alan Leicester City'de, Yunus Akgün 9 maçta sahne aldı. Milli arada sakatlık yaşayan genç oyuncu, en son 21 Ekim tarihinde Leicester City forması giydi. Miili futbolcu, 9 maçta 2 asist üretmeyi başardı.

Berkan Kutlu'nun Genoa performansı

Yaz transfer döneminin son günlerinde 500 bin euro kiralam bedeli ve 5 milyon euroluk satın alma opsiyonuyla İtalya Serie A ligi takımına kiralanan Berkan Kutlu, yeni takımıyla 6 maça çıktı. Milli orta saha, 6 maçın sadece 1 tanesinde ilk 11'de yer aldı. Berkan Kutlu, 6 maçta gol ve asist üretemedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da 8,5 milyon Euro'luk karar!
Habere Git

Mathias Ross NEC Nijmegen'in ilk 11'ine yerleşti

2023-2024 yaz transfer döneminde Hollanda Eredivisie takımı NEC Nijmegen'e kiralanan Mathias Ross, yeni takımında oynadığı son 4 maçta ilk 11'de yer aldı ve son maçta fileleri havalandırarak Hollanda takımıyla ilk golünü kaydetti. 22 yaşındaki stoper, 250 bin euroluk kiralama ücreti ile Hollanda takımına katıldı. Satın alma opsiyonu bulunmayan Danimarkalı stoper, 11 maçın 7'sinde ilk 11'de yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler