Son Dakika | Galatasaray'dan Ayrılan Sensibile, Parma İle Anlaştı

Salim Manav
01.07.2022 - 10:12 | Son Güncellenme: 01.07.2022 - 10:28

Galatasaray'ın eski sportif direktörü Pasquale Sensibile kendisine yeni bir takım buldu. Deneyimli futbol adamı, Serie B ekibi ile anlaşma sağladı ve yeni görevi de belli oldu. Detaylar haberimizde...

Son Dakika | Galatasaray'dan Ayrılan Sensibile, Parma İle Anlaştı

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın eski sportif direktörü Pasquale Sensibile kendisine yeni bir takım buldu.

İtalyan basınına göre; deneyimli futbol adamı, Serie B ekibi Parma'da teknik koordinatörlük görevine getirilecek.

Galatasaray'dan 12 milyon TL tazminat aldı

Burak Elmas'ın başkanlığı döneminde göreve gelen ancak varlığıyla yokluğu bir olan Sensibile, 123 gününün sonunda 12 milyon lira tazminatını alıp Galatasaray'dan ayrılmıştı.

Pasquale Sensibile kimdir?

Pasquale Sensibile, 18 Eylül 1971'de İtalya'nın Lecco şehrinde dünyaya geldi. Profesyonel futbol hayatını İtalya'da geçiren Sensibile; Teramo, Caratese, Solbiatese Arno Calcio, Lecco, Voghera, Castel di Sangro, Pisa, Viterbese, Arezzo, Alzano Virescit ve Pro Sesto'da forma giydi. 32 yaşında futbol hayatına nokta koyan İtalyan isim, 2009 yılında Novara'da Sportif Direktör olarak çalışmaya başladı.

İlk kez İtalya dışında G.Saray'da çalıştı

Burada 2 yıl geçiren Sensibile, ülkenin köklü ekiplerinden Sampdoria'nın yolunu tuttu. Temmuz 2011'de geldiği Sampdoria'dan Aralık 2012'de ayrılan tecrübeli isim, Mantova macerasının ardından Roma'ya Scout olarak geçti.

Roma'da 2 yıl çalışmasının ardından Trapani ve Alessandria'da Sportif Direktör olarak görev alan Sensibile, Ağustos 2018'de Başkent ekibine döndü, Haziran 2019'da bir kez daha ayrılık kararı aldı.

Futbolcu, Scout ve Sportif Direktör olarak kariyeri boyunca ülkesinde çalışan 50 yaşındaki futbol adamı, ilk kez İtalya dışında ülkemizde Galatasaray'da görev alacak.

Senin için hazırladığımız haberler