Galatasaray'dan ayrılmam benim kararımdı

03.05.2020 - 14:06 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 14:14

 Galatasaray'dan ayrılmam benim kararımdı

Bogdan Stancu; artık bizden biri. Galatasaray kariyeri kısa sürse de şanssızlığı sarı-kırmızılı takımın tarihinin en sıkıntılı dönemine denk gelmeseydi. Sonrasında ülkemizde Orduspor, Gençlerbirliği ve Bursaspor formaları giyiyor. Şu anda da Ankara’nın köklü kulübü Gençlerbirliği’nin başarısı için ter döken Rumen golcü, Süper Lig’de toplam 76 gol kaydederken, son 10 yılda ligimizde en çok gol kaydeden yabancı oyuncuların başında geliyor. Gençlerbirliği’nin tecrübeli golcüsüne öncelikle karantina günlerini sorduk.

BURHAN CAN TERZİ / AJANSSPOR ÖZEL

Stancu, “Ailem ve çocuklarımla daha fazla vakit geçirme fırsatım oldu. Tabii ki çalışmaya ve eğitime evde devam ediyorum. Virüs çok talihsiz bir durum ve umarım her şey en yakın zamanda düzelir de çalışmalarımıza devam ederiz, tekrar oynayabiliriz çünkü futbolu özledik” diye konuştu.

Gençlerbirliği’ni iyi bir gelecek bekliyor

Gençlerbirliği ile ilgili düşüncülerini sorduğumuz Rumen milli futbolcu, “Bunu daha önce çok defa söylemişimdir... Gençlerbirliği’nde evimde hissediyorum. Bu kulüp bana çok şey kazandırdı. Bu sebeple ben de sahaya çıktığımda her şeyimi vermeye çalışıyorum ve bunun için savaşıyorum. Fanları çok seviyorum Ankara’yı da... Kendimi orada çok rahat hissediyorum. Gençlerbirliği’ni iyi bir gelecek bekliyor gibi görünüyor çünkü Türkiye’deki en iyi akademilerden birine sahibiz ve her yıl a takıma genç ve iyi oyuncular geliyor. Bense burada kalmaktan mutluluk duyacağımı söyleyebilirim. Umarım tekrardan sakatlanmam ve iyi bir performansla bu klüpte kalabilirim” yorumunda bulundu. 

İyi bir oyuncu olmanın sırrı

Her gittiği takımda skor yapmayı başaran ve şu ana kadar ligde 76 gol kaydeden Stancu’ya sırrını sorduk. Tecrübeli santrfor, “Bunun bir sır olmadığını düşünüyorum. İyi bir oyuncu olmanın sırrı çalışmak ve özveri. Her gün antrenmanda en iyisini vermeye çalışmak ve kendini geliştirmek. Aynı zamanda ailem her zaman destekçim en önemlisi bu” ifadelerini kullandı. Stancu diğer sorularımıza şu şekilde cevap verdi.

Türkiye’de en unutamadığın golün?

Sanırım Türkiye liginde attığım ilk gol... Onun bende özel bir yeri var.

Türkiye’de attığın en iyi gol?

Sanırım bu sezon Antalya karşılaşmasında attığım gol en iyilerden biriydi.

Türkiye’de gördüğün en iyi golcü?

Hımm... Drogba gerçekten mükemmeldi, Burak Yılmaz da öyle...

Uzaktan Galatasaray nasıl gözüküyor?

Galatasaray unvan için her sene savaşıyor. Türkiye’deki en büyük kulüp. Sezona çok iyi başlamadılar ama şimdi koşuyorlar ve ligi yeniden kazanma şansları yüksek. 

Galatasaray’da daha uzun kalmak ister miydin?

Galatasaray’dan ayrılmak benim seçimimdi. Bütün oyuncular orada olmak ister ama ayrılmak benim için doğru bir karar oldu.

Galatasaray’da en unutamadığın an?

Muhtemelen Fenerbahçe’ye karşı oynanan ilk derbiydi. Unutulmaz bir atmosferdi.

Galatasaray’da gördüğün en yetenekli futbolcu?

Ben Galatasaray’dayken Arda Turan ama Galatasaray’ın tarihinden konuşacak olursak kesinlikle Hagi derim.

Galatasaray’da sana en yakın kişi kimdi?

Hagi’ydi. 

Hamza Hamzaoğlu?

Türkiye’de en iyi iş yapanlardan biri.

Fatih Terim?

Türkiye’deki en iyi koçlardan biri ve büyük tecrübeye sahip.

Hagi?

Çok iyi bir koç ve mükemmel karaktere sahip. Ondan çok şey öğrendim.

 

Senin için hazırladığımız haberler