Galatasaray'dan bir Falcao geçti

Orhan Gülek
01.09.2021 - 13:12 | Son Güncellenme: 01.09.2021 - 14:05

Coşkulu bir başlangıç, sessiz bir veda. Rüyaları kaçıran dünya yıldızından, gönderilmesine sevinilen bir emekli golcüye evrilen iki sezon. Yaptıklarıyla, yapamadıklarıyla Galatasaray'dan bir Falcao geçti.

Galatasaray'dan bir Falcao geçti

Burhan Can Terzi - AJANSSPOR

2018-2019 sezonunu şampiyon tamamlayan ve üst üste ikinci şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, yaz mevsiminde Şampiyonlar Ligi'ne iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvamıştı. Devre arasında yüksek bedelle alınan gol kralı Diagne yeterli görülmemiş santrfor bölgesi için de çalışmalar başlamıştı. Sarı-kırmızılıların bir dünya yıldızı düşüncesi vardı. Yeni yapılanma içerisinde olan Fransız Monaco Kulübü de Radamel Falcao'nun maaşından feragat etmek istiyor, yolları ayırmayı hedefliyordu. Süreç haziran ayında başlarken, Galatasaraylı taraftarlar temmuz sonuna doğru Falcao nöbetine başlayacaktı.

Ha geldi ha gelecek

Taraftar Falcao nöbeti tutarken, gazeteciler de hem Galatasaray hem Monaco cephesinden bilgi almaya çalışıyordu. O dönem birçok defa planlanan işlem ertelendi. Yetkililer gazetecilere "Yarın Falcao İstanbul'da" bilgisini geçiyor, muhabirler de bu bilgiyi aktarıyor ancak son dakika bir pürüz çıkınca en büyük tepkiyi de gazeteciler yiyordu. Falcao gelmeden de el yakıyordu adeta. Tarihler 10 Ağustos 2019'u gösterirken Kolombiyalı yıldız ile dönemin ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak'ın yan yana fotoğrafının çıkması artık transferi kaçınılmaz bir noktaya getirdi. Ancak Falcao'nun gelişi 20 gün daha sürdü.

Binlerce kişi karşıladı

1 Eylül günü Fransa'dan ailesiyle birlikte özel uçakla gelen Falcao'yu genel havacılık terminalinde binlerce taraftar karşılarken, öğle saatlerinden itibaren alanı dolduran sarı-kırmızılı taraftarlarla beraber Kolombiyalı şarkılar söyledi. Sonrasında Falcao'ya özel imza töreninde de stada akın edildi. Oyuncuya 3 senelik sözleşmeye yapılmış her sezon için 5 milyon Euro maaş vereceği açıklanmıştı. Artık söz dünya yıldızındaydı.

İlk maçta ilk gol

Tarihler 13 Eyül'ü gösterdiğinde Falcao, Galatasaray formasıyla ilk maçına çıktı, rakip Kasımpaşa'ydı.38'inci dakikada şansının da yardımıyla çektiği şut, rakibe çarpıp ağlara gitti. Ne olursa olsun Kolombiyalının ilk maçında gol atması büyük heyecan oluşturmuştu ancak sonrasında sakatlıklar silsilesi başlayacaktı. İlk etapta Şampiyonlar Ligi'nin yarısını Süper Lig'de 7 maçı kaçıran Falcao, bir düzeliyor bir sakatlanıyordu... Artık bu durumu teknik heyette de büyük rahatsızlık oluşturmaya başlamıştı

Akıllarda kalan tek güzel hatıra!

Falcao'nun 2 senelik Galatasaray serüveninde toplama 20 gol atsa da sarı-kırmızılı hatıralarda kalan tek güzel hatıra 2020'nin şubat ayında oynanan ve Kadıköy'de 20 yıl üzerine gelen galibiyetteki performansı oldu. Galatasaray'ı Kadıköy'de öne geçiren golü atan Falcao, tüm dünyadaki sarı-kırmızılı taraftarları sevince boğmuştu.

İpler koptu

Falcao geçen sezon da bir sakat, bir oynar durumdaydı. Kendini hep sakındı, teknik heyet kendisinden hiç fedakarlık görmedi. Çoğu noktada işler kopma noktasına geldi ve sezon sonu Fatih Terim, kesinlikle bir yıl daha çalışmak istemediğini, planında olmadığını rapor etti. Yeni sezon öncesi sözleşme fesih ve satışı için çok uğraşıldı. Falcao, maaşından kolay kolay vazgeçmek istemiyordu. İş yine son günlere kaldı ama nihayetinde 31 Ağustos'un son saniyelerinde fesih işlemi tamamlandı ve büyük bir coşkuyla gelen Falcao'nun vedası, gitmesinin sevinciyle son buldu.

Senin için hazırladığımız haberler