Galatasaray’dan Dilmen, Metin ve Düzen’e tepki

16.03.2020 - 13:17 | Son Güncellenme: 16.03.2020 - 13:22

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i hedef alan Rıdvan Dilmen ve Ersin Düzen'e GS TV'de tepki gösterildi.

Galatasaray’dan Dilmen, Metin ve Düzen’e tepki

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Beşiktaş maçından sonra maçların ertelenmemesini eleştirmiş ve tepki göstermişti.

Terim’in eleştirilerinden sonra eski Fenerbahçe futbolcusu ve televizyon yorumcusu Rıdvan Dilmen, “Perşembe gününe kadar hangi başkan, hangi teknik direktör maçlar ertelensin dedi? Diyen varsa helal olsun. Bu virüs buraya 18.55'te mi geldi? Perşembe akşamına kadar bir şey olmamış gibi davrananlar, yalandan kahramanlık yapmasın. Perşembe akşamı tüm başkanlar, Başakşehir maçına gittiniz, hepiniz alkışlıyordunuz” yorumunu yaptı.

Burhan Can Terzi-Ajansspor

TRT Spor program yapımcısı ve aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’nunda görev yapan Ersin Düzen ise, “Karar sanki Galatasaray'a karşı alınmış gibi görülüyor. Yarışta Trabzonspor da var. Fatih hoca diyor ki, Başakşehir Perşembe Türkiye'de seyircili maç oynadı. Cuma ligde seyircisiz oynandı. UEFA kararı. Galatasaray aynı durumda oynamayacak mıydı hocam?” İfadelerini kullandı. Eski futbolcu Tümer Metin ise, “Fatih hocanın açıklamalarını şaşkınlıkla dinledim. Aslolan Galatasaray olduğu için böyle konuştu sanıyorum. Hayatta başka değerler olmadığı için böyle değerlendirdi diye düşünüyorum. Çok şaşırdım” dedi.

Metin, Düzen ve Dilmen’in yorumlarına da Galatasaray Televizyonu’ndan büyük tepki geldi.

Deniz Gülen ve Ebru Gürsoy’un sunduğu Gündem Özel programında Rıdvan Dilmen ile Ersin Düzen’in yorumları eleştirilirken, programa katılan Erkan Engin, Ömer Kükner, Osman Şener ve Cumhur Önder Arslan, teknil direktör Fatih Terim’in önce sağlığa vurgu yaptığını belirtip sonrasında yapılan yorumların yersiz olduğunu ifade ettiler. Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Cumhur Önder Arslan, Tümer Metin ve Rıdvan Dilmen’e tepki göstererek Galatasaray Televizyonu’na yaptığı bağlantıda şu ifadeleri kullandı:

"OYUNA BAŞLADILAR"

“Hayatta insanlar için en önemli şey konumunda olan sağlık üzerinden dahi, Galatasaray’ı, Galatasaray camiasını, Mustafa Cengiz’i, Fatih Terim’i, yöneticileri, futbolcuları yıpratma adına tekrardan bir oyun sergilenmeye başladı. Galatasaray insanların gözünde düşman ilan edilmeye çalışılıyor. Söz konusu Galatasaray olduğunda her türlü hakareti, kötü sözü, hedef göstermeyi kendilerine düstur edinen bazı yorumcular, bugün tekrar o emellerini Fatih Terim üzerinden yürürlüğe koymaya başladılar.”

"HOCA KRAL ÇIPLAK DEMİŞTİR"

Fatih Terim, Türk futbol tarihine geçecek bir açıklamaya imza atmıştır. Fatih Terim, büyük bir sağlık riskinin olduğu ortamda çıkıp herkesin yüzüne çat çat çat, kimsenin söyleyemediği, herkesin karnından konuştuğu ama açık yüreklilikle ifade edemediği her şeyi çatır çatır söylemiştir. Fatih Terim bunları söyledi diye birileri tarafından hedef gösteriliyorsa da bu çok yanlıştır. Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörü olarak görevliyken 2015 yılında Haliç Kongre Merkezi’nde bir manifesto yayınladı. Her televizyon bunu canlı yayınladı. Türk futbolunda yapılması gerekenlerle ilgili Terim çektiği röntgeni, herkesin yüzüne gayet açık şekilde söyledi. Fatih Terim orada Türk futbol camiasına ‘kral çıplak’ demiştir, bundan 5 sene önce."

Senin için hazırladığımız haberler