Galatasaray'dan Elmas'ı genç üyeler çıkardı!

Eren Tuncay
20.06.2021 - 14:44 | Son Güncellenme: 20.06.2021 - 14:49

Yıllar da geçse de unutulmayacak, Galatasaray tarihinin hatta spor tarihinin en unutulmaz seçimlerinden biri oldu. Heyecan fırtınasına sahne olan Galatasaray seçiminin sonunda kazanan Burak Elmas oldu. 19 Haziran gününün tüm detayları...

Galatasaray'dan Elmas'ı genç üyeler çıkardı!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR ANALİZ

Aylardır beklenen seçim günü gelip çatmıştı. İstanbul'da günlerdir devam eden yağmur, cumartesi sabahı da şehri yıkamaya başlamıştı. 10.00'da başlayacak açılış töreni öncesi Galatasaray Lisesi'nin kapıları insanları karşılamak için hazırdı. Yağmur seçimi etkiler mi soruları yersizdi. Çünkü henüz bir gün önce de yağmurlu havada gerçekleşen divan seçimine 500 civarı katılım beklenirken 781 oy kullanımı olmuştu. Başkanlık seçimine de 4500 civarı katılım beklenirken bu rakam 4731 olacaktı.

Burak Elmas ve arkadaşları kırmızı, Metin Öztürk ve arkadaşları mor şemsiyeleriyle kapalı havaya karşın İstiklal Caddesi'ni renklendirerek Mektebi Sultani'ye geçiş yapmışlardı. Yeşil kravatlarıyla hazır bekleyen Eşref Hamamcıoğlu ve ekibi, diğer tarafta da sarı kravatlarıyla İbrahim Özdemir tarafı vardı.

Yiğit Şardan'ın kurmayları beyaz gömlek ve atkı kombinleriyle alandaydılar ama Yiğit Şardan törene bile gelmeyi gerekli bulmamıştı!.. Gri listenin lideri Yiğit Şardan değil sanki Abdurrahim Albayrak'tı... Seçim divan başkanlığına camianın en tecrübeli isimlerinden İrfan Aktar seçilirken, yine seçimlerin deneyimli ismi Hikmey Koyuncuoğlu ile yazmanlar da yerini almıştı. Artık oylar kullanılmaya başlanacaktı...

Seçimin seyri erkenden belli oldu

Sandıklar sınıflara taşındı ve sıra tercihlere geldi. Toplam 30 sandıktan çıkacak sonuçlar merakla bekleniyordu. Seçimin seyri aslında erkenden belli oldu; lise bahçesinde herkesin ağzında iki ihtimal vardı: ya yeşil, ya kırmızı ama sonunda herkes "Sarı-kırmızının" kazanmasını istiyordu...

Yarışın Eşref Hamamcıoğlu ile Burak Elmas arasında geçeceği hemen hemen 1 saat içerisinde netleşmişti, mor liste yani Metin Öztürk'ün de ilk sandıklardan ciddi oy aldığı bir yandan anlaşılıyordu. Seçim devam ederken Yiğit Şardan da beyaz gömleğiyle alana geç de olsa gelmişti. Fakat Şardan'ın seçimi kafada bitirdiği belki de hiç başlatmadığı anlaşılıyordu.

Mustafa Cengiz oyunu kullandı

Her geçen saat sınıflardaki ve bahçedeki heyecan artarken, yeşil, kırmızı ve mor listeler arasındaki centilmenlik ve arkadaşlık seçimi daha da güzelleştiriyordu. Oy kullanma işleminin son bölümünde başkanlığının da son anlarını yaşayan Mustafa Cengiz, Galatasaray Lisesi'ne giriş yaptı. Arabasından inerken Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay başkanı karşıladı. Cengiz'in iki kurmayı başkanın koluna girdi ve oy verme işleminin ardından Mustafa Cengiz alkışlarla uğurlandı.

Sayım başladı

Yaklaşık 7 buçuk saat sürecek sandık sayımı başladığında salonda heyecan da yükselmişti. Beklenildiği gibi ilk sandıklarda Eşref Hamamcıoğlu önde çıktı ve giderek de farkı açmaya başladı. Ama yeşil liste erkenden bir sevinç yaşamadı salondaki tüm liste temsilcileri gibi Eşref Hamamcıoğlu ve ekibi de sakindi.

Albayrak her sandıkta yıkıldı

İlk 3 sandıkta Eşref Hamamcıoğlu'nun ardından Metin Öztürk gelirken, 4'üncü sırada kalan Yiğit Şardan listesi büyük hayal kırıklığı yaşıyordu. Aslında Yiğit Şardan'dan daha çok Abdürrahim Albayrak yaşıyordu. Çünkü bu seçim Yiğit Şardan'dan daha çok onun test seçimi gibiydi. Yine de elinde notlar almaya devam ediyor, umudunu korumaya çalışıyordu. Fakat her sandık onun için bir yıkım oldu ve sayımın ikinci yarısını bekleyemeden salondan ayrıldı...

Eşref Hamamcıoğlu ve ekibi kendi oylarında yanılmadı

İlk 10 sandıktan galip çıkan Eşref Hamamcıoğlu ve ekibi kendi oy beklentilerinden bir yanılma yaşamadı. 1500 oy çok ciddi ve seçim öncesi bu rakamı kim söyleseniz farkla başkan yapacak oy rakamı olarak görülen bir sayıydı. Burak Elmas ve ekibi de 1500 üzeri bekliyordu ama iki taraf da çok temkinliydi.

Son 10'a girilirken fark 100 bekleniyordu

14'üncü sandıkta 15 oyda kalan Eşref Hamamcıoğlu için belki de seçimi kaybettiren sandık bu sandık oldu. Burak Elmas bu sandıkta 45 oy alırken, Metin Öztürk'e 34 oy çıktı. Yeşil liste kendi oy hesabında yüzde yüz isabet tuttururken son 10 sandığa girilirken aradaki farkın 100 olması hesaplanıyordu ama Burak Elmas listesi bu farkı 60'a kadar çekmişti. Bu noktada seçimin seyri değişti. Ki zaten seçim sonunda sonucu belirleyen fark da 40 oldu.

Gençler iki ismi de seçti

İlk 27 sandıkta seçimi önde götüren Eşref Hamamcıoğlu, 28'inci sandık ve sonrasında liderliği Burak Elmas'a devretti. Yeni üyelerin oluşturduğu son 3 sandık seçimi Burak Elmas'a kazandırdı. Aslında gençler iki isimden birini değil iki ismi de seçti demek daha doğru olur. Çünkü tahmin edilen Mustafa Cengiz döneminde üye olan ve dolayısıyla gri listeye oy vermesi beklenen son 3 sandıktan 206 oy Burak Elmas'a, 153 Eşref Hamamcıoğlu'na, 140 Yiğit Şardan'a çıktı. Gri liste 3'te kaldı.

Gençler burada şu mesajı verdi: "Biz bizi üye yapanı değil, kendi hür irademizle oy veriririz." Burak Elmas da Eşref Hamamcıoğlu da gençlerde karşılığı olduğunu gösterdi. Seçim sonucunda Burak Elmas 41 farkla başkan oldu.

Seçimin kazananları

Tabii ki yaklaşık bir senedir çalışan, geçmişte kendisine karşı atılan iftiraları boşa çıkaran, taraftarın büyük sevgisini kazanan, bunun karşılığını projeleriyle birlikte sandıkta da görüp başkan seçilen Burak Elmas. Sonrasında hitabet gücü, ağabeylik duruşu, kendisini tanımadan hüküm verenlere seçim sürecindeki söylemleri ve en sonunda Burak Elmas'la birlikte sahneye çıkıp adeta Galatasaray kültürü ne demek gösteren Eşref Hamamcıoğlu. Seçimin bir diğer kazananı yaklaşık iki yıldır gece gündüz çalışan, Galatasaray için tüm maddi gücünü vermeye hazır olan ve genel kuruldan da önemli bir teveccüh alan Metin Öztürk.

Senin için hazırladığımız haberler