Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye uzanan yol; Nigel Hayes!

Burak Alaca
25.11.2022 - 23:22 | Son Güncellenme: 26.11.2022 - 01:11

Fenerbahçe Beko forması ile bu sezon Euroleague’de etkili performanslar sergileyen ve herkesin dikkatini çeken Nigel Hayes’in Avrupa kariyeri Galatasaray’da başlamıştı.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye uzanan yol; Nigel Hayes!

AJANSSPOR

 Türk Hava Yolları Euroleague’de sezonun en flaş ekibi şüphesiz Fenerbahçe Beko oldu.Sezona 10 maç sonunda 9 galibiyetle başlayan sarı lacivertlilerin başarısında en büyük pay sahiplerinden biri de sezon başında takıma katılan Nigel Hayes Davis! 

Çift maç haftasının yıldızı oldu

Fenerbahçe Beko çift maç haftasında sırasıyla Monaco ve Olimpia Milano’yu deplasmanda alt ederek bu zorlu virajdan yara almadan çıktı. Sarı lacivertliler adına haftanın yıldızı ise Nigel Hayes Davis oldu. Monaco karşısında 3/8 boyalı alan, 4/5 dış atış isabetiyle oynayan Hayes 21 sayıyla takımının en skoreri olmuştu. Amerikalı yıldız dün akşam oynanan ve Fenerbahçe’nin 16 sayıdan geri dönüp kazandığı Milano maçında ise 5/6 iki sayı, 2/3 üç sayı, 6/8 serbest atış isabetiyle 22 sayı atarken buna 5 ribaunt, 3 top çalma, 1 blok, 1 asist istatistikleri ekledi.  

Kariyer sezonu oynuyor

Daha önce Zalgiris Kaunas ve Barcelona formaları ile Euroleague’de 3 sezon forma giyen oyuncu Fenerbahçe Beko formasıyla ile seviye atladı. Sarı lacivertli formayı bu sezon 10 Avrupa maçında terleten 2.03’lük oyuncu 11,5 sayı, 3,8 ribaunt ve 1,5 top çalma ortalamlarıyla takımın lokomotiflerinden biri oldu.

Itoudis istedi, taraftar eleştirdi

Barcelona’da son sezonu çok kötü geçiren Hayes Davis’in transferini özellikle koç Dimitris Itoudis istedi. Bu hamle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Öyle ki oyuncunun Euroleague düzeyinde olup olmadığı dahi tartışılıyordu.

Barcelona’da rotasyonun sonuna düştü

Koç Saras Jasikevius, Zalgiris’ten Barcelona’ya giderken Nigel Hayes Davis’i de yanında götürmüştü. Oyuncu Katalan devinde geçirdiği tek sezonda adeta dibe vurdu. Sezon içinde Barca rotasyonunun son oyuncusu konumuna düşen Amerikalı forvet oynadığı 37 maçın yalnızca 16’sına ilk 5 başlarken, 4,1 sayı ortalaması tutturabildi. 

Fenerbahçe'de bütçe dostu kontrat

Fenerbahçe Beko yaz aylarında 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı oyuncuya yıllık 600 bin Euro civari bir maaş vermişti. Yıldız oyuncu sezon başından bu yana fiyat performans olarak herkesi memnun edecek bir performans sergiledi

Avrupa’ya Galatasaray’la ayak bastı

Hayes kolejden çıktıktan sonra şansını NBA ve G-League'de denemiş, sonrasında Avrupa yolculuğuna 2018-2019 sezonunda Galatasaray’da başlamıştı. O sezon Galatasaray formasıyla etkileyici bir performans sergileyen forvet, Eurocup’ta çıktığı 10 maçta 15,7 sayı, 5,6 ribaunt ortalamaları tutturdu ve Euroleague ekiplerinin dikkatini çekti. Yıldız oyuncu sezon bitiminde Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas’ın yolunu tuttu.

Zalgiris Kaunas’ta şampiyon oldu

27 yaşındaki oyuncu Galatasaray’dan sonra formasını giydiği Zalgiris Kaunas ile 2020’de Litvanya Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler