Galatasaray Süper Lig'in Utanç Vesikasına Döndüğünü Söyleyip TFF'ye..

Ajansspor
18.10.2022 - 02:15 | Son Güncellenme: 18.10.2022 - 14:49

Galatasaray, Fenerbahçe maçı sonrası gece 01.26'da sert bir açıklama yaptı. TFF'ye seslenen kulüp Süper Lig'in bir utanç vesikasına döndüğünü savundu.

Galatasaray Süper Lig'in Utanç Vesikasına Döndüğünü Söyleyip TFF'ye..

Fenerbahçe'nin MKE Ankaragücü'nü deplasmanda 3-0 mağlup ettiği maçın ardından Galatasaray, gece 01.26'da çok ağır bir açıklama yaptı. Sarı kırımızılı kulüp, 10. haftanın sonunda Süper Lig'deki tablonun bir utanç vesikasına dönüştüğünü savundu. TFF'ye acil eylem çağrısında bulunan Galatasaray'ın açıklamasının detayları şöyle...

VAR manipülasyon aracı oldu

VAR sisteminin adaleti sağlamaktan çok bir manipülasyon aracına döndüğünü öne süren Galatasaray açıklamasında şöyle denildi: "Galatasaray Spor Kulübü olarak, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftası sonrasındaki manzarayı iki kelimeyle tarif edebiliriz; Utanç Vesikası! Bugün gelinen noktada açıkça görülüyor ki, futboldaki pozisyon tartışmalarını ortadan kaldırmak adına devreye sokulan Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR), saha içinde adaletli bir yönetim sağlamaktan ziyade farklı amaçları meşrulaştırmaya çalışmak için yaratılan bir manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır." 

Hakemler belli odaklarca yönlendiriliyor

Açıklamada, VAR'ın Galatasaray’ın tüm maçlarında kısa devre yaparcasına çalışmadığı belirtilerek, "VAR sisteminin, utanma, hakkaniyet ve adalet duygusunu kaybetmiş art niyetli kişiler tarafından, belli takımların işine gelir şekilde uygulandığı gerçeği artık şüphe götürmez bir şekilde gün yüzüne çıkmıştır. Adeta sinir uçlarımızla oynamak amacıyla atanmış hakemler eliyle ve belli odaklar tarafından yönlendirilen maçlar nedeniyle, kendimize öncelik olarak koyduğumuz ligimizin marka değerini yükseltme hedefinin, sayenizde, beyhude bir çaba haline geldiğini üzülerek görmekteyiz" denildi.

Teker teker not ediyoruz, takipçisi olacağız

Galatasaray Kulübü, tüm hataları not ettiğini vurguluyarak, açıklamasına şöyle devam etti: "Biliniz ki sistematik olarak kurguladığınız oyunun ilk günden beri farkındayız ve bu bilinçle sezon başından beri tüm hatalarınızı teker teker not ediyoruz. Bunları ortaya koyduğumuzda bizlerin haklılığı ortaya çıkacak. Sizlerin bu gerçekleri manipülatif söylemlerle ve yarattığınız adaletsiz düzenin unsurlarıyla bertaraf etme çabalarınızı da, kamuoyunu nasıl yanıltmaya çalıştığınızı da tespit etmeye devam edeceğimize ve yapacağınız tüm eylemlerin takipçisi olacağımıza emin olabilirsiniz."

Birkaç kulüp kayrılıyor, TFF acil göreve

Sarı kırmızılılar, bazı kulüplerin kayrıldığını savunarak, TFF'den sorumluların futboldan uzaklaştırılmasını istedi: "Görüyoruz ki bu haksızlıklar sadece bize değil kayrılan birkaç kulüp dışında herkese yapılmaktadır. Günden güne kararlılıkla artacak mücadelemiz ise sadece kendimiz için değil bu sistemin zarar verdiği tüm kulüpler için olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan acil beklentimiz, hakem katliamlarını bir bir belirleyerek bu facianın sorumlularını vakit kaybetmeden futboldan uzaklaştırması ve adaleti HERKES için sağlamasıdır."

Kayserispor maçı sonrası da Buruk sert konuştu

Galatasaray'ın bu ağır açıklamasının Fenerbahçe'nin maçının ardından gece yarısı gelmesi manidar bulundu. Kayserispor'a 2-1 kaybedilen maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da hakemlere yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Galatasaray'a yıllardan beri haksızlık yapılıyor" demişti.  

Senin için hazırladığımız haberler