Galatasaray'dan flaş Hamza Akman kararı! Yeni sezonda...

20.05.2022 - 13:47 | Son Güncellenme: 20.05.2022 - 14:01

Türk futbolunda Arda, Emirhan, Ahmetcan gibi altyapıdan yetişen genç futbolcuların çıkışları dikkat çekerken, Galatasaray da genç yıldız adayı hakkında flaş bir karar aldı.

Galatasaray'dan flaş Hamza Akman kararı! Yeni sezonda...

Galatasaray U19 takımının geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği maçta ortaya koyduğu genç futbolcusu Hamza Akman, yurt dışından bazı kulüplerin radarına girerken, sarı kırmızılı kulüp 17 yaşındaki oyuncusu için flaş bir karar aldı.

A takımla ilk maçına Arda Turan'ın yerine oyuna girerek çıktı

Galatasaray'ın eski oyuncusu Ayhan Akman'ın oğlu Hamza Yiğit Akman, geçtiğimiz yıl sarı kırmızılı kulüple profesyonel sözleşme imzalamıştı. A takımla ilk maçına Ukrayna'daki savaş mağdurları için Dinamo Kiev'le oynanan özel karşılaşmada Arda Turan'ın yerine oyuna dahil olarak çıkan Hamza'nın sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.

27 maçta 6 gol, 5 asist

U19 Gelişim Ligi'nde liderliğini sürdüren sarı-kırmızılıların değişilmez isimleri arasında yer alan Hamza Yiğit Akman bu sezon 27 müsabakada forma giydi. 17 yaşındaki oyuncu rakip fileleri 6 kez havalandırdı. 2004 doğumlu futbolcu takım arkadaşlarına da 5 asist yaptı.

Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti

Milliyet'te yer alan habere göre; Altyapıdaki hocalarının stilini dünyaca ünlü Hırvat futbolcu Luka Modric'e benzettiği Hamza Yiğit Akman, yeteneği ve performansıyla Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekmiş durumda. Geleceği parlak yıldız adaylarının peşinde olan birçok Avrupa kulübünün scoutlarının Galatasaray'ın genç futbolcusunu takipte olduğu öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Menajeri duyurdu: Fenerbahçe'den sonra Galatasaray da ilgileniyor!
Habere Git

Yurt dışı kampına götürülecek

Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynanan maçta da beğeni kazanan Hamza Yiğit Akman'ın sezon başında A takım ile birlikte yurt dışı kampına götürülmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler