Galatasaray'dan Joao Pedro açıklaması

Feride Kara
13.07.2022 - 19:35 | Son Güncellenme: 13.07.2022 - 20:04

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün hakkında çıkan istifa haberleriyle ilgili açıklama yaparken "Joao Pedro konusunda devam eden bir süreç var." dedi.

Galatasaray'dan Joao Pedro açıklaması

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün istifa söylentileri ile ilgili olarak "Ama asılsız bir haber çıktı ortaya, daha sonra onun devamı geldi. İlk başta benim sözlü istifamı verip başkanımızın da bu istifayı kabul etmediği yönünde bir haber çıktı. Zaten istifa nasıl bir müessesedir istifanızı veriyorsanız verirsiniz onun da kabulunu beklemezsiniz, çeker gidersiniz. Dolayısıyla hem anlam olarak yanlış hem de gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü böyle bir olay gerçekleşmedi." dedi. 

İstifa haberleri gerçek değil

Ergün "Ondan sonra öğle saatlerinde bu sefer son dakika haberi girdi yine bu sefer istifamı verdim ve kamptan ayrıldığıma dair. Bu iki olayın da gerçek olmadığını zaten karşınızdayım, takımla beraber de geldim. Birçoğunuzla da sohbet ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de birlikte sohbetlerimiz olacak. Şu anda takımımızla beraber Avusturya'da kamptayım, yönetim ve başkanımız tarafından bana verilmiş bir görev doğrultusunda takımımızla, hocamızla, oyuncularımızla beraberiz. Burada elimizden geldiğince takımımıza en iyi şartlarda hazırlayarak lige birinci etap sonunda hazırlamak için burada bulunuyoruz."
 
 
 

Joao Pedro konusunda devam eden bir süreç var

"Bana yansıyan çok bir şey yok ama şöyle söyleyebilirim. Devam eden bir süreç var. Borsaya da açık bir kulüp olduğumuzdan dolayı bunlar ikinci aşamalara geçildiği takdirde açıklanacak olan durumlardır ama sürecin devam ettiğini ben size söyleyebilirim."
 
 
 
 

 

Görev dağılımını başkanımız belirler

"Buradayım, bu sonuçta bir görev dağılımıdır, zamanları değişebilir, anları değişebilir, yoğunluğu değişebilir. Ben bu sefer başından beri daha takıma yakın olarak hareket ediyorum. Dolayısıyla transfer görüşleri de devam ediyor ama sizlerin de gördüğü ve takip ettiği kadar şu an anlamıyla o kadar da içerisinde değilim. Ama sonuçta bu bir görev dağılımıdır. Dün öyledir, bugün böyledir, yarın da ne olacağı başkanımız tarafından, yönetimimiz tarafından belirlenir."
 
 
 
 

 

Marcao transferi ve süreci

"O devam eden bir süreçti. Ben göreve başladığımda da ilgi gelmişti. Bu görev içerisinde hem başkanımız hem sportif A.Ş başkanvekilimiz Erden Timur da bu sürecin içerisinde bulundular. Hatta son nihai kararın verildiği anlaşmanın olduğu halde masada sayın başkanımız Dursun Özbek oyuncumuz Marcao, kendim ve menajeri de bulunmaktaydı. Dolayısıyla dediğim gibi bunlar bir süreçtir ve bu süreç içerisinde bize de verilen görevler dahilinde bizler de elimizden geleni yapacağız."

Marcao transfer sürecinde bir rahatsızlığınız var mıydı?

"Hayır. Ben Galatasaray Spor Kulübü'nün görev vermiş olduğu bir çalışanım. Ha bunun yanında da Galatasaray S.K Divan Kurulu üyesiyim. Dolayısıyla Galatasaray'a hizmet etmek benim için her zaman bir şereftir. Bana uygun görülen görev neyse ben onu her zaman yaparım. Bu bugün böyle olur yarın farklı şekilde olur bunlar bir kırgınlık ve üzüntü yaratmaz."

Kerem-Aanholt tartışması hakkında

"Sizler yıllardır futbolu takip eden insanlarsınız. Futbol sonuçta temasın olduğu bir şekilde birilerinin canının acıdığı diğerlerinin de istemeden de olsa arkadaşını ya da rakibini zarar verebildiği anlar olabiliyor. Bu da bunlardan biriydi, küçük bir temas. Zaten onun arkasından gerçekleşen bir temas da yok. Ufak bir tansiyon artması. Oyuncular araya girdiler. Akşamın da zaten oyuncular açıklamaları yaptılar. Bir kere pozitif bir durum var çünkü hırs var, istek var. Bu bizim için önemli. Bunun tersi olduğu zamanlar ya da tersini yaşatanlar bizim daha büyük endişemiz olması lazım. Tabii ki bu hırsı da kontrollü tutabilmek lazım. Hepinizin de gördüğü üzere bu ufak bir tansiyondu. Gerektiği şekilde de dostça bir şekilde kapatıldı."

Ömer Bayram-Aytaç pozisyonu hakkında

"Birkaç saniyelik şeyi oradan cımbızla aldığımız zaman nahoş görüntüler olmuş olabilir ama olayın tamamına bakmak lazım. Bu 90 dakikalık bir oyun. Oyuncu yorulduğu zaman, elini beline koyduğu zaman ya da biraz dinlenmeye baktığı zaman bu koşmuyor ve eli belinde mi duruyor diyeceğiz. Sonuçta antrenmanlarımız uzun sürüyor. O anlık geçici bir süre tempo düşmüş olabilir ama ikisi de hem Galatasaray'a hem de Türk futboluna çok katkı vermiş arkadaşlarımız. Onlar da kendilerine verilen görevi en iyi şekilde sonuna kadar yapacaklarını göstermişlerdir."
 
 
 
 
 
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler