Galatasaray Mahkeme Kararına İtiraz Etti! Kulüp Açıkladı

19.04.2022 - 17:46 | Son Güncellenme: 20.04.2022 - 00:40

10. Asliye Mahkemesi'nin Galatasaray'daki seçim için ihtiyati tedbir kararına kulüp itiraz etti. Yapılan açıklamada Divan Kurulu Başkanlığı ve başkan adaylarının toplanacağı kaydedildi.

Galatasaray Mahkeme Kararına İtiraz Etti! Kulüp Açıkladı

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'da Burak Elmas yönetiminin idari yönden ibra edilmemesinin ardından seçim sürecine girilmişti. Bugün yaşanan gelişmeler ile seçim tehlikeye girdi ve Elmas'ın görevine devam edeceği gündeme geldi. Galatasaray, 10. Asliye Mahkemesi tarafından seçim için verilen ihtiyati tedbir kararına itiraz etti.

Kulüp açıkladı

Galatasaray Yönetim Kurulu, konu ile ilgili bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "26 Mart 2022 tarihindeki Olağan Genel Kurul toplantımızda ve sonrasında yönetim kurulumuz tarafından alınmış olan kararlara dair, bugün yaşanan hukuki gelişmelere istinaden, Divan Kurulu Başkanlığı, Genel Kurul Divanı, Başkan Adayları ekiplerinden hukukçular ve Kulübümüzün hukukçularından oluşan komisyonun bilgisi dahilinde mahkeme nezdinde tedbir kararına karşılık itiraz dilekçesi tarafımızdan sunulmuştur."

Divan Kurulu ve başkan adayları toplanıyor

Açıklamanın devam eden bölümünde Sarı-Kırmızılı camianın bir araya geleceği kaydedildi: "Divan Kurulu Başkanlığı, Başkan Adaylarımızın ekipleri ve hukukçularımız bugün bir araya gelerek süreci değerlendireceklerdir. Sürece dair yol haritasını tüm şeffaflığı ile camiamızla paylaşmaya devam edeceğiz."

İhtiyati tedbir kararı alındı

Galatasaray'da Genel Kurul üyesi Fırat Develioğlu'nun Genel Kurul'un iptaline ilişkin açtığı dava sonrası 10 Asliye Mahkemesi ihtiyati tedbir kararı verdi. Mahkeme tarafından alınan bu karar sonucu 30 Nisan'da yapılması planlanan başkanlık seçiminin iptali söz konusu oldu.

Seçim için istifa gerek

Galatasaray'da mahkeme kararı sonrası iptal tehlikesi ile karşı karşıya gelinen seçim konusunda gereken şey Burak Elmas'ın istifası. Mevcut Galatasaray Başkanı Elmas'ın istifasının ardından 45 gün için seçimin yapılması gerekiyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a mahkeme şoku! Seçim iptal, Burak Elmas görevde
Habere Git

Elmas statta toplanıyor

Mahkeme kararının kulübe resmi olarak iletilmesinin üzerine Burak Elmas, yöneticileri NEF Stadı'na davet etti. Statta toplanarak kararı inceleyecek olan Elmas yönetimi, izlenecek yol haritasına karar verecek.

Senin için hazırladığımız haberler