Galatasaray'dan Oğulcan Çağlayan tepkisi! Rezan Epözdemir'den açıklama

16.07.2021 - 13:32 | Son Güncellenme: 17.07.2021 - 00:49

Spor haberleri... Galatasaray, TFF'nin Oğulcan Çağlayan kararına tepki gösterdi. Rezan Epözdemir'den Oğulcan Çağlayan hakkında açıklama geldi.

Galatasaray'dan Oğulcan Çağlayan tepkisi! Rezan Epözdemir'den açıklama

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray ve Çaykur Rizespor arasında devam eden usulsüz transfer davası sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu, Oğulcan Çağlayan’ın lisansını çıkarmadı. Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir ise, federasyonun bu kararına tepki gösterdi. 

Epözdemir, ''TFF, bizim çok şaşırdığımız bir karara imza atmış ve tazminat kararı verilmişti. Kulübümüzü sorumlu tuttu. Kulübümüz de Tahkim Kurulu'na başvurdu. Oyuncumuza ceza verildi ve daha sonra 3 maça indi. Para cezası onandı. Biz de adli yargıya gittik. Tahkim Kurulu'nun sonuçları mali olan kararları adli yargıya açık. TFF, bizim kararın kaldırılmasına ilişkin talebi reddetti. Transfer yasağı ise kaldırıldı'' dedi. 

'Oyuncumuzun lisansının çıkarılmasını bekliyoruz'

25 yaşındaki oyuncunun lisansının çıkarılmasını beklediklerini vurgulayan Epözdemir, ''Transfer yasağı kalktıktan sonra UEFA ile yazışmalar yaptık. Bunlar çekişmeli alacaktır. Bu kesin bir alacak değil. UEFA'nın da dönüşü net oldu. Ne bekliyoruz? Oyuncumuzun lisansının çıkarılmasını bekliyoruz. Oğulcan vekili vasıtasıyla başvuru yaptı, biz de kulüp olarak başvuru yaptık'' şeklinde konuştu.

'İyi niyetten uzak bir karar'

Bu kararın hukuken ve fiilen kabul edilemez olduğunu belirten Epözdemir, ''UEFA'ya listemizi vermemiz gerekiyor dedik ve karar verilmesini istedik. Lisans ve vize konusunda engel yok. Talebimizi reddediyorsanız konuyu Tahkim'e taşıyacağız dedik. Hukuken, fiilen kabul edilemez bir karar. İyi niyetten uzak bir karar. TFF, toplanmadı. Talebimiz reddedilse Tahkim'e gideceğiz. Durumdan haberdar olmalarına rağmen ne yazık ki yönetimi toplamadılar. Galatasaray uluslararası arenada mücadele edecek. PSV maçı çok kıymetli. Hassasiyetleri anlatmamıza rağmen TFF karar vermedi. Biz transfer yapacağımızı ve 2 oyuncu hakkımızı öyle kullanacağız dedik. Olağanüstü bir durum var dedik ve karar verin dedik. İlginç bir şekilde karar verilmedi'' şeklinde konuştu.
 

'Çatı kuruluş olan TFF çözümsüzlüğün merkezidir'

TFF'nin verdiği kararın adil olduğu düşünmediklerini söyleyen Galatasaray Başkan Yardımcısı, ''Galatasaray ciddi bir zarara uğradı. Oynatma irademizin olduğu bir oyuncuyu listeye ekleyemedik. Bu kararın mesnetsiz olduğunu düşünüyorum. Çatı kuruluş olan TFF çözümsüzlüğün merkezidir. Hukuk herkese lazım. Bumerang gibi atıyorsunuz, gelip sizi vuruyor. Adil kararlar vermediklerini düşünüyoruz. Bu karar iyi niyetten uzak ve hukuksuz bir karardır. TFF'den bir açıklama gelebilir. Galatasaray'ın 1 haftaya kadar 2 oyuncu değiştirme hakkı var denecek. Ama biz bunu transferden yana kullanmak istiyoruz. Biz Galatasaray olarak hukuki yollara başvuracağız. Bu sabah itibarıyla TFF'ye de zararımızın tazmini konusundaki hakkımızı saklı tuttuğumuzu ilettik'' dedi. 
 

'TFF, bizim haklarımızı savunacak bir irade ortaya koymuyor'

Gerekli başvuları yaptıklarını ancak kararın ona rağmen verildiğini söyleyen Epözdemir, ''Tavrın iyi niyetten çok uzak olduğu açık. TFF, bizim haklarımızı savunacak bir irade ortaya koymuyor. TFF kulüplerin menfaati için adım atmıyor. TFF'nin samimiyetten uzak olduğunu düşünüyoruz. Biz gerekli başvuruları yapmıştık. Ona rağmen karar verilmesi kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Burak Elmas, 'Bu konuda bizim konuşmamız bekleniyor' demişti. Bu gelişmeler de başkanı doğruluyor. Oğulcan Çağlayan ile ilgili transfer yasağı kalktı, UEFA'dan geri dönüş olumlu. Amaç bize tazminatı ödetmek. Biz TFF'ye yazı yazdık. Yargılama süreci kesinleşmeden parayı alamazsınız dedik. Ama bunu dayatmaya çalışıyoruz. Yargılama süreci devam eden bir dosyada kesinleşmemiş bir alacak için neden şimdiden parayı ödeyelim? PSV maçı kadrosuna yetişmesi gerekirken yönetim kurulu toplanmadı. Kendileriyle onlarca görüşme yaptık. Biz kimseden hukuksuz bir talep ileri sürmeyiz. Bizim yükümlülüğümüz Galatasaray'ın menfaatini savunmaktır. Sonraki adımlarda da zararın tazmini için gerekli adımlar atılacak'' diye konuştu.
 

'TFF'nin keyfini bekleyecek durumumuz yok'

Rezan Epözdemir, ''Transfer yasağının kalktığı bir ortamda başvurunun kabul edilmesi gerek. Diyelim ki reddettiler. Biz de Tahkim'e başvururuz. TFF'nin keyfini bekleyecek durumumuz yok. Bu hukuksuz kararın kaldırılması gerek. TFF'nin toplanıp bir karar almaması, Galatasaray'a olan yaklaşımını gösteriyor. Galatasaraylılar ne gerekiyorsa yapıyoruz. İnşallah bir haftaya kadar bu proses tamamlanır'' diyerek sözlerini noktaladı. 
 

Senin için hazırladığımız haberler