Galatasaray İbrasızlığa Karşı Açılan Davanın Seçimi Etkilemeyeceğini Duyurdu

Akın Ungan
26.04.2022 - 17:43 | Son Güncellenme: 26.04.2022 - 23:57

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri'nin idari ibrasızlığa karşı açtığı davanın seçimi etkilemeyeceği duyuruldu. Galatasaray Kulübü resmi açıklama yayınladı.

Galatasaray İbrasızlığa Karşı Açılan Davanın Seçimi Etkilemeyeceğini Duyurdu

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 26 Mart 2022 tarihinde düzenlenen Olağan Genel Kurul toplantısında çıkan idari yönden ibrasızlık kararına karşı mahkemeye gitmişti. Verilen karara karşı açılan davanın, başkanlık seçimini etkilemeyeceği kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada duyuruldu.

Kulüp açıkladı

Kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi: "26 Mart 2022 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurulumuz sonrasında Yönetim Kurulumuz, Genel Kurulumuzun gerçekleşen iradesinin gereği olarak Olağanüstü seçim kararı almış ve bu seçimlerde mevcut yönetim kurulumuzdan hiçbir üyemiz aday olmamıştır."

"Daha önceki dönemlerde de farklı mahkemeler nezdinde alınmış olan idari ibrasızlığın hukuken geçerli olmadığı kararlarına istinaden, 25 Nisan 2022 tarihinde, yönetim kurulu üyelerimiz idari yönden verilen ibrasızlık kararının kaldırılması için kendilerine tanınan hukuki haklarını kullanmışlardır."

"Seçim sürecinin işlemesi hedeflenmiştir"

"Bu dava, Olağan Genel Kurul tarihinden itibaren bir aylık dava açma süresinin son gününde ve herhangi bir tedbir talebi sunulmadan açılmıştır. Böylelikle, mevcut seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi hedeflenmiştir."

"Başvuruların seçim sürecine etkisi yoktur"

"Dolayısıyla, Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından ayrı ayrı yapılmış olan bu başvuruların mevcut seçim süreci açısından herhangi bir etkisi bulunmamaktadır."

İlgini Çekebilir
Burak Elmas da dava açtı! Seçim ne olacak?
Habere Git

Seçim 30 Nisan'da

İdari yönden ibra edilmeyen Burak Elmas ve yönetimi, Genel Kurul'un ardından 30 Nisan'da yapılmak üzere Seçimli Olağanüstü Genel Kurul kararı almıştı. 30 Nisan'da yapılacak olan Seçimli Genel Kurul'da Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk, Sarı-Kırmızılı kulübün 39. başkanı olmak için yarışacak.

Senin için hazırladığımız haberler