(ÖZET) Fiorentina - Galatasaray Maç Sonucu: 1-2

Ali Bozkurt
31.07.2022 - 20:09 | Son Güncellenme: 31.07.2022 - 22:34

Avusturya kampında yeni sezon hazırlıklarına devam eden Galatasaray, Serie A ekibi Fiorentina ile karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar, maçı 2-1 kazandı. İşte maç özeti ve goller...

(ÖZET) Fiorentina - Galatasaray Maç Sonucu: 1-2

AJANSSPOR HABER

Yeni teknik direktör Okan Buruk ile 2022/23 sezonu hazırlıklarını Avusturya kampı ile sürdüren Galatasaray, rönasansın başkenti olarak bilinen Floransa'nin takımı Fiorentina'yı Kerem Aktürkoğlu ve Emre Akbaba'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. İşte detaylar...

Kerem Aktüroğlu, perdeyi açtı

Fiorentina'nın 26 yaşındaki Arjantinli savunma oyuncusu Martínez Quarta karşılaşmanın 5. dakikasında savunmadan oyun kurmak isterken Seferoviç ve Emre'nin baskısı sonrası topu Galatasaray kazandı. Emre Akbaba topu kazanır kazanmaz Seferoviç'e verdi. Golcü oyuncu araya koşan Kerem Aktürkoğlu'na ara pas attı. Genç yıldız sert şutunda top önce direk sonra ağlara gitti ve Galatasaray, 1-0 öne geçti. 

Seferoviç atmadı, attırdı

Kerem Aktürkoğlu'na attırdığı golden sonra duvar olmaya devam eden yeni transfer Seferoviç, bu sefer 42. dakikada Emre Akbaba'ya asist yapmayı başardı. Fiorentina, atağa çıkmak isterken Omar, araya girdi ve topu Emre Akbaba'ya kazandırdı. Emre Akbaba, topu sürdükten sonra Seferoviç'e gönderdi. Golcü oyuncu tek ara pasla Emre Akbaba'ya topu tekrar gönderdi ve kaleci ile karşı karşıya kalmasını sağladı. Akbaba, düzgün vuruşunda Galatasaray'ı 2-0'lık skora getirmeyi başardı. 

3 maç 4 skor katkısı

Galatasaray'ın Benfica'dan yeni transferi 30 yaşındaki Haris Seferoviç, skor katkısı vermeye devam ediyor. Cimbom ile çıktığı üçüncü maçında 2 asist yapan Seferoviç, ilk maçında Kasımpaşa atarak Sarı-Kırmızılı forma ile ilk maçında golle tanışmıştı. İkinci maçında Salernitana karşısında forma giyen Seferoviç, maçın Galatasaray adına tek golünü atan isim oldu. Son olarak Fiorentina karşısında ise Emre Akbaba ile Kerem Aktürkoğlu'na asist yapan isim oldu. Golcü oyuncu böylelikle 3 maçta 2 gol 2 asist yapma başarısın elde etti.

Sottil farkı indirdi

Galatasaray'ın baskılı oyununa cevap vermek isteyen Fiorentina, karşılaşmanın 72. dakikasında Riccardo Sottil'in attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Sağ kanattan atağa çıkan Fiorentina da arka direğe gelen ortaya düzgün ve sert vuruş yapan Sottil, önündeki kalabağına rağmen rahat vuruşu ile farkı 1'e indirmeyi başardı.

Yeni transfer sakatlandı

Galatasaray'ın yeni transferi Leo Dubois, Fiorentina maçının 18. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. 27 yaşındaki sağ bek oyuncusu hakkında Galatasaray resmi açıklama yaptı. Sarı-Kırmızılılar, ''Sağ arka alt adalesinde ağrı hissettiği için oyundan çıkan Léo Dubois’nın durumu İstanbul’da yapılacak olan MR sonucundan sonra netlik kazanacak.'' açıklaması yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler