Erden Timur, Sivasspor- Galatasaray Maçı Sonrası Açıklama Yaptı

Ali Bozkurt
30.12.2022 - 13:53 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 16:24

Galatasaray'da Erden Timur, Sivasspor maçından sonra gündeme gelen hakem Erkan Özdamar hatalarına dair açıklamalar yaptı. İşte Timur'un açıklamaları...

Erden Timur, Sivasspor- Galatasaray Maçı Sonrası Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin Sivasspor- Galatasaray maçından sonra 15.00'da basın açıklaması yapacağını duyurmasından sonra hamle yapan Sarı-Kırmızlılarda başkanvekili Erden Timur, açıklama yapma kararı aldı. İşte Timur'un açıklamaları...

''Herkes için adalet istiyoruz''

Galatasaray başkanvekili Erden Timur, Sivasspor maçı sonrası açıklamalar yaptı. Timur, "Belki de Türk futbol tarihinde ilk kez bir kulüp galibiyetinin ardından sessizliğe bürünmeyip, çıkıp konuşuyor. Biz adalet istiyoruz. Tüm camialar adına adalet istiyoruz. Bundan önceki hatalarda olduğu gibi federasyondan açıklama bekliyoruz. Bağımsız hakemlerle pozisyonları inceletip, görüşlerini alacağız." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın hedefinde Güntekin Onay var!
Habere Git

''Yayıncı kuruluş ile görüşüyoruz''

Erden Timur, hatalı pozisyonlar için yayıncı kuruluş ile görüşme yaptıklarını duyurdu. Timur, "Tüm maçlardaki pozisyonları inceleyip Galatasaray TV'de bir program neticesinde yayınlatacağız demiştik. Yayıncı kuruluş ile görüşmelere başladık. Tartışmalı pozisyonları yayınlamak için. Samimi olarak adalet isteğine inancın olmadığını yaşıyoruz hep birlikte. Muhakkak görüntüler olmalı. Her şeyi doğru şekilde anlatan uluslararası bir hakemle de anlaştık. Ulusal bir hakemle birlikte yayın yapacaklar. Yayıncı kuruluşla son aşamaya geldik. Netice alındığında gerek dünkü maçla gerekse daha önceki maçlarla ilgili yorum yapılacak" ifadelerini kullandı.

''O gol neden iptal edildi?''

Erden Timur, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'a hak verdiklerini dile getirdi. Timur, ''Bu maçtaki pozisyon da aynı şekilde biz de federasyona Mecnun Başkan'ın yaptığı gibi çağrıda bulunuyoruz. VAR kayıtları açıklansın, konuşmalar açıklansın. Bu golün neden iptal ettiği açıklığa kavuşsun. Kimse kendi lehine verilmiş karar için konuşmamıştır. Bizim futbolcularımızın iddiasına göre top taca çıktı, sonra Sergio Oliveira itti. O pozisyonun taç olması lazım diye bir iddiası var. Ama ne olursa olsun o golün neden iptal ediliği ile ilgili biz de açıklama bekliyoruz. Adalet isteyen insanlar şeffaflık ister.'' dedi.

''Bizden başka adalet arayan varsa bilelim''

Erden Timur, Nelsson'a yapılan faulün neden penaltı verilmediğini de açıklanması gerektiğini dile getirdi. Timur, "Dün Mecnun Başkan'ın canı yansa bile bir şey söylemedi. Çünkü federasyon böyle konuşmaları yasakladı. Sadece bunun değil, Nelsson'un penaltı hadisesinin açıklanmasını istiyoruz. 49. dakikada olan bir pozisyonun, 54 dakika daha maçın bitimine varken maç 1-1'e dönmüş, tekrar öne geçmemize rağmen bunun skorunun buna bağlanması... Beşiktaş maçında da bariz bir hata vardı. Orada konuşulanın 100 katı konuşulması insanın aklına başka şeyler getiriyor. İlk basın toplantımızda da aynı şeyleri söyledik. Bizden başka adalet arayan varsa onu da bilelim" dedi.

İlgini Çekebilir
Olay sözler: Galatasaray'ın sorunu bu zeminde tartışılmaz!
Habere Git

''Herkesi adalet aramaya davet ediyorum''

Fenerbahçe'nin de hakkını aradığını dile getiren Timur, "Bana bir konuşmada Fenerbahçe'nin pozisyonu soruldu, penaltı dedim. Objektif olmaya çalışıyoruz. Herkesi biz bugün Türkiye futbol tarihinde galip gelinen maçtan sonra kafamızı kuma sokmayıp çıktık, herkesi buna davet ediyorum. Herkes çıkıp konuşsun. Nasıl ki Mecnun Başkan açıklama istediği gibi diğer takımlar da kendi aleyhine bile olsa açıklama istesin. Biz hiç değilse çaba gösteriyoruz. herkesi buraya davet ediyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Anlaşılmayan durumları iyi niyetliyi kötü niyetliden ayırt ederek, biz haksızlık etmeyelim. Mümkün olduğunca Galatasaraylılık duruşu ile yaklaşalım. Ama bu kadar kıyamet koparılması, ne kadar kararlı şekilde şampiyonluk yolunda olduğumuzu, her zerreye nasıl dokunduğumuzun bir göstergesi. Bu çığırışı yapan herkes demek ki bizi görüyorlar" dedi.

''Hakemler hakkında konuşma yasağı olmamalı''

Hakemler hakkında konuşmanın yasaklanmasına değinen Erden Timur, "Biz o gün basın toplantısında bu adalete zarar veriyor demiştik. Şimdi birçok insan bu noktaya gelmiş durumda. Netice olarak gördüğümüz ve okuduğumuz şu: İyisiyle kötüsüyle lig gidiyor. Şampiyonluk yürüyüşünü sürdürüyoruz. Böyle rekabetçi bir ligde Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. O pozisyonda hata olsa bile açıklanmasını istiyoruz. Kendi lehimize bir şey istemiyoruz. O kararlarla ilgili bir şey diyemiyoruz. Çünkü yasak. O yasağa da karşıyız. Çünkü insanlar istediği düşünceyi söyleyebilmeli" ifadelerini kullandı.

''Kararlılıkla devam edeceğiz''

Rakabetin zevki olduğunu ve çocukların keyif alması gerektiğini söyleyen Erden Timur, "Türk futbolunun Avrupa'nın en büyük 6 ligi olması gerektiğini konuştuk. 6 büyük ligden biri olması için herkesin başkası adına düşünmesi gerek. Rekabet çok zevkli. Yarın bir gün çocuklarımızın da bundan keyif alabilmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Biz bu yolda ne olursa olsun kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

İlgini Çekebilir
2022'nin lideri Galatasaray'da yaşananlar
Habere Git

''Bilerek onu tercih ettik''

Erden Timur, hatalar için uluslararası bir isim ile görüştüklerini açıkladı. Timur, "Bundan sonra bunu tüm kulüplerden istiyoruz. Ne olursa olsun lehine olduğunu düşündüğünüz bir şey varsa da çıkalım açıklama isteyelim. Bunların hepsini yayınlatacağız. Yeter ki yayın hakkı verilsin. Çıkarımızı düşünmeyeceğiz. İsim, uluslararası bir isim. Bilerek onu tercih ettik. Kimsenin karşı çıkamayacağı bir isim" ifadelerini kullandı.

''Matematikle, olasılık çok önemli''

Hakem Trio hakkında konuşan ERden Timur, "Açılışı böyle açmak... 10 kişi kalma konusu daha bariz bir konudur. Beşiktaş maçındaki olaydan bahsediyorum. Aynı şey Galatasaray'a olsa aynı şeyi söylerdik. Tüm hakemlerin hemfikir olduğu bariz hatalar var. Oradaki tarafsızlığı koruyup trioya bırakan bir yaklaşımın böyle başlaması muhakkak resmi şekilde açıklamasını bekliyoruz. Hafta içi biz yayıncı kuruluşa gitmişiz dendi. Biz gitmedik, davet edildik. Çok geniş bir çalışma yaptık. Sadece veri üzerinden pozisyonları, tekrar sayılarını inceledik. Her zerreye ineceğiz demiştik. Pozisyon pozisyon anlattık. Grafiklerle pozisyon adetlerini anlattık. Matematikle, olasılık çok önemli. Dolayısıyla bunu onlara grafiklerle de gösterdik. Kendileri de bir çalışma yapıp sunacaklar. Biz sizin adınıza da bir ev ödevi yapıyoruz.'' dedi.

''İçine penaltı pozisyonunu koymazsınız.''

Opta'nın verileri taraflı olarak verdiğini açıklayan Erden Timur, "Lehe ve alehe pozisyon tekrarlarının ve açılarının sayılarını gösterdik. Datayı manipüle ettiler, penaltı verilmesi gereken datayı akan oyun diye verdiler. Penaltı duran toptur. Opta Digiturk'e de servis veren bir kurum, tamamen haksız ve manipületif şekilde bunu verdi. Aslında doğru datayı verdik. Pozisyon sayınıza doğru penaltı sayısını verirsiniz. İçine penaltı pozisyonunu koymazsınız.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Hollandalı oyuncu Galatasaray'a önerildi
Habere Git

''Datayı manipüle ettiler''

Dataları yanlış verdiğine değinen Timur, "Hafta içi biz yayıncı kuruluşa gitmişiz dendi. Biz gitmedik, davet edildik. Çok geniş bir çalışma yaptık. Sadece veri üzerinden pozisyonları, tekrar sayılarını inceledik. Her zerreye ineceğiz demiştik. Pozisyon pozisyon anlattık. Grafiklerle pozisyon adetlerini anlattık. Matematikle, olasılık çok önemli. Dolayısıyla bunu onlara grafiklerle de gösterdik. Kendileri de bir çalışma yapıp sunacaklar. Biz sizin adınıza da bir ev ödevi yapıyoruz. Lehe ve alehe pozisyon tekrarlarının ve açılarının sayılarını gösterdik. Datayı manipüle ettiler, penaltı verilmesi gereken datayı akan oyun diye verdiler. Penaltı duran toptur.'' dedi.

''Tüm VAR kayıtları açıklansın''

VAR kayıtlarının  yayımlanmasını yineleyen Timur, "Ne kadar bu işin maksatlı olduğunu ortaya koyuyor. Çok uzun sürmüş, insanların anlamakta zorlandığı bir durum var. Penaltı da çok net bir konu. Bunların tartışılmasına biz de anlam veremiyoruz. Bu kadar kıyametin kopmasına da anlam veremedik. Biz 10 maç bekleyip sonra çıktık. Rakibimizin lehine hata yapılınca çıkıp konuşmadık. Tüm medya anlamında açıklama gerektiren bir durum. Medyada standart olmadığında akla başka şey geliyor. Federasyona çağrımız bu. Tüm VAR kayıtları açıklansın. Biz hala aleyhine en fazla hata yapılan takımız. Bu da bariz ortada" ifadelerin kullandı.

''Kimseyi tehdit etmeyiz''

Alanyaspor maçından sonra yaptığı açıklama hakkında konuşan Erden Timur, "Maç sonrası bir sinirle herhangi bir açıklama yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Eşim kendini bir daha izledin mi dedi. Boyun damarlarım görünüyormuş. Doğru bir psikoloji olmuyor. Arada söylenen bir lafı cımbızla çekip böyle dendi denilmesini de doğru bulmuyorum. Lütfen o dikkati ve özeni gösterelim. Kimseyi tehdit etmeyiz. Hataları söyledik. Alanya maçındaki kırmızı kart bugün koparılan kıyametin 10'da biri kadar konuşulmadı. Bir daha maç sonrası konuşmamak gerektiğini anladım" dedi.

''Futbol muhabbetini Fenerli arkadaşlarla yaparım''

En çok futbol muhabbetlerini Fenerbahçeli arkadaşlarıyla yaptığını açıklayan Timur, "Özenle muradımızı anlatmaya çaba gösteriyoruz. Tabii ki canımız yandığı için bir şekilde o adrenalinle şeyler konuştuk. Bugün keyfin yerinde tabii böyle konuşursun denilebilir. Dünden koparılan kıyamet de bizim adımıza koparılıyor. Özenle doğru şekilde meramımızı anlatmaya çalışıyoruz. Galatasaray-Fenerbahçe maçları her zaman en önemli derbidir. Keyifli, güzel maçlardır. Öyle bir maç olacağına inanıyorum. En çok futbol muhabbeti yaptığım hep Fenerli arkadaşlarımdır. Güzel bir maç olacağına inanıyorum. İnsan gerçekten bir değer savunuyorsa sonuna kadar savunur. Biz de adaleti savunuyoruz. Hangi maç olduğu önemli değil" dedi.

''Bu bir olasılık''

Herkesin adaleti konuşması gerektiğini açıklayan Timur, "Bir olasılıktır. Biz böyle olduğunu düşünmek istemeyiz. Sadece Fenerbahçe maçında yapılması değil açıklanamayan şeylerin takımın lehine gibi gösterilip, sonradan başka sorular sorma ihtimali olabilir. Adi hata statüsünde olabilir. Bambaşka bir senaryo olabilir. Bu bir olasılık. Herkes adalet konuşsa, toplum da adalet konuşmayanı tartsa... Vicdanı kuvvetli olan daha fazladır. Böyle bir senaryoyu yüzde 5'lik akıl ortaya koymuş olabilr mi? olabilir... Bu kadar derin yönetilen bir şeyin olduğunu düşünmek istemiyoruz" dedi.

''Sakatlık olmaması iki takım için de en sevindirici konuydu''

Sivasspor zemini hakkında konuşan Timur, "Sivasspor yönetimi bizi karşıladı ve çok da iyi ağırladı. Zemin konusu da gündeme geldi. Bir hastalık olmuş. Yıllardır oynadığımız en kötü zemin oldu. Top oynamaya izin vermiyordu. Bilseydik federasyona başvururduk. Sivasspor için de dezavantajlı ama pas oyunu oynayan büyük kulüpler açısından daha dezavantajlı. Böyle olduğunu bilseydik TFF'ye başvururduk. Hastalık sadece ceza sahasında varken bir anda artmış. Sakatlık olmaması iki takım için de en sevindirici konuydu" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler