Galatasaray yöneticisinden resmi transfer açıklaması!

08.12.2017 - 19:00 | Son Güncellenme: 08.12.2017 - 19:00

Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan “Son Topa Kadar” programına telefonla bağlandı. Erkek ve kadın takımlarımız hakkında değerlendirmede bulunan Ömer Yalçınkaya transfer konusuna da değindi.

Ömer Yalçınkaya’nın açıklamaları şu şekilde:

“O haberleri kınıyorum”

“Hafta içinde maçtan önce bazı ajanslar ‘Galatasaray’ın amaçsız maçı’ diye yazdılar ama daha sonra kendileri farkına vardılar ve o haberleri kaldırdılar. Bunu da açıkçası kınıyorum. Öte yandan Reggio Emilia maçı bizim bir parça savunmamızın daha oturması gereken, önce müdafaa yapıp sonradan atarak kazanabileceğimiz bir maçtı. Zaten bütün maçlar müdafaadan geçiyor. Dolayısıyla müdafaada fena olmayan işler yaptık, neticesinde de kazandık. Önümüzdeki hafta Buducnost karşılaşmasını galibiyetle kapatıp son iki maça odaklanmak gerekiyor.”

Uşak maçı hakkında…

“Muratbey Uşak bu sezona istediği gibi başlayamadı. Yarınki maç tehlikeli bir maç. Evimizde oynamamızdan ötürü bir avantajımız var. Galatasaray’ın her çıktığı maçta favori olması gerekiyor. Yarın saat 13:00’te oynayacağımız karşılaşma için taraftarımızı maça davet ediyorum. Çok dikkatli olacağız. Çalışmalarımızı yaptık.”

“İki galibiyetle başlamak istiyoruz”

“Deplasmanda kazandığımız Çukurova maçı çok önemli bir galibiyetti. Özellikle Rusya’da oynadığımız kötü maçın dönüşünde bu maçı kazanmak takımın karakter koymasıyla alakalı bir şeydi. Eksik ve sakatlıklarımız var. ESBVA-LM maçı da aynı şekilde mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı. Ben de salondaydım, son beş dakikada maçı kopartıp aldık. Marina hocayı ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Yarın da iki maç var; yeni haftaya iki galibiyetle başlamak istiyoruz.”

Transfer açıklaması

“Erkek ve kadın takımımız için birer transfer mutlaka düşünüyoruz. Fakat bu dönemde istediğimiz tarzda oyuncular olmadığı için gerçekleşmedi. Ama ne olursa olsun kendi evimizde oynadığımız maçlarda galibiyet hedefiyle çıkıyoruz. Çünkü ilerleyen haftalarda bu galibiyetler bizi yukarıya götürecektir.”

Quigley’in sağlık durumu

“Sağlık heyetimiz Allie Quigley için Ocak ayının ortasına doğru yetişeceğini ön görüyor ama bu süreç yapılan rehabilitasyonlarla daha da kısalabilir. Quigley de takıma bir an önce dönebilmek için elinden geleni yapıyor. Bu arada mutlaka EuroLeague’de ve Türkiye Ligi’nde oynayacak bir ya da birden çok oyun kurucu bakıyoruz.”

Senin için hazırladığımız haberler