Galatasaray'dan Wendel ve Guela Doue açıklaması: "Transferi iptal ettik"

Orhan Gülek
21.07.2024 - 18:42 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 20:24

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, takımın durumu, transferler ve gündeme dair GS TV'ye açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Galatasaray'dan Wendel ve Guela Doue açıklaması: "Transferi iptal ettik"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, takım antrenmanı öncesinde açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, gündemdeki Guela Doue ve Marcus Wendel transferleri hakkında konuştu.

"Süper Kupa maçına hazır olarak döneceğiz"

Kamp sürecini değerlendiren Hatipoğlu, "Avusturya'da 1. kampımızı tamamladık. Son derece verimli geçti. İlk defa bu kampa büyük bir oyuncu topluluğu ile birlikte gittik. Sevindiğimiz hususlardan bir tanesi sakatlık olmadan gayet güzel bir hazırlık dönemi geçirdik, 3 tane de maç oynadık. Lige hazırlık açısından önemli bir arenalardı. Son maçta da ağır çalışmalara rağmen oyuncularımız güzel bir galibiyet aldılar. 2. etabın ilk antrenmanını bugün Florya'da yapıyoruz. Yarın da gene Avusturya'ya geçeceğiz. 2 hazırlık maçı ile birlikte güzel bir hazırlık dönemi daha geçirip artık ilk resmi maçımız olan 3 Ağustos'taki Süper Kupa maçına hazır olarak döneceğiz" dedi.

"Kamp dönemine yetiştireceğiz gibi bir hedefle yola çıktık"

Galatasaray, Guela Doue transferinden vazgeçti. İbrahim Hatipoğlu, bunun nedenini oyuncunun çevresinin tavırlarından dolayı olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Burada taraftarlarımızı bizi eleştirmekle haklılar. Biz bir hedef koymuştuk. Kamp dönemine yetiştireceğiz gibi bir hedefle yola çıktık. Ancak gelişmeler, transfer süreçlerindeki zorluklar nedeniyle bu hedefimizi bir miktar gecikmeyle devam ediyoruz. Buradaki tek amacımız hata yapmadan Galatasaray için en doğru şartlarda en doğru oyuncuları belirlemek. Bu sene çok büyük bir transfer listemiz yok. İki mevki için transfer çalışmaları yapıyoruz. Burada da hocamızın belirlediği önemli isimler var. Bu önemli isimler hem kendi takımlarında hem milli takımlarında görev alan öyle çok takımlarında kolay kolay vazgeçmek istemediği oyuncular.

"Rennes'le bir anlaşmaya vardık"

Belki süreci uzatan konulardan bir tanesi bu. Kamuoyu, gündem ve baskılar arttıkça talepler değişiyor, birtakım ilave istekler ortaya çıkıyor. Özellikle son 1-2 gündür üzerinde yoğunlaştığımız Guela Doue ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Aslında süreç son derece planladığımız şekilde yürüyordu. Kulübü Rennes'le bir anlaşmaya vardık, hala geçerli bir anlaşmamız var. Bu süreçteki desteklerinden dolayı ben Rennes kulübüne teşekkür etmek istiyorum. Sürekli bizimle işbirliği içinde oldular.

"Guela Doue transferinden vazgeçtik"

Ancak oyuncunun yakınlarındaki kişiler, her geçen gün farklı taleplerle süreci biraz daha zora soktular. Burası Galatasaray Spor Kulübü. Bir transfer gerçekleştirilecekse bizim için de önemli olan kurallar ve şartlar var. Buralar zorlandığı için bu transfer uzadı, bizim listemizde olan önemli oyunculardan biriydi ancak gelinen noktada bu talepler artık Galatasaray Spor Kulübü'nün bu oyuncuyla olan görüşmelerini sonlandırması gerektiği bir noktaya getirdi. Üzgünüz ama bu saatten sonra Galatasaray'ın transfer listesinde adı geçen oyuncu bulunmuyor.

"Wendel', Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor"

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Wendel'i transfer etmek istediklerini ve uğraştıklarını söyledi. Hatipoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Wendel'e gelecek olursak, kendi alanındaki çok önemli oyunculardan biri. Bizim için de kadromuza katmak üzere çalışmalar yaptığımız bir oyuncu. Takımının en iyi oyuncusu. Yaptığımız görüşmelerde kendisi bir kere Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor. Ancak doğal olarak oynamış olduğu kulüp en iyi oyuncusunu bırakmak istemiyor. Ancak biz burada ısrarcıyız. O süreçte herhangi negatif bir durum yok. Evet, son 2 maçta bir Süper Kupa mücadelesi oynadı, son 1 Lig maçı oynadı ve her iki maçta da olağanüstü bir performans gösterdi. Bu da bizim ne kadar doğru bir isme yöneldiğimizin kanıtı. Bu kadar iyi oyuncuları, hele takımları da bırakmak istemiyorsa transfer etmek çok kolay olmuyor.

"Galatasaray'a yakışan oyuncuları kazandıracağımıza inanıyorum"

Biz bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz. Bu süreci takip edecek. Ancak sağ bek için ve bahsettiğimiz orta saha oyuncusu için tek bir oyuncu üzerinden yürümüyor çalışmalarımız. Eş zamanlı, bizim listemizde olan birçok oyuncuyla süreci yönetiyoruz. Dolayısıyla burada bir geç kalmaya kalacak bir süreçler değil bu, arka planda başka oyuncularla ismini de telaffuz etmek istemediğimiz ve şu anda görüşülmesini istemediğimiz oyuncularla bu süreçleri birlikte götürüyoruz. Yakın bir zamanda hem sağ bek hem de orta saha oyuncusu için Galatasaray'a yakışan oyuncuları kazandıracağımıza inanıyorum. Bu yönde çalışmalarımız son derece verimli ve hızlı devam ediyor.

"Fazla bilgi kirliliği var"

Taraftarlarımızın bize güvenmesini ve destek olmasını, bu süreçte bu bilgi kirliliğinden, oluşan bu baskı atmosferinden kulübümüzün zarar görmemesi için, transferde Galatasarayımızın elini güçlü olabilmesi için bize biraz daha sabır ve destek vermelerini rica ediyoruz. Daha Temmuz ayının 20'sindeyiz. Bugünden itibaren en kısa sürede bu transferleri sonlandırmak için çalışıyoruz. Evet, gerçekten fazla bilgi kirliliği var. Her gün yeni isimler ortaya atılıyor, her gün birtakım yerlere gidip gelindiği söyleniyor. Bununla ilgili haklı haksız birçok eleştiri yapılıyor. Eleştirilerin tamamına saygılıyız. Yapıcı her türlü eleştiriye açık olan bir yer. Bu eleştirileri ve önerileri de çok ciddi takip ediyoruz.

"Transfer yapabilmek için bir yerlere gitmek zorundasınız"

Bu transferlerin isimlerinin konuşuluyor olması bizi de çok rahatsız ediyor. Bunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Bunun bir şekilde önüne geçilmesi için çaba gösteriyoruz. Transfer yapabilmek için bir yerlere gitmek zorundasınız. Gitmeden olmuyor. Bu seviyedeki oyuncuları alıp gelmeniz de çok olası bir şey değil. Bunlar gidiliyor, geliniyor. Sanki biz bunları kendi afişe ediyoruz, bilgilendiriyormuş gibi bir hava yaratılıyor. Ancak hu haberlerden bu bilgilerden en çok zararı biz görüyoruz. Biz bu haberlerin çıkmasından son derece rahatsızız.

Bizim asla bu bilgilerin sızdırılmasına yönelik faaliyete sıcak bakmamız mümkün değil. Ben Galatasaray adına bu görüşmeleri en hassas ve gizli şekilde yürütmek için çaba gösteriyorum. Bunun bilinmesini istiyorum. Bunlar sanki bizler tarafından sızdırılıyormuş gibi ya da önceden bilgi veriliyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Bu son derece yanlış ve haksız bir eleştiri. Biz bu zararı, bizimle birlikte kulübe yansımaması için bundan sonraki süreçte elimizden geldiği kadar konuyu ciddiye alıp bu haberlerin bir şekilde sızmaması için sağlamaya çalışacağız.

"Oyuncuları bitirene kadar bu gizliliği devam ettirmek istiyoruz"

Guela Doue, Galatasaray'ın transfer gündeminden çıkmıştır. Bunu net bir şekilde tekrar söylüyorum. Bundan sonra bir isim de telaffuz etmek istemiyoruz. Bunların telaffuz edilmesinin hiçbir yararı yok. Galatasaray çok popüler bir kulüp, Galatasaray sosyal medyada çok güçlü bir ağa sahip, çok ilgi çekiyor, her konu haber oluyor. Bu Galatasaray için önemli bir farklılık. Ancak bunun zarar verecek noktadaki haberlerden de bir şekilde arındırılması gerekiyor. Belki biz de geçmişte hatalar yaptık, bu hatalarımızı da özeleştiri olarak gözümüzün önünden geçirip bundan sonraki süreçte daha gizli daha ortalıkta konuşulmayan transfer görüşmelerini devam ettirip, böyle isimler var hiç ismi zikredilmeyen ama bizim baya mesafe katettiğimiz oyuncular var. Bu oyuncuları bitirene kadar bu gizliliği devam ettirmek istiyoruz.

Matías Vecino açıklaması

Bizden bir haber gelmedikçe, özellikle transfer konusunda biz bitti demediğimiz sürece lütfen bu haberlere itibar edilmesin. Çünkü bunlar hem bizi zor durumda bırakıyor hem transfer sürecinde konuştuğumuz oyuncuyu ve rakip kulübün de elini güçlendiriyor. Bu haberler hep oldu, bugün de yapılıyor. İnsanlar buradan bir şekilde etkileşim alıyor.

Bugün Matías Vecino diye bir oyuncunun ismi soruldu, şu oldu. Asla adı geçmemiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Bu neden yapılıyor, bu haberler neden çıkarılıyor, bir kısmının kasıtlı çıkarıldığını ve ortamda bilgi kirliliği ile bir kaos yaratılmaya çalıştığını düşünüyoruz. Adı geçen Matías Vecino dediğiniz oyuncu bu dönem hiç gündemimize gelmemiş bir oyuncu."

Senin için hazırladığımız haberler