Galatasaray, Juan Mata'yı Transfer Etti! İşte Yıllık Maaşı

Feride Kara
07.09.2022 - 22:05 | Son Güncellenme: 08.09.2022 - 12:31

Son olarak Manchester United forması giyen Juan Mata Galatasaray ile anlaştı. Cimbom'un yeni transferi yıllık ücret olarak 1.8 milyon Euro kazanacak.

Galatasaray, Juan Mata'yı Transfer Etti! İşte Yıllık Maaşı

Galatasaray dünyaca ünlü İspanyol oyuncu Juan Mata'yı kadrosuna kattı. Ali Naci Küçük'ün haberine göre Mata artık Galatasaraylı. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray, yıldız oyuncuyu KAP'a bildirdi!
Habere Git

Senelik 1.8 milyon Euro

Sekiz sezon boyunca Manchester United forması giyen Mata kariyerinde daha önce Valencia ve Chelsea gibi kulüplerde oynamıştı. İspanyol 10 numara, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde zafer sevinci yaşamıştı. Mata'nın Galatasaray'dan senelik 1.8 milyon Euro alacağı öğrenildi. 

Geçen sezon gol atamadı

 2014 yılında Manchester United'a imza atan Mata, İngiliz ekibiyle 285 maça çıktı ve 51 gol kaydetti. Yıldız oyuncu tüm kariyeri boyuncaysa 632 maça çıktı. Mata 138 gol atarken, 157 de asiste imza koydu.

İspanya A Milli Takımı'nda 41 maçta 10 gol kaydeden Mata'nın kariyerinde Real Madrid altyapısında başlayan Mata, Valencia, Chelsea ve Manchester United formaları giydi.
 

Mata bir Dünya şampiyonu

İspanyol futbolcu Juan Mata, Galatasaray öncesi kariyerinde çok sayıda kupa kazandı. Bunların kuşkusuz en büyüğü milli takımla aldığı kupa. Mata, İspanya ile 2010 Dünya Kupası Şampiyonluğu'nu kazandı. Yine milli takımla 2012 Avrupa Şampiyonu olan Mata'nın bir diğer büyük kupası da 2011-12 sezonunda Chelsea ile kaldırdığı Şampiyonlar Ligi kupası oldu. Kariyerinde toplam 12 kupası olan Mata'nın ilginçtir hiç lig şampiyonluğu bulunmuyor! 

Senin için hazırladığımız haberler