Galatasaray'dan yılın transferi! Dünya yıldızı için teklif yapıldı

02.09.2024 - 16:33 | Son Güncellenme: 02.09.2024 - 18:43

Galatasaray'a Serie A'dan fırsat transferi doğdu. İtalyan basını, Sarı-Kırmızılıların Napoli forması giyen Victor Osimhen için girişimlere başladığını yazdı.

Galatasaray'dan yılın transferi! Dünya yıldızı için teklif yapıldı

AJANSSPOR - HABER

Avrupa'da başta İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya ve Fransa olmak üzere birçok ülkede transfer dönemi kapandı. Türkiye'de transfer penceresinin açık olması, Galatasaray'a fırsat transferi için şans verdi.

Süper Lig devi, İtalya Serie A'da Napoli forması giyen Victor Osimhen'i kadrosuna katmak için kulübüne teklifini yaptı.

Galatasaray'dan dünya yıldızı için hamle

İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio imzalı habere göre; Galatasaray, Napoli'de kadro dışı kalan Nijeryalı süper yıldız Victor Osimhen'i kadrosuna katmak için girişimlere başladı. 

İlgini Çekebilir
Osimhen için Napoli cephesinden açıklama! "Galatasaray ile görüştük ve...
Habere Git

Osimhen formülü

Haber detayında Galatasaray'ın, Victor Osimhen'i 1 yıl kiralık olarak kadrosuna katmak istediği belirtilirken, Nijeryalı yıldızın 11 milyon Euro'luk yıllık ücretinin de Sarı-Kırmızılılar tarafından karşılanmasının beklendiği ifade edildi.

Al Ahli'den dev teklif

Napoli'nin yıldızı Victor Osimhen için Suudi Arabistan ekibi Al Ahli, 80 milyon Euro'luk bir teklifte bulunmuştu. Suudi temsilcisi, Nijeryalı futbolcuya ise yıllık 40 milyon Euro kazanacağı 4 yıllık bir sözleşme önermişti.

Çıkmaza girdi, kadro dışı kaldı

Victor Osimhen bu teklife yeşil ışık yaksa da Napoli'nin son dakika istekleri, transferin suya düşmesine neden oldu. Bu gelişmeyle birlikte Osimhen ve Napoli başkanı Aurelio De Laurentiis arasında çıkan tartışmalar, 25 yaşındaki futbolcunun kadro dışı bırakılmasıyla sonuçlandı.

Piyasa değeri 100 milyon Euro

Eğer 100 milyon Euro piyasa değerine sahip Victor Osimhen’in transferi gerçekleşirse, bu transfer birçok rekoru beraberinde getirecek. Osimhen, Süper Lig tarihinin en değerli oyuncusu olacak ve bu transferle birlikte Galatasaray, Süper Lig’in en değerli kadrosuna sahip kulüp unvanını elde edecek. Galatasaray’ın kadro değeri 288 milyon Euro’ya çıkacak.

Transfermarkt'a göre dünyanın en değerli forvet oyuncuları

  • Erling Haaland: 180 milyon Euro
  • Kylian Mbappe: 180 milyon Euro
  • Lautaro Martinez: 110 milyon Euro
  • Victor Osimhen: 100 milyon Euro
  • Harry Kane: 100 milyon Euro

Senin için hazırladığımız haberler