Galatasaray'dan Zekeriya Alp'e çağrı: "O görev devam etmez"

05.01.2020 - 19:56 | Son Güncellenme: 05.01.2020 - 19:56

Galatasaray'dan Zekeriya Alp'e çağrı: "O görev devam etmez"

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den flaş bir çıkış geldi. Cengiz, Zorlu'da gerçekleştirilen toplantı sebebiyle sert ifadeler kullandı ve Zekeriya Alp'i istifaya davet etti.

Zekeriya Alp, basın toplantısında ne demişti?

Oğuz Sarvan ile birlikte basının karşısına geçen Zekeriya Alp, "Yaptığımız toplantı sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ikna olduğunu söyledi. Ben, Başkan Nihat Özdemir'in katıldığı her toplantıda kulüp başkanlarıyla görüşürüm. Ama keşke bu görüşme Zorlu'da olmasaydı" demişti.

Mustafa Cengiz, Zorlu görüşmesi için Zekeriya Alp'e yüklendi

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bu toplantıyla ilgili sert mesajlar vermeyi sürdürdü ve Alp'e yüklendi. Cengiz, "Eğer bozulma sürerse her yere girer. Düzgün, iyi insanların buna müsade etmemesi lazım. Mutlaka yanlışa, hataya karşı cesurca direnmemiz gerekir. Zorlu toplantısını unutturmaya çalışmak ihanettir. Bizim kimseye antipatimiz yok. Biz bunun kimseye haber verilmeden, özel büroda yapılmasına karşıyız. 'Ben kendisini ikna ettim' diyor. Hangi konuda? Hakem konusunda. Kasıtlı kötü niyet aramıyoruz, Yapılan hataların alışkanlık haline gelmesine karşıyız. Zorlu'da yapılan toplantı yakışık değildi. Bir MHK Başkanı, kulüp başkanına hesap veremez, onu ikna etmeye çalışmaz. Onların ikna olmadığını da resmi bildiride gördük. Bu tür şeylere iyi niyetle de girse, MHK Başkanı'nı çağırmaması gerekir." ifadelerini kullandı.

Zekeriya Alp'in Ali Koç ile aralarındaki ticari ilişki

Öte yandan Zekeriya Alp'e basın toplantısında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile 30 yılı aşkındır süren ticari ilişkileri sorulmuştu. Alp, bu durumla ilgili olarak göreve ilk geldiğinde Nihat Özdemir'i bilgilendirdiğini ve bunun etik olduğunu ifade etti.

Mustafa Cengiz: "Bu ilişkiden sonra göreve devam edemez"

Mustafa Cengiz bu konuda da Zekeriya Alp'i eleştirdi ve istifaya davet etti. Galatasaray'ın 1 numaralı ismi, "Siz bir görevdeyseniz ticari ilişkiye giremezsiniz. Bir kulübün başkanıysanız fatura kesemezsiniz. Böyle bir durum olursa dedikodu çıkar. Dünyanın hiçbir yerinde bu ilişkiden sonra o görev devam etmez" ifadelerini kullandı.

Zekeriya Alp göreve devam edecek

Alp, toplantıda üstü kapalı olarak göreve devam edeceği mesajını da vermişti. Alp, "Türk hakemliğine katkı vermeye devam edeceğiz" diyerek istifa etmeyeceğini ifade etmişti. (AJANSSPOR DETAY HABER)

Senin için hazırladığımız haberler