Galatasaray'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Zeytin Dalı! Hakem Hatalarına Çözüm...

Akın Ungan
03.02.2023 - 23:57 | Son Güncellenme: 04.02.2023 - 00:09

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçından sonra gündeme gelen hakem hataları Beşiktaş'ın da dahil olması ile tarışmaya döndü. Galatasaray zeytin dalı uzattı.

Galatasaray'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Zeytin Dalı! Hakem Hatalarına Çözüm...

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Adana Demirspor - Fenerbahçe maçı, Türk futbolunda hakem tartışmasını tekrar gündeme getirdi. 1-1 biten mücadelenin ardından Ali Palabıyık yönetimine tepki gösteren Fenerbahçe cephesinde açıklamalar üst üste geldi. Bu gelişmelerin karşısında, Beşiktaş ve Galatasaray da sessiz kalmadı.

Cimbom ezeli rakiplerine seslendi

Kulüpler karşılıklı olarak birbirlerine yönelik açıklamalarda bulunurken Galatasaray, ezeli rakiplerine zeytin dalı uzattı. "Kamuoyuna Duyuru" notuyla paylaşılan yazıda Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere tüm paydaşlara seslenilerek, kutuplaşmayı ve düşmanlığı birlikte önleme çağrısı yapıldı.

"Bir kulüp için ayrıcalık değil, herkes için adalet"

Sarı-Kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya, "Galatasaray Spor Kulübü olarak, 'bir kulüp için ayrıcalık değil, herkes için adalet' arayışımızın hiç durmadan devam edeceğini bir kez daha belirtmek isteriz" ifadeleri ile başlandı.

Çözüm önerisinde bulunuldu

Açıklamaya, "Bu amaçla sezon başından beri tekrar ettiğimiz bir çözümü tüm spor kamuoyuyla paylaşıyoruz" denilerek devam edildi.

"Kulüpler Birliği tarafından belirlenmiş yabancı hakemler pozisyonları değerlendirsin"

Sarı-Kırmızılılar, "Bu sezon oynanan, öncelikle ilk 5 sıradaki takım, istenirse diğer tüm takımların maçlarının tartışmalı görüntüleri Kulüpler Birliği tarafından belirlenmiş, uluslararası camiada itibarı bilinen, önemli maçları yönetmiş yabancı hakemler tarafından kurulan bir heyet tarafından değerlendirilsin. Bu program, tüm pozisyonlar ve detaylarıyla televizyonlarda yayınlansın" dedi.

"Hangi takımın ne kadar haksızlığa uğradığı ya da avantaj sağladığı görülecek"

Galatasaray'ın açıklaması şu şekilde devam etti: "Bu çalışmanın futbolseverlerin yanlış değerlendirdiği kararları görmesi ve doğru şekilde bilgilenip, kafasındaki soru işaretlerini azaltması açısından büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Bunun yanında hangi takımın ne kadar hataya maruz kalıp, haksızlığa uğradığı ya da avantaj sağladığını göstermesi açısından da önemli bir milat olacağını düşünüyoruz"

"Köpürtülmeye çalışılan düşmanlık ne futbola ne de barışa katkı sağlıyor"

"Hepimiz zaman zaman, kulüplerimize olan sevgimiz yüzünden objektif bakış açımızı kaybediyor ve oluşan gerginliklerin bir parçası oluyoruz. Bu gerginlikler üzerinden köpürtülmeye çalışılan düşmanlık ne futbolumuzun marka değerine ne de içinde yaşadığımız toplumun özünde olan barış ve kardeşlik duygusuna katkı sağlıyor"

"Ebedi dostlarımız, ezeli rakiplerimizi bir araya gelmeye davet ediyoruz"

Sarı-Kırmızılı kulüp, ezeli rakiplerine bir çağrıda bulundu. Cimbom, "Başta 'ebedi dostlarımız, ezeli rakiplerimiz' olmak üzere, Türk futbolunun tüm paydaşlarını bu sorumluluk ve bilinçle, adalet için olan bu mücadelede bir araya gelmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gelin, tarafsızlığı ve adaleti birlikte sağlayalım"

Yapılan çağrının sonunda, "Gelin, tarafsızlığı ve adaleti birlikte sağlayalım, kutuplaşmayı ve düşmanlığı birlikte önleyelim" ifadeleri yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler