Galatasaray'ı Avrupa'dan elemişlerdi: Kazımcan Karataş'ı istediler!

21.07.2024 - 11:40 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 11:46

Süper Lig devi Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen Kazımcan Karataş'ı Çekya temsilcisi Sparta Prag, kiralık olarak transfer etmek istediği ortaya çıktı. Detaylar...

Galatasaray'ı Avrupa'dan elemişlerdi: Kazımcan Karataş'ı istediler!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig devi Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen ve geçen sezonu Ankaragücü'nde kiralık olarak geçiren Kazımcan Karataş'a sürpriz talip çıktı. Mathias Ross'u kiralık olarak kadrosuna katan Sparta Prag, Kazımcan Karataş'ı da istedi. Detaylar...

Sparta Prag ilgileniyor

Akşam'da yer alan habere göre; Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen ve takımdan ayrılması için izin verilen Kazımcan Karataş'a Çekya temsilcisi Sparta Prag talip oldu.

Kiralamak istediler

Haberin detaylarında yer alan bilgilere göre; Sparta Prag, Galatasaray'dan Kazımcan Karataş'ı kiralık olarak kadrosuna katmak istedi. Çekya ekibi Galatasaray ile görüşmelere başladı.

Mathias Ross'u kiraladılar

Sparta Prag, geçtiğimiz günlerde Galatasaray'ın genç savunma oyuncusu Mathias Ross'u satın alma opsiyonlu olarak transfer etti. Galatasaray ise Ross transferini şöyle duyurdu:

''Galatasaray Kulübü'nden KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Mathias Ross Jensen’in 2024-2025 sezonu için şartlı satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda AC Sparta Praha Fotbal A.S. ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, satın alma opsiyonunun kullanılması halinde AC Sparta Praha Fotbal A.S., kulübümüze kesin transfer bedeli olarak 1.200.000 euro ödeyecektir. Ayrıca, anlaşmada 300.000 euro tutarında şartlı bonus bulunmaktadır"

Ankaragücü'nde fazla forma şansı bulamadı

Geçen sezon Galatasaray'dan Ankaragücü'ne kiralık olarak transfer olan Kazımcan Karataş, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplamda 12 maçta görev aldı. Karataş bu maçlarda gol ve asist katkısı veremezken aldığı süre 622 dakika oldu.

Galatasaray'ı elemişlerdi

Galatasaray geçen sezon, Şampiyonlar Ligi'ni üçüncü sırada tamamladığı için Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanmıştı. Ancak temsilcimiz geçen sezon Sparta Prag'a karşı kazandığı 3-2'lik ilk maçın ardından rövanşta 4-1 mağlup olarak Avrupa Ligi'ne veda etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler