‘Galatasaray’ın 1.5 milyar TL borcunu kapatacağım’

26.04.2021 - 22:13 | Son Güncellenme: 26.04.2021 - 22:19

Galatasaray Başkan Adayı Metin Öztürk, projelerini açıklarken, sarı kırmızılı kulübün borcunu nasıl ödeyeceğini de anlattı. İşte detaylar…

‘Galatasaray’ın 1.5 milyar TL  borcunu kapatacağım’

AJANSSPOR-HABER

 

Galatasaray'da seçim gündeminin sıcaklığı her geçen gün artarken, adaylar da hedef ve projelerini tanıtmaya devam ediyor. Başkan adaylarından Metin Öztürk, bu akşam Clubhouse uygulamasında üye ve taraftarlarla buluştu. 

 

'Seçim pandemiden etkilenmez'

Öncelikle 29 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimin pandemi sebebiyle yapılıp yapılmayacağı konusunda fikir bildiren Öztürk, "Kapatmalar beklenen bir olaydı. Avrupa'da da birçok ülke böyle baş etti. Seçim çok etkilenmez” dedi.

'Bankalar Birliği yeni yönetimi bekliyor'

17 Mayıs'tan sonra kapanmaların biteceğini vurgulayan Öztürk, “Seçim 29 Mayıs olmaz da 13 Haziran diye yenilenir. Yani 2 hafta sonra biz seçimi yaparız. Bankalar Birliği, anlaşmayı gidecek yönetimle değil, 3 sene kalacak bir yönetimle imzalamak istiyor. Asıl sorumluluk yeni gelen yönetimlerde olacak” ifadelerini kullandı.

Neler yapacağımızı anlatıyoruz

Başkanlık hayalinin GSYİAD Başkanlığı yaptığı dönemde başladığını ifade eden ve o dönemlerde de yönetimlerin yanlış icraatlar yaptığını gördüğünü ifade eden Metin Öztürk, "Biz hep bir şeyleri görüyoruz da sorunlara çare buluyoruz. Diğerlerinden ayrıldığımız konu bu. Neleri yapacağımızı anlatıyoruz" dedi.

Florya'dan 100 milyon dolar

Şu an son alınan kredilerle kulübün borcunun faizler dahil 2.1 milyar olduğunu ifade eden Galatasaray Başkan adayı şöyle devam etti: "Florya arazisi için Emlak Konut ile geliştirme projesi kapsamında yeniden masaya oturacağız, 19 dönüm alanımız var. Florya'dan beklentimiz 100 milyon dolar. Yani 800 milyon lira. Kemerburgaz'a kendi kaynaklarımızdan 4 saha yapacağız 8 ay içinde. 

Hedef borçsuz Galatasaray

Stadın isim hakkı için 5 yıllık anlaşma yapacağız. Stattan 250 milyon lira beklentimiz var. Nike anlaşması 1 yıl sonra bitiyor. Spor markalarını GS TV'de açık artırmaya davet edeceğiz. En yüksek fiyatı vereni değil Galatasaray taraftarının hak ettiği ürünleri verebilecek markayla anlaşacağız. 800 milyon Florya'dan, 250 milyon stat isim hakkından, sponsorla gelecek parayla 1.5 milyar borcu çözeceğiz. Hedef borçsuz Galatasaray."

 

Üyelere yeni tesisler

Üyelerin birbirini daha iyi tanıması gerektiğini söyleyen Metin Öztürk, "2000, 2500 üye dönemlerinde, bu üyelerin yarısı Kalamış'ta yarısı Ada'daydı. Bir kupa bile bizi çok mutlu ederdi. Hep başka bir dünyadaydık. Galatasaray bizim her şeyimizdi. Şimdi üyelerin yüzde 90'ını başkan adaylığı çalışmam sırasında tanıdım. 

Öztürk'ten 4 yeni sosyal tesis

4 tane yeni sosyal tesis dedik. Bir tanesi adamız. Bir tanesi stadımızın içinde inşallah 6-7 ay içinde faaliyete geçireceğiz. 500 metrekare üyelerimizin sohbet edeceği, her an buluşacağı bir yer olacak. Kullanılmayan Atlıspor, Taçspor'un daha çok kullanılması için çalışma gerçekleştireceğiz. Kemerburgaz'ın da iki dönümü de üyelere ayıracağız. İster yaz ister kış üyeler gelebilecek" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler