Galatasaray'ın 20 milyon Euro hayali suya düştü

07.10.2024 - 17:29 | Son Güncellenme: 07.10.2024 - 17:41

Galatasaray, 2024 yazında Nicolo Zaniolo ve Wilfred Zaha’yı kiralık göndererek, maaş kontenjanında yer açarken, gelecek yaz için de iki oyuncudan 20 milyon Euro bonservis bekliyordu.

Galatasaray'ın 20 milyon Euro hayali suya düştü

Ayhan ŞENSOY - AJANSSPOR

Galatasaray'ın kiralık gönderdiği Wilfried Zaha ve Nicolo Zaniolo ile ilgili planları suya düşmek üzere...

Zaniolo ve Zaha beklentileri karşılayamadı

Galatasaray'ın gelecek sezon yüksek bonservis bedeliyle satmayı planladığı iki isim kiralandıkları takımlarda beklentilerin uzağında kaldı. İtalyan on numara Nicolo Zaniolo Atalanta'da Wilfried Zaha ise Fransız ekibi Lyon'da şu ana kadar beklentileri karşılayamadı.

Zaha, Lyon'da kadro dışı kaldı

Wilfred Zaha kiralık gittiği Lyon’da kadro dışı kaldı. Fransız ekibinin teknik direktörü Pierre Sage, Fildişi Sahilli oyuncudan profesyonellik adına daha çok şey beklediğini söyledi. Ülke basını ise 32 yaşındaki oyuncunun takım içinde huzursuzluk yarattığını ve uyum sağlayamadığını yazdı.

Galatasaray yönetimi Zaha’dan gelecek yaz 5 milyon Euro bonservis bedeli hedefliyordu. Fildişi Sahilleri milli takımı kadrosuna da alınmayan Zaha’nın Galatasaray ile 2026 yazına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Zaniolo yedek kulübesinden kurtulamıyor

Nicolo Zaniolo için de durum farklı değil. 6 milyon 400 bin Euro karşılığında Atalanta’ya kiralanan İtalyan futbolcunun sözleşmesinde 15.5 milyon euro’luk satın alma opsiyonu bulunuyor. Zaniolo şu ana dek Atalanta ile sadece 5 maça çıkarken, 103 dakika sahada kaldı.

Gasperini çok umutlu değil

Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini geçen hafta yaptığı açıklamada, "Bir Zaniolo problemi var. Kazanmayı umduğumuz bir kumardı ancak henüz kazanamadık. 2 aydır durum böyle...’’ ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray düzenli forma giymelerini bekleyecek

İki oyuncunun yıllık maaşı 13 milyon Euro. Galatasaray yönetimi sezonun kalan kısmında Zaha ve Zaniolo’nun takımlarında düzenli olarak oynamasını bekleyecek.

Senin için hazırladığımız haberler