Galatasaray'ın eski başkanı hayatını kaybetti! Selahattin Beyazıt kimdir?

21.01.2022 - 10:47 | Son Güncellenme: 21.01.2022 - 14:07

Galatasaray Kulübü'nün acı günü! Sarı kırmızılıların eski başkanlarından efsane isim Selahattin Beyazıt, 91 yaşında hayata veda etti! Detaylar haberimizde...

Galatasaray'ın eski başkanı hayatını kaybetti! Selahattin Beyazıt kimdir?

Galatasaray Kulübü'nde 1969-1973 ve 1975-1979 yılları arasında olmak üzere iki dönem başkanlık yapan Selahattin Beyazıt 91 yaşında hayatanıtı kaybetti.

9 kupa aldı, Riva Arazisi'ni kazandırdı

Beyazıt, başkanlık yaptığı dönemde 3 lig şampiyonluğu, 2 Federasyonu Kupası, iki Cumhurbaşkanlığı ve 2 TSYD şampiyonluğu kazandı. Efsane başkan, Galatasaray Spor Kulübü'ne Riva Arazisini kazandırmıştır.

Selahattin Beyazıt kimdir?

Selahattin Beyazıt, (d. 5 Temmuz 1931, Doğubayazıt) Kürt kökenli Türk iş adamı, sanayici ve eski Galatasaray başkanı.

1976 yılında gelir vergisi rekortmenleri arasında üçüncü sırada yer alan Selahattin Beyazıt’ı aslında Türkiye’nin en büyük sanayicilerinden biri. Metal, toprak, otomotiv sanayinin yanı sıra, armatörlük de yapıyor. Selahattin Beyazıt, hâlen Beyazıt Şirketler Topluluğu’nun yönetim kurulu başkanı. Türk Pirelli Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürütmektedir. Ayrıca, oyuncak perakendecisi Toyiki'lerin de sahibi olan Murat Beyazıt'ın da babasıdır. Bunun yanı sıra, çok sayıda da gayrimenkulu var. Beyazıt, 1980 yılında M. Nuri Birgi ile birlikte Bad Aachen'de yapılan bilderberg toplantısına da katılmıştır.

İlgini Çekebilir
Aslan dibe vurdu, fark azaldı ama küme düşme hattıyla! İşte son puan durumu...
Habere Git

Galatasaray'da 1969-1973 ve 1975-1979[1] yıllarında başkanlık görevi yapmıştır. Bu döneminde futbol takımı 9 kupa (Lig Şampiyonluğu-3, TSYD Kupası-2, Federasyon Kupası-2, Cumhurbaşkanlığı Kupası-2) kazandı. Galatasaray Spor Kulübü'ne Riva Arazisini kazandırmıştır. İngiltere'den Brian Birch'ü Teknik direktör olarak getirdi. Takımı 2 yıl şampiyon yaptı.


Hasnun Galip'teki kulüp binasını yıktırıp yerine modern bir bina yaptırdı. Galatasaray Üniversitesi'nin iki yakası arasındaki bağı sağlayan alt geçide adı verilmiştir.

2021 yılında da başkan Mustafa Cengiz hayatını kaybetmişti

Galatasaray Kulübü'nün 37. başkanı Mustafa Cengiz de 2021 yılı Kasım ayında 71 yaşında hayatını kaybetmişti. Sarı-kırmızılı camianın 3.5 yıl başkanlığını yapan Cengiz, başkanlığının son 1 yıllık bölümünde ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmişti.

 

2020 yılının ilk aylarında rahatsızlığı ortaya çıkan Mustafa Cengiz, beyninden ve midesinden bir dizi operasyon geçirmişti. Cengiz, bu süreçte uzun süre tedavi görse de tedavilerden beklenen yanıtı alamadı ve 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

TFF, Selahattin Beyazıt için taziye mesajı yayımladı

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Selahattin Beyazıt'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Federasyonun internet sitesinden yayımlanan mesajda, Beyazıt'ın vefatının derin bir üzüntü ile öğrenildiği ifade edilerek şöyle denildi:

"Sarı-kırmızılı kulüpte 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında iki dönem başkanlık yapan Beyazıt, Türk futboluna çok değerli katkılarda bulunmuştu. Merhum Selahattin Beyazıt'a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri, Galatasaray Spor Kulübü ve futbol camiasına başsağlığı dileriz."

Burak Elmas'tan Selahattin Beyazıt için taziye mesajı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, vefat eden sarı-kırmızılıların eski başkanı Selahattin Beyazıt için taziye mesajı yayımladı.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, taziye mesajında, "Kulübümüzün eski başkanlarından Selahattin Beyazıt’ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Galatasaray’a ve Türk sporunun modernleşmesine çok önemli katkılarda bulunan değerli büyüğümüz, çok sevdiğimiz ağabeyimiz Selahattin Beyazıt’a Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına ve camiamıza başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler