Galatasaray'ın ardından Karşıyaka! Seçil Erzan vakası...

Akın Ungan
27.06.2024 - 23:30 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 23:50

Galatasaray camiasının ünlü isimleri dahil birçok kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan Seçil Erzan vakasının benzeri Karşıyaka'da yaşandı. Detaylar...

Galatasaray'ın ardından Karşıyaka! Seçil Erzan vakası...

AJANSSPOR HABER

Yeni bir Seçil Erzan vakası Türkiye'nin gündemine geldi. Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan'ın ardından bu kez Denizbank'ın Bornova Şubesi dolandırıcılık iddialarıyla karşı karşıya geldi.

Bu kez hedef Karşıyaka

Tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın mağdur ettiği kişiler arasında Galatasaraylı futbolcular ve teknik direktör Fatih Terim de yer almıştı. İddiaya göre Denizbank Bornova Şubesi Müdürü Hatice Ö. ise TFF 3. Lig ekiplerinden Karşıyaka'nın yöneticilerini hedef aldı.

Karşıyakalılardan 200 milyon TL aldı

İddiaya göre Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö., yüksek kar vaadiyle fonda ve altın alarak değerlendirmek üzere aralarında Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanından yaklaşık 200 milyon lira topladı.

İlgini Çekebilir
Arda Turan ifade verdi! "Ben biraz safım" diyerek anlattı
Habere Git

İş insanları anladı, gözaltı kararı çıktı

Topladığı paralar ile altın almayan ve paraları fona yatırmayan Hatice Ö'nün parayı üçüncü kişilere gönderdiği ileri sürüldü. Hatice Ö.'nün para topladığı bu kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderdiği ancak, bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan iş insanlarının şikayeti üzerine Hatice Ö., hakkında gözaltı kararı çıktığı bildirildi.

Polis yakalama kararı çıkardı, banka ilişiği kesti

Polis, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö.'nün yakalanması için çalışma başlattı. Öte yandan Denizbank, olayla ilgili inceleme başlatıp, müfettiş görevlendirirken, Hatice Ö.'nün bankayla ilişiği de dün itibariyle kesildi.

İntihar girişiminde bulundu, pişman oldu

Öte yandan Hatice Ö.'nün evinde çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Hatice Ö., daha sonra pişman olup, gittiği İzmir Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö.'nün tedavisinin ardından gözaltına alınacağı kaydedildi.

Döviz bürosu sahibi gözaltında

Hatice Ö.'nün Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanından aldığı 200 milyon lirayı verdiği iddia edilen döviz bürosu sahibi S.Ç. polis tarafından gözaltına alındı.

Denizbank'tan açıklama

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. hakkındaki "nitelikli dolandırıcılık" ve "zimmet" iddialarına ilişkin, "Şu ana kadar ki incelemelerde henüz bankada bir borç-alacak kaydı görünmüyor. Bir bankacılık işlemi mi, değil mi? Bunu savcılıkla beraber Teftiş Kurulumuz inceliyor. İncelemelerin önümüzdeki haftanın başına kadar sonuçlanacağı kanaatindeyim" açıklamasını yaptı.

"Aynı inceleme sürecini önceki olayda da yapmıştık"

Ateş, "Söz konusu olayla ilgili haberleri buradan takip ediyoruz. Şu ana kadarki incelemelerde henüz bankada bir borç-alacak kaydı görünmüyor. Bir bankacılık işlemi mi, değil mi? Bunu savcılıkla beraber Teftiş Kurulumuz inceliyor. Savcılığa, mali polise bilgi verdik. Kara para yönünden araştırılması da gerekiyor. Aynı inceleme sürecini önceki olayda da yapmıştık (Seçil Erzan olayı). Bu ilk olay çıktığında ilk 2-3 saatlik araştırmamız sonucu, müştekilerin verdikleri paralarla ilgili de kameralarımızda bir kayda ya da borç-alacak kaydına rastlamadığımız için zaten bunun bir saadet zinciri olduğu hissiyatı başta uyanmıştı. Gerek BDDK gerek savcılık gerekse bilirkişi bizi teyit etti. Mevcut olayda ise inceleme sürdüğü için henüz bir dolandırıcılık vakası mı ya da zimmet mi bir değerlendirmede bulunamıyorum. Fakat şunu söyleyebilirim ki sosyal medyaya yansıyan rakamlar ve iddialar tamamen hayal ürünü. Teftiş Kurulumuzun bize ilettiği rakamlar ile söz konusu haberlerde yer alan rakamlar arasında dağlar kadar fark var. Yine isimleri kullanılan iş insanları ile de herhangi bir bağlantı görülmemiş olup bunun da üretilmiş olduğu anlaşılmaktadır. İncelemelerin önümüzdeki haftanın başına kadar sonuçlanacağı kanaatindeyim" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler