Galatasaray'ın başarısında taraftar faktörü

08.05.2018 - 08:32 | Son Güncellenme: 08.05.2018 - 08:32

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğa her geçen hafta biraz daha yaklaşan Galatasaray’da, başarının en büyük pay sahiplerinden biri de kuşkusuz taraftar olacak.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğa her geçen hafta biraz daha yaklaşan Galatasaray’da, başarının en büyük pay sahiplerinden biri de kuşkusuz taraftar olacak. Bu sezon stadını en çok dolduran, açık idmana bile 30 bin kişiyle giden, dış saha maçlarında takımını yalnız bırakmayan Sarı-Kırmızılılar, ‘iyi günde kötü günde’ sözünün en güzel örneklerini sergiledi.


Hiç değişmeyen tablo 


9 Nisan’da Gençlerbirliği’ne deplasmanda 1-0 yenilerek liderliği Medipol Başakşehir’e kaptıran Galatasaray’ı, taraftarlar dönüşte meşaleler ve marşlarla karşılamış, takım otobüsünde Fatih Terim’in gözleri dolmuştu. Son Akhisar galibiyeti sonrası da tablo aynıydı. İstanbul dönüşünde futbolcuları yine coşkulu bir taraftar grubu karşıladı. Bu kez kafilede sevinç hakimdi.


Taraftarı yarışta tuttu 


Taraftarın itici gücü, takımın iç saha performansına da müthiş olumlu etki yaptı. Galatasaray, kendi sahasında oynadığı 16 lig maçında 15 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken, 44 gol attı ve sadece 9 gol yedi. Cim Bom’u şampiyonluk yarışında tutan da işte bu performansı oldu.


Malatya'ya derbi tarifesi
 


Öte yandan Galatasaray’ın cumartesi günü Evkur Yeni Malatyaspor ile kendi evinde oynayacağı maç, tam anlamıyla bir şampiyonluk provasına sahne olacak. Taraftarlar bu kritik günde takımı yalnız bırakmayacak. Tribünde 52 bin kişiyle Cim Bom’u desteklemeye hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, biletlerin satışa çıkmasını bekliyor. Fiyat tarifesi ise Beşiktaş derbisi üzerinden yapılacak. En düşük 150 TL’den satışa sunulacak biletler yine kapış kapış gidecek gibi görünüyor. Stat yanındaki mağaza geliriyle birlikte 5 milyon TL hasılat elde edilmesi hedefleniyor. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler