Galatasaray'ın başkan adayı Ali Fatinoğlu çarpıcı ifadeler kullandı!

23.03.2018 - 17:32 | Son Güncellenme: 23.03.2018 - 17:32

Galatasaray'ın başkan adayı Ali Fatinoğlu çarpıcı ifadeler kullandı!

Galatasaray'ın yeni başkan adayı Ali Fatinoğlu çarpıcı ifadeler kullandı. Seçimlerde kazanacağına kesin inandığını ifade eden Fatinoğlu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu

'Galatasaray başkan adaylığı fikri...'

"Galatasaray başkan adaylığı fikri, ekonomik raporlar çıkınca ortaya çıktı. Galatasaray’ın gider yapısına baktığınız zaman hep giderler yükselmiş ve gelirler hep alt kısımda kalmıştır. Şampiyonlar Ligi oynanan sezonda yükselmiş diğerlerinde hep aşağıda devam etmiştir. Gelirler son altı yılın en dibini ise 2017 yılında görmüştü. Ben bunları öğrendiğimde şaşırdım. Galatasaray 2017 yılında 426 milyon TL zarar."

'Florya ve Riva’nın satılması acı bir reçete idi ama başka çare yoktu'

"Galatasaray’ın borçlarına sadece faiz 100 kusür milyon TL ödeniyor. Bir borcu olan kişi parası yok arsasını yada evini satar yani malını satar. Her sene açık veriyorsun. Geçen sene borç 750 milyon TL civarına geçmiş. Malına haciz gelecek noktaya gelirsin. Değer tespiti yapılmadığı için Florya ve Riva’nın satılması acı bir reçete idi ama başka çare yoktu. Bağrımıza taş bastık ve satışa izin verildi. Allah razı olsun devlet yetkilileri Kemerburgaz’da bir tesis imkanına izin verdiler."

'Sermaye piyasası kurulundaki arttırma konusundan...'

"Sermaye piyasası kurulundaki arttırma konusundan bahsettiğiniz önce onu anlatayım. Durup dururken arttırma olursa para vardı para nereden geldi de bu nakit verildi. Galatasaray’ın Florya ve riva arsaları satılış kararı çıktı. Florya arsamız sportif arsa idi. Değeri düşüktü önce TOKI ankalması ile değeri yükseldi. Burada bir hasılat paylaşımı oldu. İki arsanın değeri hasılat paylaşımı ile birer tanesi 500 milyon ve daha da artarsa %80 paylaşım olacak"

'Galatasaray’ın Sportif AŞ’de A ve B grubu hisselerle..'

"İlk anlaşma olunca ilk taksit alındı. Sonra ikinci taksit ve satıştan sonra hasılat alınacak. Alınmış bir karar var. Galatasaray’ın Sportif AŞ’de A ve B grubu hisselerle %66’sı Galatasaray’a ait. Diğer %34 ise halka aittir. Gelen para Sportif AŞ sermaye koyulmuş oluyor. Burada %34’lük kısım halka açık kesime gider. Halkında bu parayı koyması lazım. Aynı oranda kalırsa para koyması lazım. Koymazsa yarı yarıya hissesi düşerdi. İlk taksit sermaye olarak girdi. Bir kerelik bir gelirdi. İkinci ve üçüncü taksit gelince eklenecek."

'Benim kazanacağım kesin'

"Benim kazanacağım kesin. Galatasaray genel kurulu adamcılık yapmaması gerektiğini, çalışma yeteneği olmayan kişilere Galatasaray’ın sorunları çözecek tüm formüller hazır. Bu konuda iktisad sahibi isimlerle çalışacağım. İş yapacak adam arıyorum Galatasaraylı adam lazım. Galatasaray’ın durumu çok kötü"

Senin için hazırladığımız haberler