Galatasaray'ın başkan adayı: "Proje ve planlarımız hazır"

16.10.2020 - 16:36 | Son Güncellenme: 16.10.2020 - 16:42

2021'in Mayıs ayında seçime gidecek Galatasaray'da Metin Öztürk başkanlığa aday mı? Sarı kırmızılı camianın etkin isimlerinden Metin Öztürk, başkan adaylığı ve Mustafa Cengiz hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 1905 Galatasaraylı Yönetici Ve İş İnsanları Derneği'nin (GSYİAD) eski başkanı olan Metin Öztürk'ün açıklamaları şu şekilde...

Galatasaray'ın başkan adayı: "Proje ve planlarımız hazır"

Galatasaray'ın başkan adayı Metin Öztürk, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

"Ekibimle birlikte 1.5 yıldır çalışmalarımız devam ediyor"

Başkanlık için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Metin Öztürk, "Galatasaray'da 3 yılda bir seçim yapılıyor. 2018 yılında yapılan seçimden sonra ben Galatasaray'da 2021 yılı için adaylığımı açıklamıştım. Çalışmalarımı bu tempoda yürütüyorum. Yeni bir şey değil. Başkanımız Mustafa Cengiz'in Kurucu Başkanımız Ali Sami Yen'in kabri başında yaptığı açıklamayla yeniden alevlendi. Biz bu işi çok ciddiye alıyoruz. Ekibimle birlikte 1.5 yıldır çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"Proje ve planlarımız hazır"

Proje ve planlarının hazır olduğunu söyleyen Öztürk, "Ben Galatasaray Kulübü'nde en kıdemli üyelerden biri. Şu anki başkan Mustafa Cengiz ile 3 yıl tüzük komitesinde birlikte çalıştık. 10 yılı doldurmuş ve hazırlığını yapmış olan herkes Galatasaray'a başkan adayı olabilir. Kitap bunu diyor ama baskın seçimler, hazırlıksız başkan adaylarını çıkarıyor. O zaman da aday olanlar, camianın sorunlarını çözmede yetersiz kalabiliyoruz.

Ben 2018'de Galatasaraylı Yönetici Ve İş İnsanları Derneği'ndeki başkanlığımdan istifa ettim ve profesyonel ekibimle çalışmalara başladım. Arzu ederdim ki, 2021 Mayıs'ında herkes bu işin ciddiyetini kavrayıp 2-3 yıl önceden kolları sıvasın. Herhalde önce çıkınca eleştiriler üstüme gelir diye mi düşünüldü? Biz ittifakın içinde olmayacağız. Kendi proje ve planlarımız hazır. Bu onurlu, şerefli görev verilirse layıkıyla yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

"Daha güçlü Galatasaray"

2018'de GSYİAD'ın başkanlığından istifa etmesinin sebebinin projeler için zaman kazanmak olduğunu söyleyen Öztürk şöyle konuştu:

"Kendinize ve size oy verecek insanlara güveniyorsunuz. O koltuktayken birtakım şeyleri göremeyebilirsiniz. 1.5 yıl içinde proje yapacak zamanı kazandık. Pek çok finansal kurumla, taraftarla, üyelerle, bankalarla belli çalışmalar yürütüp görev tebliğ edildiğinde nasıl çıkacağınızı görüyorsunuz. Böyle bir ortamda dışarıda kalıp çalışmak daha sağlıklı. Galatasaray çok güçlü. Galatasaray, Kemerburgaz'da 110 dönümlük bir arsayı aldı. 

Biz de ekibi kurarken 'Daha güçlü Galatasaray' dedik. Toplantılar yaptık, dinledik ve notlar aldık. Holdingleri ve büyük şirketleri yönetiyorsanız, yaptığınız yanlışları kimse söyleyemiyor. Galatasaray'ın bir lokali yok. Biz birbirimizi tanımıyoruz. Ben yaklaşık bin 200 kişi ile tanıştım ve bin 200 fikir aldım. Bizim divanda hep 10 tane aynı ağabey 45 dakikadan konuşuyor. O gün gelen 290 başka kişi var, onların fikirlerini bilmiyoruz. Fikirler konusunda Galatasaray'a altın madeni desek eksik kalır. GSYİAD Başkanı olsaydım edineceğim tecrübenin 10 katını edindim. O yüzden biz hazırız diyoruz."

"Demek ki bize yanlış kişileri önermiş"

Galatasaray'a başkan olacak kişinin 6 yıl görev yapması gerektiğini vurgulayan Metin Öztürk, "Sayın Mustafa Cengiz, 2018 Ocak'ta seçildi. 4 ay sonra bir daha seçildi. Bir sonraki seçimde 10 kişi yoktu. Demek ki bize yanlış kişileri önermiş. O zaman siz hazır değilsiniz. Galatasaray'a başkan olacak kişi 2 dönem yani 6 yıl kalmalı" ifadelerini kullandı.

Acil olarak ne yapılması gerek sorusuna yanıt veren Öztürk, "O konulara çok girmeyeyim. Seçim tarihi açıklanmadı, resmi bir başkan adayı değilim. Galatasaray'ın yönetimine desteğimiz tam.

Olması gereken Sayın Mustafa Cengiz'in Mayıs 2021'e kadar başkan olmasıdır. Yarın seçim varsa ben yarın için de adayım. İyi bir Galatasaraylı kendisi için uygun pozisyonu beklemez, hiçbir tepkiden çekinmeden elinden geleni yapar. En son seçim 4 başkan adayı arasında olmuştu. İnşallah boy adaylı bir seçim olur. Ben başkan olursam diğer adayların projelerinden faydalanırım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler