Galatasaray'ın başkan adayından flaş Arda Turan sözleri!

26.03.2018 - 15:53 | Son Güncellenme: 26.03.2018 - 15:53

Galatasaray'ın başkan adayından flaş Arda Turan sözleri!

Galatasaray'ın yeni başkan adayı Ali Fatinoğlu, Radyospor'a konuk oldu ve başkanlık adaylığından, kulübün son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gelir-gider dengesi

"Galatasaray'ın içinde bulunduğu durum şuydu; Dursun Özbek kendine başına kulübü yönetmeye başlamıştı. Bu tek başına yönetmenin iyi olmadığını biliyorduk. Galatasaray proje üretim grubu başındaydım. Gelirleri nasıl artırabiliriz ve giderleri nasıl düşürebiliriz diye düşündük.

Ali Fatinoğlu: "Galatasaray'ın taraftar sayısı böyle arttı"

"Galatasaray, Süper Kupa'yı aldı mesela ben de stadyumdaydım. Orada müthiş bir başarı elde edildi. Galatasaray'ın taraftar sayısı böyle arttı. Bu başarının sürekliliği ve devamlılığı gelmedi. Büyük paralar ödendi ama gelir-gider dengesi sağlanamadı. Hagi'nin mesela sözleşmesinde madde vardı kupayı kazanırsa diye helal olsun aldılar bu bedelleri sportif başarı geldi sonuçta."

"Galatasaray tribünlerinden gelen biriyim. Çok eski dönemlerde tribünler yarı yarıya iken biz daha çok olmak için rakip takım taraftarları ile mücadele ederdik hiçbir menfaat yoktu."

 

"Ben açıkcası Riva ve Florya'nın satışı istemiyordum. Sonra bana borçları ifade ettiler ve ben 'Tamam' dedim. Çünkü icra gelirse bilirsiniz ki elinizdeki değerin altına gider. Fakat bu işlemler yapılsa da borçlar azalmadı arttı ben de buna sinirlendim."

"İşin başına doğru adam geçerse işler pozitife gidiyor. Galatasaray başkanı olursam tüm branşlarda şampiyonluk isterim. Teknik direktöre istediklerini sağlayıp başarı bekleyeceğiz olmazsa oturup konuşuruz. Alt yaş gruplarında da şampiyonluk hedefiyle oynayacağız."

Arda Turan yorumu

"Ben tribünden gemiş biriyim. Arda Turan Galatasaray'dan çıkmış yetişmiş bir oyuncudur. Ben kulübün başında olsaydım, magazin dünyasında koparırdım ve Galatasaray'a kazandırırdım."

"Zamanında çok iyi yönetilmiş Galatasaray. Ali Uras gibi başkanlar zamanında bunları kazandırmış. Bunlar; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'da yok."

"Profesyonel yapıyı iyi kurmanız lazım. Ben kendi şirketimizde de böyle kurduğum için şimdi başkan adayı olabiliyorum."

"İstanbul gibi bir şehir yok"

"Kendi oyuncularımızın algı problemi var. Dünyanın her yerine gittim. 78 tane farklı ülkeye mal satan birisiyim. İstanbul gibi bir şehir yok. Çok samimi olarak söyleyeyim. Milano mu, İstanbul mu ya da Madrid mi? İstanbul. Özellikler bakımında İstanbul hepsini geçer. Para olarak elinize iyi para da geçiyor. Bir Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı oyuncuların 'Yurt dışına gitmeyi hedefliyorum' sözlerini içerliyorum."

Ana noktamız olan taraftar sayımızı nasıl artırırız diye düşündük. Mesela; Müslüman dünyasında ve Arap dünyasında gidip sorduğunuz zaman 'Tuttuğunuz takım yüzde  80 Galatasaray' cevapları geldi ama bu size geri dönüş sağlıyor mu? Hayır."

"Makineleri olan fabrika ne yapıyor? Mühendisleri var, bir de bakım kadrosu var. Futbol takımının gücü futbolcusudur ve teknik direktörüdür. Futbolcuna iyi değer vermen lazım. Oyunculara parayı nasıl kullanacağı konusunda yardım etmesi lazım. Oyuncular bunları iyi yönetemeyebilir."

"Şimdi de Galatasaray'ın üç yıllık rakamlarını, zararını görünce karar verdim. Benim buradan bir menfaatim yok. Reklama ihtiyacım yok, paraya ihtiyacım yok ya da başka bir şeye ihtiyacım yok. Benim aleyhime hesaplar açılmış ama önemi yok benim bir açığım yok."

En beğendiği oyuncular

"En sevdiğim oyuncu Gomis'in ardından Ndiaye olmuştu."

Riva ve Florya yorumu

"Riva ve Florya'da önce bir ön ödeme ardından gelir paylaşımı olacak. Bu ön ödeme geldi. Galatasaray bunu kırdırdı."

"Galatasaray, dünyanın en büyük beş kulübünden biridir. Galatasaray'ı kim kurdu; Galatasaray Lisesi. Bu lise ülkenin en büyük eğitim kurumlarından biridir. Bütün kulüpleri inceleyelim üyelerin çok büyük özellikleri vardır. Tahsil, kalite, başarı başka kulüplerde yoktur."

Monchi Radyospor'a konuştu! Flaş sözler...

Roma Sportif Direktörü Monchi (Ramon Rodriguez Verdejo) flaş açıklamalarını Radyospor'a yaptı. 

Cengiz Ünder'i sezon başında Roma takımına transfer eden tecrübeli isim, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. 

"Cengiz Ünder beklediğimiz performansı gösterdi"

"Cengiz Ünder'den gerçekten memnunuz. Son derece normal bir adaptasyon sürecinden sonra beklediğimiz performansı gösterdi."

Cengiz Ünder transferinin detayları

"Öncelikli olarak bu oyuncunun varlığından beni haberdar eden kişi Bayram Tutumlu. Sevilla takımında Poulsen gibi önemli işler yaptık. Bayram Bey'in oğlu İshak Tutumlu'nun sayesinde bu transfer oldu.  Göksel Gümüşdağ ve ekibi ile görüştük. Onların yardımı ile bu transferi gerçekleştirdik. Pek çok kulüp kendisi ile ilgileniyordu. Kolay bir transfer olmadı. Manchester City mesela ilgilenen bir kulüptü."

Cengiz Ünder'e transfer teklifi var mı?

"Çok genç bir oyuncu. Çok önemli bir oyuncu olacağını düşünüyoruz. Biz de bu potansiyeli ortaya çıkarması için yardım ediyoruz. İleride Iniesta mı olur, David Silva mı olur bilemem ama önemli bir oyuncu olacak.  Cengiz Ünder hakkında elimize ulaşmış bir teklif yok. İzlediklerini biliyoruz. Çok büyük kulüplerin ajandasında Cengiz Ünder var. Bayram Tutumlu'nun Barcelona kulübü ile yakın ilişkileri var. Onların takip ettiklerini bana söyledi."

"Roma'da kendimi iyi hissediyorum"

"Roma'da kendimi iyi hissediyorum. Her zaman kendimizi geliştirmek grekiyor. Her zaman daha iyisini yapabilir misiniz? Evet yapabilirsiniz! Ben de bunun peşindeyim. Sevilla'da güzel günler geçirdim. Sevilla benim evim. Ben daha çok profesyonel düşünmek gerektiği kanaatindeyim."

"Barcelona bizim için zor bir eşleşme"

"Umarım Barcelona karşısında turu geçebilecek performansı ortaya koyabiliriz. Gerçekten zor maçlar olacak. Dünyanın en iyi takımına karşı mücadele edeceğiz. Bizim için zor bir eşleşme ortaya çıktı.  Sevilla - Bayern Münih eşleşmesinde Sevilla için aynı şeyi söyleyemem. Ben onların tehlikeli bir ekip olduğunu düşünüyorum ve Sevilla turu geçebilir."

"Galatasaray'ın altyapısından takip ettiğimiz oyuncular var"

"Ben size isim veremem Türk oyuncular hakkında. Biz oyuncuları izliyoruz ama Türkiye'den önemli isimleri izliyoruz. Galatasaray'ın altyapısında isimlere bakıyoruz. Bunları takip ediyoruz. Bayram Tutumlu ve oğlu beni birçok oyuncu hakkında uyarıyor. Roma ikinci takımında Rezan Çorlu var. Onun da geleceği olduğunu düşünüyorum."

'Rezan Çorlu iyi çalışıyor'

"Rezan Çorlu, Danimarka'dan ikinci takıma transfer olmuştu. Gelecek sezon başında değerlendireceğiz. Birçok açıdan bakacağız ve A Takım'a almak için değerlendirebileceğimiz bir oyuncu. Rezan Çorlu iyi çalışıyor."

"Çağlar Söyüncü takip ettiğimiz bir oyuncu"

"Çağlar Söyüncü önemli bir oyuncu. Takip ettiğimiz bir oyuncu ve ne kadar yetenekli bir isim olduğunu biliyoruz. Gelişime açık, yetenekli bir oyuncu. İsimler vermem ama pek çok oyuncuyu takip ediyoruz."

Talisca sözleri

"Talisca bizim takip ettiğimiz bir oyuncu. İlginç ve gelecek vaat eden bir oyuncu. Ama bugün itibariyle onunla ilgili bir karar vermiş değiliz."

Galatasaray için flaş transfer iddiası! Sezon sonunda...

"Galatasaray 933 milyon gider 426 milyon zarar etmiş ve 122 milyon faiz ödenmiş."

Seçimden zafer çıkacağına inandığını fade eden Fatinoğlu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler