Galatasaray'ın beklediği oldu! Telles'ten gelen pay...

05.10.2020 - 11:59 | Son Güncellenme: 05.10.2020 - 11:59

Porto forması giyen Alex Telles'in İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'a transfer an meselesi. Peki bu transferden Galatasaray ne kadar pay alacak? İşte detaylar...

Galatasaray'ın beklediği oldu! Telles'ten gelen pay...

Galatasaray’ın 2016 yazında 6.5 milyon Euro’ya Porto’ya sattığı Alex Telles, Portekiz’de muhteşem bir yıldıza dönüştü.

Tüm Avrupa’nın ilgi odağındaki sol bek için zamanın Porto ile yapılan anlaşmaya sarı-kırmızılılar, ek bir madde koydurmuş ve “Oyuncunun gelecekte üçüncü bir kulübe transferi durumunda Porto Kulübü Şirketimize satış karının 10%'unu ödeyecektir” denilmişti.

Alex Telles için Porto nihayet Manchester United ile anlaşmaya vardı ve Brezilyalı Manchester şehrine gitti.

20 milyon Euro’ya satılan Alex Telles’ten Porto 13.5 milyon Euro kâr ederken bu paranın yüzde 10’u yani 1 milyon 350 bin Euro’su Galatasaray’ın kasasına girecek.

Ve Manchester United, Telles'i resmen açıkladı

İngiliz ekibi Manchester United, Alex Telles ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını resmen açıkladı.

İmza sonrası konuşan Brezilyalı yıldız, "Manchester United gibi büyük bir kulübe katılmak benim için büyük bir onur. Kariyerinizzde bu ana gelmek için çok çalışmanız gerekiyor ve şimdi ben bu kulübe geliyorum. Burada başarılı olabilmek için her şeyimi vereceğime söz veriyorum. Porto'da birçok kupa kazandım bunu United'da devam ettirmek istiyorum. ManU formasını giymek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Ole Gunnar Solskjaer ise şunları söyledi: "Bir süredir takip ettiğimiz oyuncuydu. O bir savaşçı ve kazanan. Kadroya gerçek ve rekabet katacak. Alex, hem oyuncu hem de insan olarak Manchester United'da istediğimiz niteliklere sahip bir oyuncu" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler