Galatasaray'ın efsanesi konuştu: En iyisi Alex’ti

10.03.2021 - 20:04 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 20:12

Galatasaray’ın unutulmaz kalecisi Claudio Taffarel, Türkiye’de Brezilya futbolunu en iyi temsil eden ismin, Fenerbahçeli Alex De Souza olduğunu söyledi. Ünlü file bekçisi beraber çalıştığı Fernando Muslera ve Fatih Terim’i de değerlendirdi. İşte ayrıntılar…

Galatasaray'ın efsanesi konuştu: En iyisi Alex’ti

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’de Galatasaray formasıyla önemli zaferlere imza atan ve UEFA Kupası’nı kaldırarak kulüp tarihine geçen Claudio Taffarel çarpıcı açıklamalar yaptı. Tivibu Spor'a röportaj veren Brezilyalı efsane, Türkiye’deki vatandaşlarını değerlendirirken Alex De Souza’ya ayrı parantez açtı.

"Alex Türk futbol tarihine damga vurdu"

Taffarel, “Türkiye'de futbol tarihine en büyük damgayı vuran Brezilyalı futbolcu Alex'ti. Çok büyük bir oyuncuydu, bir futbol starıydı. En iyi futbolunu Türkiye'de oynadı. Bugün bile her yerde resimleri ve çizimleri var. Bence Türkiye'de Brezilya'yı en iyi temsil eden ve tanıtan futbolcu Alex’tir” dedi.

"Muslera, Galatasaray'ın markası oldu"

Galatasaray’da kendi izinden giden Fernando Muslera’yı değerlendiren efsane kaleci şunları söyledi: “Muslera kulüp tarihine geçti. Güçlü bir karakteri var. Muslera, Galatasaray markası haline geldi. Burada ne kadar fazla kalırsa, Galatasaray için o kadar iyi olacaktır. 

Ben ve Muslera, kendi dönemlerimizi iyi geçirdik. Ben kendi dönemimde, Galatasaray formasını elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak büyük bir gururla ve mutlulukla giydim. Şimdi de bu fırsat, Muslera'nın elinde. Burada kim daha iyi ya da kötü konusu söz konusu olamaz. Ne olursa olsun Galatasaray kulübü daima oyunculardan değerli olacaktır.”  

"Terim'in çok büyük bir kalbi var"

Fatih Terim’in çok iyi bir insan olduğunu vurgulayan Taffarel, sarı kırmızılı teknik adam hakkında şu yorumu yaptı: “Çok büyük bir kalbi var ve inanılmaz profesyonel biri. Fatih Terim güçlü karakteri olan, çok iyi bir hoca. Bence Türk futbolu için yeri çok önemli. 

İnanıyorum ki, UEFA Kupası'nı da kazandığımız yılları içeren 1998-2000'li dönemin arasında hocalık yapmak onun da kendini geliştirmesi için büyük bir fırsat oldu. Her yıl üzerine koyarak ilerleyen ve tecrübe sahibi olan büyük bir hocaya dönüştü. İyi bir arkadaşım. Birbirimize büyük saygı ve sevgi besliyoruz. Oyuncusu oldum, teknik ekibinde çalıştım. Onunla olduğum ve birlikte çalıştığım süre boyunca kendimi hep iyi hissettim. Çünkü o çok içten biri.”

Türkiye Ligi'ni Galatasaray maçları dışında çok fazla takip edemediğini ve şu anki kaleciler hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını sözlerine ekleyen Claudio Taffarel, kendi döneminden Rüştü Reçber ile sonrasında Mert Günok’un da iyi kaleciler olduğunun altını çizdi.

Senin için hazırladığımız haberler