Galatasaray'ın elması! Fatih Terim buldu, Okan Buruk parlattı

Cüneyt Muharremoğlu
10.01.2023 - 09:36 | Son Güncellenme: 10.01.2023 - 09:44

Galatasaray'da sezonun sürpriz oyuncusu Fatih Terim'in isteğiyle geçen sezon Keçiörengücü'nden transfer edilen Barış Alper Yılmaz oldu. Oyuncu, Fenerbahçe maçına damga vurdu.

Galatasaray'ın elması! Fatih Terim buldu, Okan Buruk parlattı

AJANSSPOR HABER 

Galatasaray, sezon başında Mauro Icardi, Milos Rachica, Dryers Mertens,Juan Mata  gibi gole yakın oyuncuları transfer etti. Adana Demirspor'da kiralık olarak harika bir sezon geçiren Yunus Akgün, sarı kırmızılılara döndü. Bu kadar alternatifli kadroda sezon öncesi hiç şans verilmeyen Barış Alper Yılmaz, ilk 11 oyuncusu oldu ve Fenerbahçe derbisine damga vurdu.

Fatih Terim özel olarak istedi

Geçen sezon Galatasaray'da teknik direktörlük görevinde bulunan Fatih Terim, gençlik projesi kapsamında Keçiörengücü takımından Barış Alper Yılmaz'ı özel olarak istedi. Uzun pazarlıklar sonucu oyuncu 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Ankara'dan İstanbul'un yolunu tuttu. Fatih Terim'in isteğiyle gelmiş olmasına rağmen Galatasaray'da ilk sezonu istediği gibi geçmedi. Çoğu sonradan oyuna girerek 17 Süper Lig maçında şans buldu. 306 dakika sahada kalan 22 yaşındaki futbolcu ne gol ne asist katkısı yaptı.

Kayserispor maçı dönüm noktası

2022-23 sezonu da Barış Alper Yılmaz için iyi başlamadı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ona ilk 9 haftada onu sadece 21 dakika şans verdi. 10. haftada yapılan ve 2-1 kaybedilen Kayserispor karşılaşması Barış Alper Yılmaz için dönüm noktası oldu. İkinci yarıda oyuna giren futbolcu, sarı kırmızılı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan sürpriz sol bek hamlesi
Habere Git

Beşiktaş derbisinde ilk 11'de!

Kayserispor maçınınardından Barış Alper Yılmaz, Okan Buruk'tan daha çok şans almaya başladı. Galatasaray Teknik Direktörü, onu sürpriz bir kararla Beşiktaş derbisine ilk 11'de çıkardı. Hocasını mahçup etmeyen futbolcu, 2-1 kazanılan maçta sarı kırmızılı formayla ilk asistini Mauro Icardi'ye yaptı.

Sivasspor'a karşı 3 puan getirdi

Barış Alper Yılmaz, sonradan oyuna girdiği Sivasspor maçının uzatma dakikalarında Abdülkerim Bardakçı'nın uzun topunu kontrol ederek ağlara göndermeyi başardı. Sarı kırmızılar onun golüyle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe derbisine damga vurdu

Galatasaray'ın Kadıköy'de 3-0 kazandığı derbi maçında kadro açıklandığında ilk 11'deydi. Okan Buruk, bu tercihi nedeniyle bazıları tarafından eleştirilirken Barış Alper Yılmaz derbiye damga vurdu. Sarı lacivertli savunmayı çok zor durumda bırakan oyuncu 76 dakika sahada kaldı.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan şampiyonluk sözleri
Habere Git

Fenerbahçe karşısında harika oyun

Hücum oyuncusu olmasına karşın 15 pasta 13 isabet sağlayarak Fenerbahçeli Gustavo Henrique'nin ardından bu alanda sahanın yüzdesi en yüksek ikinci futbolcu oldu. Kaleye biri isabetli 2 şut çekti. Bir top kaparken girdiği 18 ikili mücadelenin 6'sını kazandı. Fenerbahçe defansı 2 kez onu faulle durdurdu. Girdiği 6 hava topu mücadelesinin 2'sınden galip ayrıldı.

Okan Buruk haklı çıktı

Maçtan sonra herkese 'Okan Buruk onu 11'e koymakta haklıymış' dedirtti. Sonuç olarak bu sezon büyük bir çıkış yakalayan Barış Alper Yılmaz, Okan Buruk'un elinde her geçen gün yıldızlaşmaya ve elmas gibi değer kazanmaya devam ediyor. 

Senin için hazırladığımız haberler