Galatasaray'ın erken seçim kararı hakkında İrfan Aktar net konuştu

19.12.2017 - 12:33 | Son Güncellenme: 19.12.2017 - 12:33

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, erken genel kurul kararı hakkında açıklamalarda bulundu. İrfan Aktar ayrıca görevine son verilen Igor Tudor ve adı Galatasaray'ın yeni teknik direktörü adayları arasında geçen Fatih Terim'in durumu gibi birçok konuya değindi. 

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan İrfan Aktar’ın yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Mayıs ayındaki seçim öne çekilmiş oluyor

"Mayıs ayında olacak seçimi öne alma kararı aldık yönetim kurulu olarak. 13-20 Ocak tarihlerini tespit edildi. Muhtemelen 13 Ocak olmazsa 20 Ocak'ta esas seçim yapılır. Mayıs ayındaki seçim öne çekilmiş oluyor. Mayıs ayında yeniden seçim olabilimesi büyük bir katılımla sağlanabilir. Genel kurul çağrısını yapmak kolay değil. Taleple ilgili imzası gerekiyor. Noter tasdiki ile gelinmesi lazım. Olağan üstü genel kurul talebi ile gelinmesi lazım. Aşağı yukarı 8000 üye olsa %20'si yaklaşık 1600 üyenin noter tasdikli imzası lazım"

Fatih Terim'e bu şartlar uygun mu?

"Gördüğüm kadarıyla Dursun başkan dışında bu kısa sürede kimse katılmaz. Başkan adaylığı için 10 yıllık üye olma şartı vardır ayrıca 100 üyenin tavsiyesi ile adaylığı divan başkanlığına ulaşır. Bu talep usulüne uygunsa olur. Tudor'un gönderilmesi kesin ve KAP bildirimi yapıldı.  Yeni teknik adam konusu çok taze ve yeni, bu konuda bilgim yok. Fatih Terim'e bu şartlar uygun mu? Seçilecek yönetim kurulu onunla çalışmak ister mi? ayrı ayrı kararlar bunlar"

Senin için hazırladığımız haberler