Galatasaray'ın Eski Başkanı Alp Yalman'dan canlı yayında seçim açıklaması!

22.05.2018 - 16:15 | Son Güncellenme: 22.05.2018 - 16:15

Galatasaray'ın Eski Başkanı Alp Yalman'dan canlı yayında seçim açıklaması!

Galatasaray Kulübü Eski Başkanlarından Alp Yalman, yaklaşan seçim öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Fatih Terim’in şampiyonluktaki etkisine dikkati çeken Yalman, başkan adaylarına da seçim öncesi önemli mesajlar gönderdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Alp Yalman’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Galatasaray ruhunu ortaya koydular ve şampiyon oldular"

Şampiyonluk sonrası daha iyi ve keyifli olduğumu söyleyebilirim. Futbol sezonu Galatasaray adına çok iyi geçti. Hakikaten Galatasaray ruhunu ortaya koydular ve sonunda da Süper Lig’de ipi göğüslediler. Daha iyisi can sağlığı diyebilirim.

"Fatih Terim, bir teknik direktörün üstündedir"

Fatih Terim’i sadece bir teknik direktör olarak düşünmüyorum. Her Galatasaraylı kadar Galatasaraylıdır. Galatasaray’ın olduğu yerde Fatih Terim’in önem sırası belli. İçindeki takım ruhunu oyuncularına aşılama becerisine sahip. Terim, teknik direktörün üstünde bir şey. Şampiyonluk hamlesinin yapılması Fatih Terim’in gelmesiyle oldu.

"Şampiyonlar Ligi'ne katıldık diye çok flaş transferlere ihtiyaç yok"

Şampiyonlar Ligi’ne şampiyon takım katılıyor. O takım da bu. Bu takımın karakterini, çehresini o kadar çok değiştirecek bir durum yok. Belki gidenlerin yerine gerek görülürse alınabilecek isimler olabilir. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne kaldı diye çok flaş bir transfer olması ihtiyacı olduğunun kanaatinde değilim.

"Galatasaray bu borç yükünden acilen kurtulmalı"

Her şeyden evvel Galatasaray, elindeki mali imkanları doğru kullanmalı. Borçlarını daha düşük seviyelere indirmeye başlaması lazım. Galatasaray bu borç yükünden en kısa sürede kurtulmalı. Bu da gayet açık. Ekonomik bir problem var. Gelirleri ve giderleri dengeli olmalı. Galatasaray’ın gelirleri, giderlerinden fazla olması gerek.

"4 başkan adayının olması memnuniyet verici bir şey"

Seçimde 4 başkan adayının olması gayet güzel bir şey. Onların listesindekiler de Galatasaraylı. Demek ki Galatasaray’ın yarınlarını kurtarmak için o kadar insan var. Bu memnuniyet verici bir şey. Hepimiz Galatasaray’ın yarınları için bir araya gelir ve birbirimize yardım ederiz. Bu kadar çok adayın olması, çok fazla insanın bir araya geleceği anlamını taşıyor benim için.

Alp Yalman seçimde hangi adayı destekliyor?

4 aday da Galatasaraylı. Hepsi de birbirinden değerli. Şu adayı destekliyorum demek doğru olmaz. Galatasaray Genel Kurulu, kimin hangi yoldan Galatasaray’ı başarıya götüreceğine, mali disiplini sağlayacağını görecek ve ona oy verecek.

"Galatasaray’ın yarınlarını nasıl kurtaracağını iyi anlatan başkan olur"

Oylarını, Galatasaray’ın yarınlarını nasıl kurtaracaklarını iyi anlatana vermeleri doğru olur. Dursun Özbek’in adaylığını gazeteden okudum. Galatasaray’da özellikle seçim sürecinden evvel, adaylarla ilgili yorumlarım farklı anlaşılabilir. Galatasaray’ın yarınlarını nasıl kurtaracağını iyi anlatan başkan olur.

"Her şey yarınki Galatasaray'ın sağlam temellere oturtulmasına bağlı"

Taraftarlar, takımı hiç yalnız bırakmadı. Galatasaray’ı her zaman ileriye götürmek için uğraştılar. İnşallah bundan daha iyisini yaparlar. Bütün başkan adaylarına iyi şanslar diliyorum. Hepsi zaten biliyor ama… Her şey, yarınki Galatasaray’ın sağlam temellere oturmasına bağlı. İnşallah bütün emeklerini, bilgilerini, eforlarını bu gaye için kullanırlar. Hepsinin aynı kulübün üyesi olduğunu, Galatasaraylı olduklarını hiç unutmazlar.

Senin için hazırladığımız haberler