Eski Galatasaraylı Wesley Sneijder, Komençero'nun gizli ortağı çıktı!

11.07.2024 - 16:43 | Son Güncellenme: 11.07.2024 - 17:12

MASAK raporuna göre eski Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder'in, uluslararası suç örgütü Komençero'nun gizli üyesi olduğu ortaya çıktı. Detaylar...

Eski Galatasaraylı Wesley Sneijder, Komençero'nun gizli ortağı çıktı!

AJANSSPOR HABER

2018 yılında futbolu bırakan eski Galatasaraylı dünya yıldızı Wesley Sneijder kara para aklama iddiasıyla gündeme geldi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın detayları belli oldu. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) raporuna göre Hollandalı eski futbolcu, uluslararası suç örgütü Komençero'nun gizli üyesi çıktı.

Sneijder dikkat çekti

Econ Gayrimenkul Yatırım Şikretinin çalışanlarından, kırmızı bültenle aranan ve yakalanan Hakan Arif Tavukçu'nun şirkette sigorta kaydının olduğu ancak mal varlığı ve bankacılık işlemlerinde rastlanmadığı anlaşıldı. Hakan Arif Tavukçu'nun para aklama suçunu işlemesine yardımcı olan kişilerden bir tanesi de Borhan Group patronu Yunus Emre Borhan'dı.

Borhan'a ait şirketler detaylıca incelendi. İncelenen raporlar arasında, gelen ve giden para akışında 2013-2017 yılları arasında Galatasaray'da top koşturmuş Wesley Sneijder'in ismi dikkat çekti.

Toplamda 1 milyon 951 bin Dolar

Borhan hesaplarını detaylıca inceleyen MASAK, Dolar cinsinden aktarılan paranın tamamına karşılık gelen 1 milyon 951 bin Dolar'ın 4 ayrı kişi ve kuruluşlardan geldiğini saptadı. Kişiler Wesley Sneijder, çalışanı Ali Bağrıyanık, ortağı Econ Gatrimenkul ve Boran Group şirketiydi. Sneijder'in gönderdiği paranın 1 milyon 181 bin 428 Dolar olduğu ifade edildi.

Kaydı yok ama ortak

Yapılan incelemelerde Sneijder'in Econ Gayrimenkul şirketine ortaklığı kamuoyu bilgilerinde olmasına rağmen şirketin kendisi ve Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan bilgide Hollandalı'nın herhangi bir ortaklığına rastlanmadı. Bu durum Wesley Sneijder'in gizli ortak olduğu izlenimini uyandırdı.

Tavukçu Sneijder'le, Sneijder Gören'le tanıştırdı

Yunus Emre Borhan, ifadesinde  Hakan Arif Tavukçu ile çocukluk arkadaşı olduğunu, Econ Şirketi'ndeki hissesini Sneijder'e sattığını belirtti.  Borhan, "Tavukçu'nun arandığını bilmiyordum, Wesley Sneijder'le beni o tanıştırdı" dedi.

Borhan'a ayrıca Bataklık soruşturmasında kırmızı bültenle aranan Çetin Gören ile nereden tanıştığı sorulduğunda kendisini Sneijder'in tanıştırdığını ve bu şahıştan 100 bin Dolar borç alıp vadesi gelince de ödediğini söyledi. Gören'in uyuşturucu ticareti yaptığı hakkında bilgisi ve alakası olmadığını da ekledi.

Hissesi de var

Yunus Emre Borhan, Wesley Sneijder'in 1 milyon 181 bin Dolar ödeyerek Econ isimli şirketinin yüzde 15 hissesini satın aldığını belirtti.

Sneijder'den yalanlama

Wesley Sneijder, hakkında çıkan iddiaları sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile yalanladı. Sneijder, şu ifadeleri kullandı: "Sabah saatlerinden itibaren hakkımda Türk Medyası başta olmak üzere farklı medya mecralarında yayılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki adı geçen şirket ile geçmişte bazı aracı kişi ve kurumlar vasıtası ile tanışmış bulunmaktayım. Bu şirkette görevli kişiler bana kendilerini oldukça iyi bir firma olarak lanse etmiş ve bir nevi tarafımda güven uyandırmıştır. Ardından adı geçen şirketten yasal ve şeffaf olarak, her hususu belgeli olacak şekilde hisse alımı yapmış bulunmaktayım. Ancak hisse alımı yaptığım zamandan bu zamana kadar ki süreçte herhangi bir surette hiçbir kazanç sağlamamakla birlikte aksine zarar etmiş konumdayım. Bu şirketin yönetimiyle alakalı söz sahibi de değilim. Bu suça ilişkin hiçbir adli organ tarafından tarafıma yöneltilmiş bir suçlama da bulunmamaktır"

"Mağduru olduğum süreç yetmezmiş gibi ikinci evim olan Türkiye'de, böyle haberlerin yayılması beni derinden üzmüştür. ‘Kara para ‘benim adımın yanında bulunması gereken belki de son tabirdir. Yayılan haberlerin hiçbir surette gerçeği yansıtmadığını bildirir, yanlış yönlendiren bilgilere ilişkin gerekirse hukuki yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Başta Hollanda ve Türk Halkı, ardından tüm kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım"

Senin için hazırladığımız haberler