Galatasaray'ın eski yıldızı Aurelien Chedjou, futbolu bıraktı!

Orhan Gülek
03.05.2022 - 17:57 | Son Güncellenme: 03.05.2022 - 18:13

Türkiye'de Galatasaray, Başakşehir, Bursaspor ve Adana Demirspor formaları giyen Kamerunlu futbolcu Aurelien Chedjou futbolu bıraktığını açıkladı. İşte detaylar

Galatasaray'ın eski yıldızı Aurelien Chedjou, futbolu bıraktı!

AJANSSPOR - HABER

Kamerunlu futbolcu Aurelien Chedjou futbolcu bıraktığı açıkladı. Sosyal medya hesabından bu kararını açıklayan Chedjou kariyerinde oynadığı takımlara da teşekkür etti.

36 yaşında futbolu bırakan Chedjou, kariyerinde Auxerre, Rouen, Lille, Galatasaray, Başakşehir, Bursaspor, Adana Demirspor ve Amiens takımlarında forma giydi. Aurelien Chedjou ayrıca Kamerun Milli Takım formasını da terletti.

Aurelien Chedjou'nun kariyeri

Kariyerine ülkesinin Kadji Sports Academy takımında başlayan Kamerunlu, 2002 yılında 15 yaşındayken Villareal tarafından keşfedilerek İspanya'nın yolunu tuttu.

İspanya'da 1 sezon geçiren Chedjou A takım düzeyinde forma giyemedi ve Fransa'nın amatör takımlarından Pau'ya transfer oldu. Pau'da geçirdiği 1 sezondan sonra Auxerre, ve Rouen takımlarına transfer oldu.

Rouen'de vitrine çıkan Chedjou burada oynadığı futbolla yeteneğini gösterdi 2006-07 sezonlarında bu kulüpte forma giydikten sonra kariyerinin zirve noktasını yaşayacağı Lille'e transfer oldu. 2008-09 sezonunda Lille takımında forma şansı yakalamaya başlayan 27 yaşındaki futbolcu bu şansı iyi değerlendirdi. Lille'de 195 kez forma giyen Kamerunlu yıldız 16 kez fileleri sarsma başarısı gösterdi.

Chedjou'nun Galatasaray kariyeri

2013 yılında Galatasaray ile dört yıllık sözleşme imzalayan Chedjou bu dört yıl boyunca 2.200.000€ sabit ücret, 10.000€ ise maç başı ücret alacaktır. Ayrıca 6.300.000€ bonservis ücretiyle transfer olan futbolcu Süper Lig'in en pahalı ikinci defans oyuncusu unvanını da kazanmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler