Galatasaray'ın eski yöneticisi: "Terim tazminatını bırakıp da gitmez"

22.10.2020 - 14:41 | Son Güncellenme: 22.10.2020 - 14:53

Galatasaray'ın eski yöneticisi Hamdi Yasaman, Mustafa Cengiz yönetiminin koronavirüsü bahane ederek Divan Kurulu'na saygısızlık yaptığını söyledi. Falcao ve Diagne transferlerinin sorgulanması gerektiğini belirten Yasaman, Fatih Terim'in tazminatını düşünerek Galatasaray'dan kendi isteğiyle gitmeyeceğini savundu.

Galatasaray'ın eski yöneticisi: "Terim tazminatını bırakıp da gitmez"

Galatasaray’ın eski ikinci başkanı Hamdi Yasaman, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Mustafa Cengiz yönetiminin kendi sonunu hazırladığını ifade eden Yasaman, Divan Kurulu’na katılmayarak mevcut yönetimin saygısızlık yaptığını ifade etti. Yasaman, Fatih Terim’in de Galatasaray’dan kendi isteğiyle gitmeyeceğini savundu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hamdi Yasaman’ın açıklamaları şu şekilde:

“Yönetim, Divan Kurulu’na saygısızlık yapıyor”

-Galatasaray yönetimi, Divan Kurulu’nun yapacağı toplantıya katılmama kararı aldı. ‘Yönetim eleştirilerden kaçıyor’ şeklindeki yorumlar için neler söylersiniz?

Yönetim ile Divan Kurulu arasında sorunlar var. Yönetim bu problemleri sürdürmek istiyor. Galatasaray’ın istişare kuruluna saygı duymak gerekir. Yönetim mahkeme kararına bile saygı göstermiyor! Yönetim kendi sonunu hazırladı. Galatasaray Divan Kurulu’na saygısızlık yaptılar. Ben bu şekilde görüyorum.

“Tüzük bahane”

- Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu’nun açıklamasında, yönetimin tüzüğe aykırı olduğu için toplantıya katılmayacağı yazıyor. Tüzüğe aykırı bir durum var mı gerçekten?

Tüzüğü ortaya atmak da çok yanlış. Tüzükte veya yönetmeliklerde her şey yazılamaz. Orada belli ilkeler yazılır. Böyle bir hatayı nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Yönetimde aslında çok iyi üyeler var. Onlar neden karşı çıkmıyor? Başkana doğru yolu göstermiyor? Anlaşılır gibi değil. Bütün yöneticiler bu durumdan sorumlu. Divan Kurulu’nu pasifize etmek istiyorlar.

“Mustafa Cengiz seçime girse bile oy olamaz”

- Mahkeme kararına bağlı olmak üzere Mustafa Cengiz’in seçime girme ihtimali var mı sizce?

Galatasaray yönetimi koronavirüsü bahane gösteriyor. Daha önce niye yapılmadı? Yönetim ne yapacağını bilemiyor. Yapılması gerekeni zamanda yapsalardı iş biterdi. Zaten yönetim açmazda. Tüm dünya için şartların ağır olduğu bir dönemdeyiz. Başkan, Dursun Özbek’i tenkit ediyordu ama önceki başkan ortaya parayı koyuyordu. 20 milyon Euro alacağı olacak şekilde ayrılmıştı. Mustafa Cengiz, bir para da koyamıyor. Mustafa Cengiz, Dursun Özbek’in eseridir. Ne demek istiyorum? Özbek’in hataları sonrası başkan oldu. Tepki oylarını aldı. Mustafa Cengiz, seçime girse bile ki gireceğini sanmıyorum, oy alamaz.

“Fatih Terim tazminatını bırakıp gitmez”

-Sayın Fatih Terim’in yönetimle arası bozuk mu? Basın üzerinden göndermeleri hangi açıdan değerlendirmek gerek?

Fatih Terim ile yönetim arasında her zaman problem var. Terim kendisini ‘İmparator’ olarak kabul ediyor. Mustafa Cengiz ve yönetimi her şeyi Fatih Terim’e teslim etti. Yanlış transferlerde Fatih Terim’in hiç mi payı yok? Diagne ve Radamel Falcao’nun maliyeti ve katamadıkları ortada. Diagne’yi kiraladık, satmak istedik ve kimse almadı! Bu oyuncu şimdi yedek. Diagne’nin maliyetinin sorgulanması lazım.

Falcao da bitmiş bir adam. Galatasaray’a sakat geldi. Bizim düzelmemiz mümkün mü? Bu transferlerin vebali Fatih Terim’e yazılır. Terim, başarılı olamayınca hemen yönetime suç buluyor. Kendisi hiç mi sorumlu değil? Fatih Terim, Galatasaray’dan kendi kendine gitmez. Çünkü tazminat önemli. Fatih Terim’in tutumunu da tasvip etmiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler