Galatasaray'ın FIBA Şampiyonlar Ligi'nden kazanacağı rakam belli oldu

07.06.2020 - 13:42 | Son Güncellenme: 07.06.2020 - 14:17

Galatasaray'ın FIBA Şampiyonlar Ligi'nden kazanacağı rakam belli oldu

Galatasaray Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Cansever, erkek basketbol takımının FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi organizasyonu ile yaptığı anlaşmayı ve genel transfer durumunu değerlendirdi.

 

"350 bin avroluk bir gelirimiz olacak"

Aydınlık'a konuşan Cansever, "Normalde FIBA 'ayak bastı parası' olarak organizasyona katılma kararı alan takımlara 250 bin avro civarında para veriyordu ama biz Galatasaray'ın marka değerini de göz önünde bulundurarak iyi pazarlık yaptık ve 350 bin avroluk bir gelirimiz olacak. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin bizim için daha iyi ve daha hayırlı olacağını düşünüyoruz. Anlaşmamız 3+2 yıl şeklinde, önceki gün itibarıyla imzaladık ve duyurusunu da yaptık" dedi.

 

Galatasaray'ın hem erkek hem de kadın basketbol takımlarında değerli başantrenörlere sahip olduğunu belirten Cansever, "Erkek basketbolda başantrenör Ertuğrul Erdoğan'dan, kadın basketbol takımında da Efe Güven hocadan çok memnunuz. Ertuğrul Erdoğan'ın sözleşmesini uzatmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

 

"Form durumumuz çok iyiydi"

Ligi tamamlayamadıkları için üzgün olduklarını ifade eden Cansever, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla ligi tamamlayamadıkları için üzgün olduğunu belirten Cansever, şunları kaydetti: "2019-2020 sezonunda erkek basketbolda kısıtlı imkanlarla çok iyi bir kadro kurduk. Biliyorsunuz, özellikle Şubat ayının sonlarında ve Mart ayının hemen başında çok önemli galibiyetler aldık. Sakatlıklara rağmen çok iyi basketbol oynadık. Fenerbahçe'yi ve Darüşşafaka'yı deplasmanda, TOFAŞ'ı da sahamızda mağlup ettik. Ayrıca ligin ilk devresinde Fenerbahçe'yi sahamızda farklı yenmiştik. Form durumumuz çok iyiydi, ben ligde finali zorlayacağımıza inanıyordum ama maalesef koronavirüs pandemisi ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

 

"Can Korkmaz ayrıldı"

Cansever son olarak, "Hemen her kulüpte olduğu gibi sarı-kırmızılı kulüpte de pandemi dolayısıyla maddi sıkıntılar yaşandığını ve gelecek sezon basketbol bütçesinin de kısıtlı olacağını söyleyen Cansever, şöyle konuştu: "Şu an elimizden geleni yapıp iyi bir takım oluşturmaya çalışıyoruz ama imkanlarımız sınırlı, maddi açıdan zor günler yaşıyoruz. Oyun kurucumuz Can Korkmaz daha iyi bir teklif aldı ve ayrıldı. Pivot Muhsin Yaşar ile ilgilendik ancak TOFAŞ ile olan sözleşmesini uzattı. Gelir yolları oluşturup iyi bir takım kurmaya çalışacağız. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nden elde edeceğimiz gelir de bize önemli bir katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler