Sahalara dönen Muslera'dan duygusal mesaj

20.01.2021 - 16:50 | Son Güncellenme: 20.01.2021 - 21:16

Galatasaray ligin 20. haftasında Denizlispor'u 6-1 mağlup etti.. Cimbom'un başarılı file bekçisi Fernando Muslera bu karşılaşmayla birlikte formasına kavuştu. Peki Galatasaray, Fernando Muslera'nın yokluğunda neler yaptı? İşte detaylar...

Sahalara dönen Muslera'dan duygusal mesaj

Hasan BEGDİLİ-AJANSSPOR

Galatasaray, Süper Lig'in 20. haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Sarı kırmzıılı takım 6-1 galip gelirken Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera formasına kavuştu.

Böylece Fernando Muslera, üst üste 10 sezon aynı takımın formasıyla Süper Lig maçına çıkan ilk futbolcu oldu.

220 gün sonra formasını kavuşan Muslera, karşılaşmanın 48. dakikasında Tusha'nın attığı gole engel olamadı.

"Çok zor bir 7 ay geçirdim"

Uruguaylı yıldız kaleci Fernando Muslera maçın ardından da beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Sakatlık yaşadığı dönemde annesini de kaybeden Muslera, "Çok zor bir 7 ay geçirdim. Sakatlık ve annemi kaybettim. Bu periyotta ailem, takım arkadaşlarım ve hocam yanımdaydı. Bugün geri dönmemin daha doğru olabileceğini düşündük. Çok zor bir periyottu. Annemi kaybetmem ve sakatlık üst üste geldi. Bugün güzel bir galibiyetle sahalara döndüm. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Maç öncesinde Arda Turan'ın kaptanlık bandını kendisine verdiğini söyleyen yıldız kaleci, "Arda çok büyük bir kaptan. Çok değerli bir insan. Galatasaray'ın efsanesinin kaptanlık bandını bana vermesi beni mutlu etti. Devamlı bana destek olan bir kaptan. 15-16 yaşında ilk kez oynayacak gibi gece uyuyamadım. Çok şükürler olsun güzel bir de galibiyet aldık" ifadelerini kullandı.

Fernando Muslera'nın Galatasaray kariyeri

Uruguaylı file bekçisi 2011 yılının Ağustos ayında Galatasaray'a Lazio'dan transfer oldu. Uruguaylı file bekçisi o günden bu yana Galatasaray'ın tartışılmaz 1 numarası oldu.

34 yaşındaki deneyimli kaleci Galatasaray formasıyla 361 resmi maça çıkarken 394 gol yedi. Fernando Muslera 121 maçta kalesini gole kapatırken 2011-2012 sezonunda Manisaspor'a 1 de gol atma başarısı gösterdi.

Fernando Muslera, Galatasaray kariyerinde 5 lig şampiyonluğu, 4 kupa şampiyonluğu ve 5 de Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Fernando Muslera'sız Galatasaray neler yaptı?

Uruguaylı kaleci geçtiğimiz sezonun 27. haftasında deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor maçının 24. dakikasında ayağı kırıldı. Bu esnada karşılaşma 0-0 devam ediyordu.

Galatasaray, Fernando Muslera'nın yokluğunda 220 günde 31 resmi maça çıktı. Cimbom bu karşılaşmalarda kalesinde 37 gol gördü ve 10 mağlubiyet aldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler