Galatasaray'ın kararı: Florya'nın duvarlarına asılsın

16.02.2021 - 14:40 | Son Güncellenme: 16.02.2021 - 14:44

Galatasaray haberleri... Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk yarışı içinde olan Galatasaray, Kasımpaşa karşısında elde ettiği 3 puanla haftayı lider tamamladı. Sarı-kırmızılı takım Mostafa Mohamed'in attığı penaltı golüyle maçı 2-1 kazandı. Yönetim, penaltı noktasının Galatasaraylı futbolcular tarafından temizlendiği o anları Florya'ya taşıma kararı aldı. İşte detaylar...

Galatasaray'ın kararı: Florya'nın duvarlarına asılsın

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, 25. hafta maçında sahasında Kasımpaşa'yı yoğun kar yağışının olduğu maçta 2-1 yendi. Bu maçtaki bazı anlar uzun süre hafızalardan kazınmayacak. Marcao ve Onyekuru'nun penaltı noktasını temizlediği anlarda çekilen fotoğraf için Galatasaray dikkati çeken bir karar aldı.

Penaltı noktasının temizlendiği anlar Florya'ya asılacak

Hürriyet'te yer alan habere göre; Marcao ve Onyekuru'nun çamur içindeki penaltı noktasını temizlediği kare, ‘kazanma hırsı, takım ruhu ve mücadeleden vazgeçmeme’nin simgesi olarak görüldü. Yönetim, 23. şampiyonluk yolunda tüm futbolculara ışık olması için o anların fotoğrafını Florya Metin Oktay Tesisleri'ne asma kararı aldı. 

Galatasaray-Kasımpaşa maçında ne olmuştu?

Galatasaray, Kasımpaşa maçının son bölümlerinde Onyekuru'nun kaleci Ertuğruş Taşkıran tarafından düşürülmesi sonrası kazanılan penalt öncesinde kar yağışı nedeniyle bozulan zeminde beyaz nokta görünmüyordu. Penaltı noktasını düzeltmek için Marcao ile Onyekuru elleriyle çamuru temizledi. Daha sonra ise Mısırlı golcü Mostafa Mohamed, daha rahat bir vuruş yaptı. Mohamed attığı golle durumu 2-1'e getirdi ve karşılaşmadan Galatasaray 3 puanla ayrıldı.

Fatih Terim'den oyuncularına tebrik

Bu arada Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, olumsuz hava koşulları ve bozuk zemine karşın futbolcularınn sergilediği performans nedeniyle oyuncularını tebrik etti. Galatasaray 51 puan ve averajla zirvede bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, 20 Şubat Cumartesi günü saat 19:00'da deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler