"Galatasaray'ın önünü açacak tek şey seçim"

27.01.2020 - 20:14 | Son Güncellenme: 27.01.2020 - 20:14

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Cem Kınay, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Galatasaray'daki Terim - Cengiz gerilimini de değerlendiren Cem Kınay, "Fatih Terim, Galatasaray'ın yumuşak karnı" dedi. Eski yönetici öte yandan Galatasaray'ın önünün açılması için seçim yapılması gerektiğini savundu.

"Hocanın hayali Avrupa'da başarılı olmak"

Galatasaray'ın mali açıdan sıkıntı yaşamaması için Şampiyonlar Ligi'ne katılması gerektiğini söyleyen Kınay, "Galatasaray'ın ilk 2'ye girmesi gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nin önemini her konuşmada anlatıyorum. Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan takımlar mali açıdan çok daha kötü vaziyetteler. Bizim onlardan daha iyi olmamızın tek sebebi Şampiyonlar Ligi gelirleri. Fatih hocanın hayali Avrupa'da başarılı olmak" dedi.

"Fatih Terim, Galatasaray'ın yumuşak karnı"

Arda Turan meselesinin buzdağının görünen kısmı olduğunu açıklayan Cem Kınay, "Arda meselesinde Fatih Terim'in haklı olduğunu düşünüyorum. Ben Galatasaray'dan yetişmiş her değere sahip çıkılmalı diye düşünüyorum. Demek ki konu Arda Turan değil. Bence daha derin bir problem var. Ben yönetimin teknik heyeti desteklemediğini düşünmüyorum. Arda Turan, buz dağının ucu. Doğrudur ya da yanlıştır ama Galatasaray'da başkanın sözü geçer. Burada bir sıkıntı oldu. Biliyorsunuz hala bir ibra konusu var. Galatasaray'ın önünü açacak tek şey seçim. Galatasaray'ın ilk devrede kaybettiği puanların süratle kazanması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray'ın yumuşak karnı Fatih Terim. O olmazsa teknik açıdan sıkıntı olacak. Hiçbir takımın teknik adamı, o takımın Divan Kurulu üyesi değil. Fatih Terim çok daha fazlası." ifadelerini kullandı. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler