Mehmet Demirkol, Galatasaray-Göztepe maçını değerlendirdi

İsa Kethüda
29.09.2021 - 20:41 | Son Güncellenme: 30.09.2021 - 13:42

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Göztepe'yi sahasında 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi. İşte Demirkol'un değerlendirmeleri.

Mehmet Demirkol, Galatasaray-Göztepe maçını değerlendirdi

AJANSSPOR-HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın 4 maçlık puan kaybından sonra İstanbul'da Göztepe'yi 2-1 yenerek 3 puan kazandığı karşılaşmayı değerlendirdi.

"Morutan bu kez ilk yarının sonunda çıkmadı"

Fatih Terim'in öne geçtiği maçlarda Morutan'ı ilk yarı sonlarında çıkardığına dikkat çeken Demirkol, "Ama bu kez skora ihtiyacı vardı ve 2-1 öne geçene kadar bunu yapmadı" dedi.

"İrfan Can'ın yediği golün bir sebebi var"

Demirkol, Göztepe kalecisi İrfan Can Eğribayat'ın Muslera sonrası Galatasaray kalesi için adaylardan olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "İrfan Can kendini göstermek istiyor. Üzerinde öyle bir baskı var. Yediği golün tek bir sebebi var aslında. Bir iş yapıyorsan ona odaklanacaksın. Bir işi yaparken bir sonraki işi yapmaya başlarsan olmuyor. Daha dizini koyup topu almadan ayağa kalkıp oyunu başlatmak derdinde. Elinden topu kaçırdığı sırada topu tutmak yok aklında. Topu nereye atacağım var."

"Galatasaray'ın defansın önünde oyun kuracak yapısı yok"

Demirkol, Galatasaray'ın esas sorunun defansın önünde oyun kuracak bir yapıyı oluşturamaması olduğunu söyledi.  


Yorumcu şöyle konuştu: "Galatasaray'ın sorunu Luyindima falan değil.  Berkan mesafe rekorları kırıyor. Bunu yapıyor iyi niyetle çalışıyor. O pozisyonda Fernando oynuyordu. Bu kadar koşuşturuyor muydu her yere? Topu koşturuyordu. Berkan şu an için yapamaz zaten bunu. Galatasaray'ın çıkan 11'i isim isim çok iyi. Ama oyun kurmak için 2 isim daha olması gerek. Özellikle Marcao yoksa. Bütün sorun bundan kaynaklanıyor. Göztepe Halil Akbunar'ı sokup perişan etti orayı. Perişan derken 5 atarlar demek istemiyorum. Oyunu bozdu."

"Galatasaray'ın şansı Göztepe ve Rizespor"

Demirkol, Galatasaray'ın ikinci yarıda orta sahadan oyuncu eksilterek Diagne ve Halil'le sonuca gitmeye çalıştığını ve Fatih Terim'in şansının yaver gittiğini söyledi. Demirkol, "İkinci yarıda Fatih Terim masayı devirerek yani oyunun kurallarını ortadan kaldırarak maçı çevirdi. Ama zor.. Şansları Göztepe ve sonra Rizespor... Ligin en oturmamış iki takımının olması" dedi.

"Ortada kocaman bir boşluk var"

Fatih Terim'in "İyi oynadık ama skorlar bunu kapatıyor" demesini hatırlatan yorumcu, şöyle konuştu: "Ben buna hiç katılmıyorum. Kazandığı maçlarda da iyi oynamıyor. Bu maçta da çok iyi bir oyun yoktu. Ortada kocaman bir boşluk var."

"Marcao dönse bile sorun çözülmez"

Marcao'nun çok eleştirildiği Galatasaray'ın stoperi olmadığı düşünülen bir oyuncu olduğunu belirten Demirkol,  "Önemi yokluğunda anlaşıldı. Ancak döndüğünde Galatasaray'ın sorunları aşılacak orta sahası tıkır tıkır işleyecek diyemeyiz. Ben Fatih Hoca'nın devamlı olarak Ocak'ta transfer istemesini eleştiren biri olarak ben olsam 'Savunmanın önüne iki tane isim alacaksınız... Oyuncular şunlar şunlardır' diye baskı yaparım" diye konuştu.


Demirkol, bu orta saha yapısıyla Marcao dönse bile Galatasaray'ın oyunu domine edecek bir yapıya sahip olacağını düşünmediğini vurguladı.

"Fatih Terim'in boşluğunu doldurmak için 6 kişi gerek"

Galatasaray'da Fatih Terim'in doldurduğu yerin çok büyük olduğunu söyleyen Demirkol konuşmasını şöyle bitirdi: 


"Terim'i çıkartıp onun yerine bu nu koyalım mı olmaz. Düzeni değiştirmek gerek. Terim'in boşluğunu sportif direktör, teknik direktör, başkan, iyi yardımcılar, futbol şube sorumlusu, 6 kişi falan doldurabilir ancak. Bahçıvan falan var da onları saymıyorum. Hoca net olarak 'bana 3 sene lazım' dedi. Şimdi buna 'Yanlış mı oldu?' diyenler var.  O yüzden kimsenin sesi çıkmıyor. Şu 4 haftada kim olsa giderdi. İnsanlar öfkeleniyor ve futbolculara yönlendiriyor."

Senin için hazırladığımız haberler