Galatasaray’ın pilot takımı belli oldu!

01.08.2021 - 23:22 | Son Güncellenme: 17.08.2021 - 17:14

Galatasaray haberleri… Galatasaray, pilot takımı için Altınordu bünyesinde bulunan Niğde Anadolu FK ile prensip anlaşmasına vardı. İşte detaylar…

Galatasaray’ın pilot takımı belli oldu!

Salim MANAV - AJANSSPOR ÖZEL

Bir süredir genç ve kadroya giremeyen oyuncuları için pilot takım arayışını sürdüren Galatasaray sonuca ulaştı. Sarı-kırmızılılar, pilot takım olarak Niğde Anadolu FK ile anlaşma sağladı. 

Altınordu pilot takımını İzmir'e taşıyacak

2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Niğde temsilcisi daha önce Türkiye’nin futbolcu fabrikası Altınordu’ya pilot takım görevi görüyordu. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan yaptığı açıklamada, “Niğde Anadolu FK hazırlayıcı takımımız var ama uzaktan yönetmek zor oluyor. Athletic Bilbao gibi yapacağız ve gelecek sezondan itibaren hazırlayıcı takımımızı İzmir’de konuşlandıracağız” demişti.

Fatih Terim pilot takım projesini anlattı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise basın mensupları ile yaptığı toplantıda pilot takım konusuna değinerek, “Bakırköy ile ilişkimiz vardı eskiden. Bir Beylerbeyi maceramız oldu. Bir 2. veya 3. Lig ekibi ile ilişki kurabiliriz. Teknik adamını bizim verdiğimiz, oyuncularımızı oynatabildiğimiz bir proje yapmayı düşünüyoruz. Kendi hocamızı verdiğimiz, kendi oyun sistemimizi oynayan, oyuncu grubunun 2. veya 3. Lig de oynayan bir takımda olması yetişmede bize çok faydalı olacak gibi” diye konuştu.    

Sarı-kırmızılıların, Terim’in bu açıklamalarını 2. Lig'de mücadele edecek Niğde Anadolu FK ile hayata geçireceği öğrenildi.  

Öte yandan Romanya'da yaşayan teknik direktör Yüksel Yeşilova, Galatasaray'la ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Galatasaray, Niğde Anadolu FK'yı aldı 

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Yeşilova, "Niğde Anadolu FK'yı satın almak için bu kulübün ve Altınordu'nun sahibi Mehmet Seyit Özkan'la görüştük. Belli bir noktaya geldik. 'Daha iyi bir tekli gelmezse  anlaşırız' demişti. Son görüşmemizde Galatasaray'la anlaştığını söyledi.  Dolayısıyla bizim planımız gerçeğe dönüşmedi. Niğde Anadolu Futbol Kulübü, Galatasaray'ın pilot takımı oldu" dedi. 

Morutan?

Steaua Bükreş kulübü ve bu kulübün başkanıı Gigi Becali'yi çok iyi tanıyan Yüksel Yeşilova, "Morutan'la ilgili Becali'nin yeni bir açılaması yok. Bükreş'te bir Romen gazeteci, 'Morutan kötü oynuyor. Becali şimdi, Morutan'ı Galatasaray'a 3 milyon Euro'ya bile verebilir' diye bir tweet atmış. Gazetecinin doğru olmayan yorumu. Becali'nin hiçbir yere böyle bir açıklaması yok. Ancak oyuncu en fazla 3 milyon Euro eder. Sürekliliği olursa Galatasaray'a büyük katkı sağlar. Beğendiğim bir futbolcu..." şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler