"Galatasaray'ın şampiyonluğu gitti"

22.06.2020 - 08:48 | Son Güncellenme: 22.06.2020 - 09:00

Spor yazarları, Galatasaray ile Gaziantep FK arasında oynanan karşılaşmayı analiz etti. 3-3 biten maç için ne dediler? Hakem Alper Ulusoy'un kararları için neler söylediler?

"Galatasaray'ın şampiyonluğu gitti"

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray sahasında Gaziantep FK ile 3-3 berabere kaldı. 3-1 önde olmasına karşın skor avantajını koruyamayan Galatasaray cephesi hakem Alper Ulusoy ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Spor yazarları, Galatasaray ile Gaziantep FK arasında oynanan maç sonrası sarı-kırmızılıları değerlendirdi. İşte bazı spor yazarlarının değerlendirmeleri: 

"Galatasaray iki maç yaptı"

Şansal Büyüka - Milliyet:

"Galatasaray aslında iki maç yaptı... Gaziantep ile mücadele ederken kendi içiyle de mücadele etti… Golcüleri atmaya çalıştı, başarılı oldu, savunma adamları yemek için çalıştı, ilginçtir onlar da başarılı oldu… Sonuçta Galatasaray önce Gaziantep’le, sonra Galatasaray’ın hücumcuları, kendi savunmacıları ile berabere kaldı... Kaleci Okan son dakikalarda mutlak tehlikeleri önledi ama uzatmada penaltıya giden pozisyonu da başlatan adam oldu..."

"Alper Ulusoy'u yorumculara havale ettim"

"Bize hava hoş… Son yılların en keyifli maçını izledik… Kayode’yi, Lemina’yı, Seri’yi, Feghouli’yi, Djiboldji’yi beğendim… Altı golün arasında birinciliği Belhanda‘ya verdim… Kayode‘nin son dakikadaki müthiş golüne alkış tuttum ama VAR ile iptal edilmesini doğru buldum… Gaziantep bu ligin en keyifli takımlarından biri, bu hakkı bir daha teslim ettim… Hakem Alper Ulusoy‘u da yorumculara havale ettim…"

"Defansif organizasyon hatası Galatasaray'ın canını yaktı"

Ali Ece - Fanatik:

"Galatasaray, 55’e kadar ofansif gücüyle maçı farklı kazanacak kadar pozisyon geliştirdi. 55’teki Belhanda’nın savsak geri pas hatası sonrası asıl mevkisi stoper olan tek oyuncu Ahmet Çalık atılırken bir kez daha defansif organizasyon hatası Galatasaray’ın canını yaktı."

"Okan'ın kurtarışlarına yazık oluyor"

"Çalık belki de atılmak yerine bırakıp gole razı olmalı, takımını bu kadar uzun süre eksik bırakmamalıydı çünkü Galatasaray, 10 kişiyken bile gördüğümüz gibi gol atabilecek ofansif güce sahip ancak bu kadar savunmacı eksiği varken 11 kişi bile doğru defansif organizasyonu yapmakta zorlanıyor. Ligin en iyi yedek kalecisi Okan’ın kurtarışlarına yazık oluyor!"

"Alper Ulusoy niyetinin ne olduğunu gösterdi"

Osman Şenher - Milliyet:

Dün gece Galatasaray 10 kişiyle berabere kaldı. En azından hakemler futbolcuları rahat bıraksınlar, güzel bir maç seyredelim. Ama anladığım kadarıyla Galatasaray’ı kafalarına takmışlar. Bu şartlar altında sarı-kırmızılıların şampiyonluk yarışını götürebilmesi mümkün değil. Son saniyede Gaziantep penaltı kazanıyor. Daha sert pozisyonda Falcao rakip 18 içinde düşürüldü, Alper Ulusoy devam dedi ama son dakika ev sahibi ekibin aleyhine verdiği çok ağır penaltı kararıyla niyetinin de ne olduğunu gösterdi.

"Golün, faul gerekçesiyle iptal edilmesini doğru bulmuyorum"

Deniz Çoban - Fanatik:

"Son dakikalarda Jimmy Durmaz’a korner bayrağı yakınında yapılan faul sonrasında Gaziantep hücumu başlamış fakat bu hücum birçok pozisyona sahne olmuştur. Üzerinden bu kadar zaman geçtikten sonra bu golün faul gerekçesiyle iptal edilmesini doğru bulmuyorum.

"Böyle bir karar hatırlamıyorum"

"Son saniyede gelen Gaziantep’in beraberlik golü öncesinde Okan’ın topu 6 saniyeden fazla tuttuğu için çalmış olduğu endirekt kararı kuralara göre doğru. Ancak ne dünyada ne de Türkiye’de yakın zamanda verilmiş böyle bir karar hatırlamıyorum. Yani pek örneği yok. Pozisyon sonrasında verilen penaltı da doğru karardı."

"Türk hakemliğine büyük bir utanç gecesi yaşattı"

Ahmet Çakar - Sabah :

"Dün gece Türk hakemliğinin iflası ve Galatasaray'ın bir hakem tarafından nasıl boğulduğunun gösterisi oldu. Galatasaray kazanmayı hak etmemiş olabilir. Özellikle son 5-6 dakikada mağlup Gaziantep tek kale de oynamış olabilir ama Alper Ulusoy maalesef Türk hakemliğine büyük bir utanç gecesi yaşattı."

"Galatasaray'ın şampiyonluğu resmen gitti"

"Uzatma dakikaları belki dakika 100, kaleci Okan yattı topu aldı. Ama hakem günah çıkartacak ya 8 saniye ayağıyla Galatasaray aleyhine bir çift vuruşa hükmetti daha doğrusu icat etti, bu çift vuruştan da penaltı geldi ve Galatasaray'ın bence şampiyonluğu resmen gitti. Sonuçta eski bir hakem olarak utanç duydum. Hepimiz hata yaptık, hepimiz yanlış penaltılar verdik ama bir takımın aleyhine manasız bir icatta bulunup takımın puanını gasp etmedik. MHK utanç duymalıdır, hakem utanç duymalıdır."

Senin için hazırladığımız haberler