Galatasaray'ın TFF ziyaretinde neler konuşuldu? Perde arkası...

05.03.2021 - 14:02 | Son Güncellenme: 05.03.2021 - 17:32

Son dakika haberleri… Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ankaragücü deplasmanında karşı karşıya kaldıkları hakem kararlarına çok sinirlendi. Özellikle Mostafa Mohamed'in kırmızı kart gördüğü pozisyon bardağı taşırdı ve TFF Başkanı Nihat Özdemir'e şikayetlerini bildirdi. İşte görüşmenin detayları…

Galatasaray'ın TFF ziyaretinde neler konuşuldu? Perde arkası...

Burhan Can Terzi–AJANSSPOR

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dün Şampiyonlar Ligi formatı için düzenlenen toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile bir araya geldi. Hakem kararlarının damga vurduğu Ankaragücü maçı sonrası sarı-kırmızılılarda tepki büyürken, Cengiz de camiasının sesine kulak verdi ve hem kendi şikayetlerini hem de camiasının tepkilerini Özdemir'e bildirdi. 

“Galatasaray’a karşı çifte standart var”

Hakemlerin Galatasaray'a karşı verdikleri kararlarda çifte standart uyguladıklarını örneklerle TFF Başkanı'na anlatan Mustafa Cengiz, Merkez Hakem Kurulu ve Serdar Tatlı'nın yaptığı atamalarla ilgili de şikayetlerini dile getirdi.

Luyindama ve Diagne’yi örnek gösterdi

Görüşmede Alanyaspor maçında Luyindama'ya yapılan hareketi hatırlatan Cengiz, benzer pozisyonda Diagne'nin kırmızı kart gördüğünü ifade etti. Galatasaray Başkanı, Erzurum maçında yine verdiği kararlarla sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini alan Mete Kalkavan ile ilgili daha önce de açıklama yaptığını, Galatasaray maçlarına atanmaması gerektiğinin altını çizdi. 

Mohamed için Rüştü Reçber'i emsal gösterdiler

Bu arada Galatasaray yönetimi, Mostafa Mohamed'in Ankaragücü maçında haksız şekilde kırmızı kartla cezalandırıldığını düşünürken, 2007'de Rüştü Reçber'e nasıl ceza verilmediyse, Mohamed'e de ceza verilmemesi için başvuru yaptı. Bu karar talepte emsal gösterildi. 

Beşiktaş'ın 2007'de deplasmanda Trabzonspor ile oynadığı maçta, Rüştü'nün göğsüyle aldığı topu elle aldığı gerekçesiyle Bülent Yıldırım, tecrübeli kaleciye kırmızı kart çıkarmış ama cezası iptal edilmişti.

Galatasaray'ın itirazı kabul görmedi

Ancak PFDK, dün açıkladığı kararla Galatasaray'ın itirazını kabul etmedi. Mısırlı oyuncu gördüğü kırmızı karttan dolayı 1 resmi müsabakadan men edilerek cezalandırıldı. Mostafa Mohamed böylece 29. haftadaki Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında takımdaki yerini alamayacak. 

.

Senin için hazırladığımız haberler