Galatasaray'ın üçüncü galibiyeti Türk Telekom'a karşı geldi

21.11.2020 - 19:13 | Son Güncellenme: 21.11.2020 - 19:14

ING Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray, 9. hafta maçında Türk Telekom ile karşılaştı. Mücadeleden 94-89 galip ayrılan Aslanlar, bu sezon ligdeki üçüncü galibiyetini aldı. İşte maçtan detaylar...

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Maçın ilk çeyreğinde iyi bir performans ortaya koyan Galatasaray, 7 farklı oyuncusundan sayı katkısı aldı. Farkı da çift hanelere çıkaran Aslanlar, Göksenin Köksal’ın son saniyedeki 3 sayılık basketiyle ikinci çeyreğe 31-18 önde girdi. Türk Telekom’da Nick Johnson ve Kyle Wiltjer, takımlarını sürüklemeye çalışsa da, İstanbul ekibinde R.J. Hunter da eski takımına karşı skorda devreye girdi. Oyunun genelinde iyi hücumlar sergileyen Galatasaray, devre arasında soyunma odasına 52-29’luk üstünlükle gitti.

TT Ennis’i kaybetti ama farkı eritti

Üçüncü çeyreğe Nick Johnson önderliğinde iyi başlayan Türk Telekom, 3 dakika geçmeden aradaki farkı 16 sayıya kadar düşürdü. (56-40) Lakin Galatasaray, Yiğit Arslan ile art arda 3 sayılık basketler bularak Ankara temsilcisine karşılık verdi. Çeyrek içinde Tyler Ennis’in sakatlanmasıyla bir oyuncusunu kaybeden Türk Telekom, çeyreğin bitimine 28 saniye kala, Muhammed Baygül’ün dış atış isabetiyle farkı 13 sayıya düşürdü. 

Son sözü Galatasaray söyledi

Son 10 dakikaya 70-57 geride giren Ankara temsilcisi, arayı kapatma çabalarını sürdürdü ve farkı tek hanelere kadar indirdi. (73-65) Ancak Galatasaray, R.J. Hunter ile Mavi Kaplanlar’a karşılık verdi ve yeniden ivme yakaladı. Daryl Macon ve Brock Motum'un önderliğinde skoru kontrolünde tutmayı başaran Aslanlar, mücadeleden 94-89 galip ayrıldı. 

Ligde toplam üçüncü galibiyetini elde eden Galatasaray'da Yiğit Arslan 19 sayı, 6 ribaund ve 6 asistle maçın yıldızı olurken, Brock Motum da 18 sayı kaydetti. Türk Telekom'da Nick Johnson, 24 sayıyla maçın en skorer ismi olmasına karşın Ankara temsilcisinin yenilgisini engelleyemedi. 

Senin için hazırladığımız haberler