Galatasaray'ın UEFA yaptırım anlaşması değişirse CAS davası açabilir mi?

26.06.2018 - 15:51 | Son Güncellenme: 26.06.2018 - 18:51

Galatasaray'ın UEFA yaptırım anlaşması değişirse CAS davası açabilir mi?

UEFA dün yaptığı açıklama ile Galatasaray'ın dosyasını yeniden inceleyeceğini ifade etmişti. Bu hakkında derin bilgi sahibi CAS hakimi Av. Emin Özkurt, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a detayları aktardı

'Rutin bir uygulama değil'

"Galatasaray ile yapılan anlaşma sadece onunla değil 11 takımla yapılan bir anlaşma idi. Bunu da Haziran ayı içinde açıklamıştı. Önceki yönetimin 30 milyon taahhüttüne rağmen 120 milyon zararına rağmen durumu kurtarmıştı. Muhtemel bir men cezasını aldırmamıştı. Bu takımlardan sadece Galatasaray'ın dosyası yeniden incelenecek diye açıklandı ve bu rutin bir uygulama değil."

'Ekstra bilgi ya da belge talebi olabilir'

"Yaklaşık 4 katı sınırları aşan kulüple varılan bu anlaşmanın çeşitli açılardan bakılmasını önerebilir. Galatasaray ile aynı durumda olan Maccabi Tel Aviv ekibi mesela onun anlaşması yeniden gözden geçirilsin diye bir talep olmadı. Ekstra bilgi ya da belge talebi olabilir. Bu süreç 10 gün ya da iki hafta sürer. Önceki anlaşmaya itibar edilerek kendi yapılanmasını devam ettirmelidir, doğru olan budur."

'UEFA mali kurul başkanı dört tane seçenekten istediği sonuca varabiliyor'

"UEFA bu hususu kendi yargı grubuna taşıdı. Bu kontrol kurulu olarak geçiyor. Bu değerlendirme yapılırken UEFA prosedürleri var. UEFA mali kurul başkanı dört tane seçenekten istediği sonuca varabiliyor. Bu anlaşma Galatasaray ile UEFA arasında yapıldığı gibi onaylanabilir. İkinci ihtimal ilgili kurul anlaşmayı reddebilir ya da değiştirebilir en son ihtimal yeniden değerlendirilsin diye geri gönderebilir."

'Galatasaray 10 gün içinde CAS mahkemelerine başvuru yapabilir'

"Bu kadar kısa sürede çelişecek ya da farklı bir tavır alacağı ne görmüş olabilir bilemiyorum. Bir risk var bunu gözardı etmememiz gereken bir durum. Galatasaray 10 gün içinde CAS mahkemelerine başvuru yapabilir. Burada alınacak karar kesin karar olacaktır. Galatasaray buna karşı dava açma hakkını arama şansı olacaktır."

"İtalyan kulübünün CEO açıklaması biraz böyle art niyetli ve terbiye sınırlarını aşan bir açıklama. Milan kulübünü satmaya çalışıyorlar. Bu takımın değerini arttırmaya çalışıyorlar, Avrupa Kupalarına yer alması lazım. İyi bir örnek olmamış. UEFA tarafından başka kulüplerine lafı ile hareket etmeyeceğini sanıyorum." 

'Akıllı ve kollektif çalışıp her kademede görev yapan Türkleri çıkartmamız lazım'

"UEFA ya da FIFA gittiğiniz zaman çok sayıda İtalyan veya İspanyol görüyorsunuz. Bizim aklımızı başımıza alıp, akıllı ve kollektif çalışıp her kademede görev yapan Türkleri çıkartmamız lazım."

Senin için hazırladığımız haberler